FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon Mar 22, 2010 8:09 pm

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=putrajaya&daddr=royal+malaysian+air+force+museum&hl=en&geocode=FRmnLAAdvcMPBin3hrMfG7bNMTEpXUwb05onrA%3BFSiOLwAdvN0PBiEAEcY4h-NpVQ&mra=ls&sll=3.116519,101.700954&sspn=0.030939,0.038581&ie=UTF8&z=12

map dr putrajaya ke muzium tudm

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon Mar 22, 2010 9:37 pm

@totttis wrote:
@afiq flanker wrote:
Admin@encikkacang wrote:
list yang akan join :

1. Tottis
2. GGK
3. Trooper
4. Kadiax
5. Sunlay
6. Afiq Flanker

baydeway....terima kasih totis coz sudi ambik aku untuk g ke event nie....hihihihi

ye la ye la...anyway ko tunjuk jalan g ye...GPS aku fail...GGK, aku bleh tunggu kat Bandar Baru Bangi, ko park kete area tempat Afiq, kita g naik keta aku...carpool@kolamketa

aikk!! bikin malu saja tak tau sungai besi airbase. kehkehkeh...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon Mar 22, 2010 10:14 pm

carpool best!
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:04 am

Admin..aku nak ikut sekali boleh ke?kalu boleh nak masuk nama..
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:15 am

Very Happy berat mu tottis jalan ke kem sungai besi tak tahu ke acamane anak asokar ni kekekekekekkeee alien
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 2:02 am

Orang tua bole ikut tak? kalo boleh, aku pun nak join gak...
mintak2 jgn laa ada hal hari tu....kalo korang tak keberatan,
masukkanlah aku dlm list....hehehehe afro
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 2:52 am

@von wrote:
Orang tua bole ikut tak? kalo boleh, aku pun nak join gak...
mintak2 jgn laa ada hal hari tu....kalo korang tak keberatan,
masukkanlah aku dlm list....hehehehe afro

jomla..boleh pegi ramai ramai...nanti semua pakai baju forum, mesti meletup punye...hehehe, nama dah dimasukkan dalam senarai..tq
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 3:07 am

@afiq flanker wrote:
@von wrote:
Orang tua bole ikut tak? kalo boleh, aku pun nak join gak...
mintak2 jgn laa ada hal hari tu....kalo korang tak keberatan,
masukkanlah aku dlm list....hehehehe afro

jomla..boleh pegi ramai ramai...nanti semua pakai baju forum, mesti meletup punye...hehehe, nama dah dimasukkan dalam senarai..tq

Aha! aku dah tau muka korang semua...hahaha,
afiq, aku nak beli la baju forum ni....bagi aku grand plan macam mana misi nak
menawannya?
Back to top Go down
skyline
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 444
Join date : 15/09/2009
Age : 36

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 3:10 am

mmm nk join jgk blh......1 jun tu blh la nk plan ahead
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 7:03 am

jom skylinegtr memeriahkan majlis...hehehe...lagi ramai lagi best betul tak...bila lagi nak berkumpul reramai....

bro von...try tanye admin or T_K...

tq..
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 9:25 am

baju? mmmm saya ada post kat bahagian t-shirt. sila rujuk kat sana .tq

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 9:44 am

1 jun Hari Ulangtahun TUDM
2 jun Hari Ulangtahun Kelahiran aku...

perghhh meleleh siot, jangan lupa semua yang g bawak hadiah untuk aku....kakakakkakaka

cubaan melarikan topik oleh totis!
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 9:51 am

@totttis wrote:
1 jun Hari Ulangtahun TUDM
2 jun Hari Ulangtahun Kelahiran aku...

perghhh meleleh siot, jangan lupa semua yang g bawak hadiah untuk aku....kakakakkakaka

cubaan melarikan topik oleh totis!

boleh2...cuma pada 1 jun 2010 tu kami minta tottis jadi clown or maskot PP semasa HUT TUDM tu..untuk menarik perhatian pengunjung terhadap kehadiran ahli forum PP.. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 10:04 am

@von wrote:
Orang tua bole ikut tak? kalo boleh, aku pun nak join gak...
mintak2 jgn laa ada hal hari tu....kalo korang tak keberatan,
masukkanlah aku dlm list....hehehehe afro

tentu saja boleh comrade von. forum ini tidak mengamalkan diskriminasi umur. kami amat berbesar hati andaikata lebih ramai lagi warga2 veteran yg sudi menyertai forum ini. cuma buat warga forum yg muda tu, kena lah hormat kepada warga yg lebih senior. klau perlu, gunakan ganti diri mereka sebagai abang or brot. baru lah lebih mesra, tak gitu admin?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by trooper_knife on Tue Mar 23, 2010 10:14 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 10:07 am

Admin@encikkacang wrote:
@totttis wrote:
1 jun Hari Ulangtahun TUDM
2 jun Hari Ulangtahun Kelahiran aku...

perghhh meleleh siot, jangan lupa semua yang g bawak hadiah untuk aku....kakakakkakaka

cubaan melarikan topik oleh totis!

boleh2...cuma pada 1 jun 2010 tu kami minta tottis jadi clown or maskot PP semasa HUT TUDM tu..untuk menarik perhatian pengunjung terhadap kehadiran ahli forum PP.. What a Face

nti kita cuba buat ballcap utk event tu. tak pun payung or junggle hat. barulah tak panas sambil mempromosikan forum kita. ok tak admin?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 10:12 am

updated list yang akan join :

1. Tottis
2. GGK
3. Trooper
4. Afiq flanker
5. Sunlay
6. Kadiax
7. reza su-30mkm
8. von

ballcap?..ehehe ..setuju2. harap2 cuaca hari tu baik dan cerah. panas x pa sbb dah ada ballcap nanti ehehe.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 11:01 am

Admin@encikkacang wrote:
ballcap?..ehehe ..setuju2. harap2 cuaca hari tu baik dan cerah. panas x pa sbb dah ada ballcap nanti ehehe.

ada cadangan design utk ballcap tu tak? warna hitam jugak atau blue navy?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 11:31 am

Admin@encikkacang wrote:
@totttis wrote:
1 jun Hari Ulangtahun TUDM
2 jun Hari Ulangtahun Kelahiran aku...

perghhh meleleh siot, jangan lupa semua yang g bawak hadiah untuk aku....kakakakkakaka

cubaan melarikan topik oleh totis!

boleh2...cuma pada 1 jun 2010 tu kami minta tottis jadi clown or maskot PP semasa HUT TUDM tu..untuk menarik perhatian pengunjung terhadap kehadiran ahli forum PP.. What a Face


CHANTEEEEKKKKKK!!!!!!...stuju2 totis jadi maskot...kakaka, tak sabar nak tengok nie...

jocolor bounce


cadangan untuk ballcap tu ok...i follow..... cheers
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:05 pm

aku kensel nak pegi...kakakakak

ballcap? best best...tapi kalau boonie hat pun cam best jugak...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:28 pm

utk badut, kita tempah khas. bukan ballcap. bukan boonie hat. tapi mengkuang hat. sama mcm org kebun sayur tu. setuju tak admin??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:37 pm



tottis ko bleh pakai ni dgn baju camo ko..pasti invisible di tgh2 kesesakan org ramai nnt..haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 12:55 pm

Admin@encikkacang wrote:


tottis ko bleh pakai ni dgn baju camo ko..pasti invisible di tgh2 kesesakan org ramai nnt..haha


hahaha....tak soba den nak nengok...kakaka... bounce
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 1:05 pm

Kalau ada ball cap, saya pun nak jugak ye walaupun tak dapat pergi acara ni. Sad Sad Sad
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue Mar 23, 2010 1:52 pm

@Akmal3110 wrote:
Kalau ada ball cap, saya pun nak jugak ye walaupun tak dapat pergi acara ni. Sad Sad Sad

sabaq no
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu Mar 25, 2010 9:02 pm

Admin..aku syorkan kita wat kemeja @ baju turun padang (kemeja korporat)..nampak gah skit..design kita ikut mcm t-shirt tu.Kalu ada kengkawan forum nak kasi idea or design lian ttg kemeja korporat tu..sgt2 dialu-alukan..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: