FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next
AuthorMessage
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Tue May 04, 2010 10:18 pm

salam, sempena sambutan HUT TUDM ke 52 tahun, satu acara derma darah akan dilakukan serentak di semua base TUDM pada 24 Mei 2010..
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 2:50 pm

x dapat nak join....hari yg aku keje....waaaaaaaaaaaaaaaaaa melepas peluang
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:23 pm

@Akmal3110 wrote:
Baru dapat jadual exam baru. Insyallah boleh pi HUT TUDM kali nih.

abe kepten pun turun nih..jauh dari besut..

best2
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:24 pm

Hehehe...Cadang nak skip pesta konvo dan pi KL dengan Afiq. Tapi semua tu bergantung jugak pada kewangan semasa. Hahaha...
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:26 pm

taun nih punya cuti agak pelik sket..tu yg confuse tu.

exam aku 24 mei dah abih, lepas exam tak cuti lg rasanya time tu..

dia suh pg taklimat perkhidmatan awam jer, pas tu? haha balik kg dlu la
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:35 pm

Yup. Aku abih 27hb. Tapi pesta konvo tu tak konfem lagi sebab melibatkan pihak istana.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:43 pm

aku join...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 3:49 pm

@Akmal3110 wrote:
Hehehe...Cadang nak skip pesta konvo dan pi KL dengan Afiq. Tapi semua tu bergantung jugak pada kewangan semasa. Hahaha...

AKU SUPPORT TIKET..HEHEHE
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 7:11 pm

@afiq flanker wrote:
@Akmal3110 wrote:
Hehehe...Cadang nak skip pesta konvo dan pi KL dengan Afiq. Tapi semua tu bergantung jugak pada kewangan semasa. Hahaha...

AKU SUPPORT TIKET..HEHEHE

Tiket je ke? Hahaha...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 06, 2010 7:44 pm

@SgtKurtz wrote:
x dapat nak join....hari yg aku keje....waaaaaaaaaaaaaaaaaa melepas peluang

sama la kita .....waaaaa.. Sad

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon May 10, 2010 3:45 pm

updated list yang akan join :

1. Tottis
2. GGK
3. Trooper
4. Afiq flanker
5. Sunlay
6. Kadiax
7. reza su-30mkm
8. von
9. Kurtz

sanggup mintak cuti utk Hari Ulangtahun TUDM ke 52....demi tentera, saya sanggup...

admin sila update

boleh kenal lagi rapat kalangan pertiwi dan baju bila saya perlu bank duit ?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon May 10, 2010 3:50 pm

updated list yang akan join :

1. Tottis
2. GGK
3. Trooper
4. Sunlay
5. Kadiax
6. reza su-30mkm
7. von
8. Kurtz
9. Afiq Flanker
10. Syark

sanggup mintak cuti utk Hari Ulangtahun TUDM ke 52....demi tentera, saya sanggup...

admin sila update

boleh kenal lagi rapat kalangan pertiwi dan baju bila saya perlu bank duit
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon May 10, 2010 4:01 pm

afiq;

copy and paste?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Mon May 10, 2010 4:06 pm

Hari Ulang Tahun ke 52

TUDM akan menyambut Ulangtahun ke 52 pada 1 Jun 2010. Bagi memperingati hari bersejarah ini, pelbagai aktiviti telah dirancang melibatkan pelbagai pihak samada anggota TUDM yang sedang berkhidmat, yang telah bersara dan juga masyarakat awam. Sambutan kali ini akan bertumpu di Pangkalan Udara Kuala Lumpur yang merupakan pangkalan pertama Tentera Udara Diraja Malaysia.

Saya tak pasti apa event yang ada melibatkan org awam pada 1 Jun 2010. menurut staff tudm sg besi tempoh hari, akan ada open day. sesiapa boleh tolong update perkara ni amat dialu-alukan.


Hari Terbuka Muzium TUDM

Muzium TUDM yang berada di Pangkalan Udara Kuala Lumpur, akan mengadakan hari terbuka pada 13 Jun 2010. Pengunjung akan berpeluang untuk melihat dengan lebih dekat aset-aset TUDM yang telah digunakan sejak penubuhannya pada tahun 1958. Antara aset-aset yang dipamerkan termasuklah pesawat-pesawat yang telah menjadi nadi TUDM sepanjang melaksanakan tugas mengawal kedaulatan ruang angkasa negara.


Majlis Makan Beradat

Majlis ini akan diadakan pada sebelah malam 5 Jun 2010 di Hotel Mandarin Oriental bermula jam 8 malam. Majlis ini akan dihadiri oleh pegawai-pegawai TUDM dan turut diserikan dengan kehadiran tetamu kenamaan.


Forum Perdana

Berteraskan kegemilangan TUDM yang berasaskan prinsip keagamaan, satu aktiviti yang mampu menerbitkan jati diri setiap anggota telah dirancang. TUDM dengan kerjasama pihak RTM dan JAKIM akan menganjurkan satu Forum Perdana di hangar No 10 Skn , Pangkalan Udara Kuala Lumpur pada 3 Jun 2010. Antara tetamu yang telah diundang selaku penceramah jemputan ialah Panglima Tentera Udara.


Tahlil Hari Ulang Tahun TUDM Ke 52

Sebagai tanda kesyukuran di atas kebesaran Ilahi yang telah memberkati Tentera Udara DiRaja Malaysia dengan kejayaan dan kebanggaan, TUDM akan mengadakan Majlis Tahlil bertempat di Masjid Pangkalan Udara Kuala Lumpur pada 27 Mei 2010.


Kempen Derma Darah Peringkat TUDM

Dalam TUDM melaksanakan tugas dan tanggungjawab untuk mepertahankan kedaulatan tanah air tercinta, tanggungjawab terhadap keperluan masyarakat tetap menjadi agenda utama seluruh warganya. TUDM dengan kerjasama Tabung Darah Negara akan mengadakan kempen derma darah secara besar-besaran melibatkan seluruh organisasi TUDM di seluruh negara. Dijangka seramai 8000 anggota akan mengambil bahagian. Sasaran kali ini adalah untuk mengumpul sekurang-kurangnya 8000 pain darah.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Wed May 12, 2010 10:45 pm

new update...

Su-30 MKM akan membuat formation flypass sempena hari ulang tahun TUDM di pangkalan udara kuala lumpur

Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 13, 2010 12:23 am

@afiq flanker wrote:
new update...

Su-30 MKM akan membuat formation flypass sempena hari ulang tahun TUDM di pangkalan udara kuala lumpur


Fiq rasanye WE OWN THE NIGHT... (MALAM KITA PUNYA)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 13, 2010 12:27 am

yup... WE OWN THE NIGHT

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 13, 2010 12:29 am

Yeah the night is still young...Hehehe...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 13, 2010 9:36 am

tiket dikenakan ke? brp harganye?
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Thu May 13, 2010 9:48 am

kalu ada program yang orang awam boleh masuk info kat aku.. aku dengan member nak join la.. dapat p sekejap pun jadi la..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Sun May 16, 2010 10:35 pm

ada yg cakap 1 jun tu takdak aktiviti untuk orang awam, cuma ada flypass ciksu, nuri tapi pada hari terbuka muzium tu memang ada pertunjukan udara spt ciksu.

hari terbuka muzium tu pun rasenye dah ubah tarikh, bukan 13 jun lagi.............ada sapa2 yg ada info???
Back to top Go down
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Sun May 16, 2010 10:37 pm

@SgtKurtz wrote:
tiket dikenakan ke? brp harganye?

rasanye takdak tiket kut............citer pasal tiket ni rasanye citer pasal afiq nak support tiket bas akmal dtg ke kl....
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Sun May 16, 2010 10:51 pm

Hari Ulang Tahun ke 52

TUDM akan menyambut Ulangtahun ke 52 pada 1 Jun 2010. Bagi memperingati hari bersejarah ini, pelbagai aktiviti telah dirancang melibatkan pelbagai pihak samada anggota TUDM yang sedang berkhidmat, yang telah bersara dan juga masyarakat awam. Sambutan kali ini akan bertumpu di Pangkalan Udara Kuala Lumpur yang merupakan pangkalan pertama Tentera Udara Diraja Malaysia.





* Hari Terbuka Muzium TUDM

Muzium TUDM yang berada di Pangkalan Udara Kuala Lumpur, akan mengadakan hari terbuka pada 13 Jun 2010. Pengunjung akan berpeluang untuk melihat dengan lebih dekat aset-aset TUDM yang telah digunakan sejak penubuhannya pada tahun 1958. Antara aset-aset yang dipamerkan termasuklah pesawat-pesawat yang telah menjadi nadi TUDM sepanjang melaksanakan tugas mengawal kedaulatan ruang angkasa negara.




* Majlis Makan Beradat

Majlis ini akan diadakan pada sebelah malam 5 Jun 2010 di Hotel Mandarin Oriental bermula jam 8 malam. Majlis ini akan dihadiri oleh pegawai-pegawai TUDM dan turut diserikan dengan kehadiran tetamu kenamaan.




* Forum Perdana

Berteraskan kegemilangan TUDM yang berasaskan prinsip keagamaan, satu aktiviti yang mampu menerbitkan jati diri setiap anggota telah dirancang. TUDM dengan kerjasama pihak RTM dan JAKIM akan menganjurkan satu Forum Perdana di hangar No 10 Skn , Pangkalan Udara Kuala Lumpur pada 3 Jun 2010. Antara tetamu yang telah diundang selaku penceramah jemputan ialah Panglima Tentera Udara.




* Tahlil Hari Ulang Tahun TUDM Ke 52

Sebagai tanda kesyukuran di atas kebesaran Ilahi yang telah memberkati Tentera Udara DiRaja Malaysia dengan kejayaan dan kebanggaan, TUDM akan mengadakan Majlis Tahlil bertempat di Masjid Pangkalan Udara Kuala Lumpur pada 27 Mei 2010.




* Kempen Derma Darah Peringkat TUDM

Dalam TUDM melaksanakan tugas dan tanggungjawab untuk mepertahankan kedaulatan tanah air tercinta, tanggungjawab terhadap keperluan masyarakat tetap menjadi agenda utama seluruh warganya. TUDM dengan kerjasama Tabung Darah Negara akan mengadakan kempen derma darah secara besar-besaran melibatkan seluruh organisasi TUDM di seluruh negara. Dijangka seramai 8000 anggota akan mengambil bahagian. Sasaran kali ini adalah untuk mengumpul sekurang-kurangnya 8000 pain darah.

http://www.airforce.gov.my/index.php?option=com_content&task=section&id=27&Itemid=347
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Sun May 16, 2010 10:59 pm

iyo la kut....info mai dari web depa....
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Sun May 16, 2010 11:11 pm

member fb aku mr. MORE G ( ngkorang tau le sape ) kata ada suprise masa HUT tu... aku rasa SMOKEY BANDITS buat acrobatics...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
HARI ULANGTAHUN TUDM KE-52
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: