FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 MISI PUGACHEV COBRA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:33 pm

sy akan cuba membantu setakat mana yang mampu tapi setakat nih xder lagi kelulusan diberi kepada org awam memasuki GK kecuali TV3 arituh... next week adaler MENHAN pegi sana utk fly with Sukhoi...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:36 pm

@Akmal3110 wrote:
Lawatan Ke GKAB Oleh Sekolah Kebangsaan Alor Lintah, Besut

cunzz, letak atas nama sekolah mmg mudah dapat kelulusan tapi x sampailer ke tech area.. a/c will be towed ke kawasan air movement, berdekatan 11 skn...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:40 pm

@venez wrote:
sy akan cuba membantu setakat mana yang mampu tapi setakat nih xder lagi kelulusan diberi kepada org awam memasuki GK kecuali TV3 arituh... next week adaler MENHAN pegi sana utk fly with Sukhoi...

Syok la Dato' Zahid dapat naik ciksu.


Last edited by Akmal3110 on Fri Apr 02, 2010 10:42 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:41 pm

MENHAN? menda tu bang? hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:42 pm

@mr. kurien wrote:
MENHAN? menda tu bang? hehehe

Menteri Pertahanan...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:49 pm

@Akmal3110 wrote:
Lawatan Ke GKAB Oleh Sekolah Kebangsaan Alor Lintah, Besut

@venez wrote:
@Akmal3110 wrote:
Lawatan Ke GKAB Oleh Sekolah Kebangsaan Alor Lintah, Besut

cunzz, letak atas nama sekolah mmg mudah dapat kelulusan tapi x sampailer ke tech area.. a/c will be towed ke kawasan air movement, berdekatan 11 skn...

errrr... adakah kita akan buat lawatan atas nama sekolah ini wahai en. akmal3110?

@venez wrote:
@mr. kurien wrote:
MENHAN? menda tu bang? hehehe

Menteri Pertahanan...

ouwwww... tq. MINDEF den tau la. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:52 pm

agaknya skolah tu lulus sbb di atas tiket sekolah bantuan kerajaan@under Kementerian Pelajaran Malaysia.

kalau Kelab/NGO x berdaftar mcm forum PP ni..wallahua'lam..HARAP2 BERJAYALAH..DOAKAN KEJAYAAN KITA SEMUA What a Face

p/s : saya risau jugak sebenarnya ni..takut x lulus..huhu

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:53 pm

Bukan le Mr. Kurien. Nak tunjuk yang sekolah tu ada buat lawatan ke situ. Klik kat link tu. Gambaq dia pon McWood ada pos kat MP.net.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:57 pm

terbakar rentung seh tengok gambar tu... xsenang duduk den
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 10:58 pm

lohhhh... link ke? hahahahaha...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 11:03 pm

Admin@encikkacang wrote:
agaknya skolah tu lulus sbb di atas tiket sekolah bantuan kerajaan@under Kementerian Pelajaran Malaysia.

kalau Kelab/NGO x berdaftar mcm forum PP ni..wallahua'lam..HARAP2 BERJAYALAH..DOAKAN KEJAYAAN KITA SEMUA What a Face

p/s : saya risau jugak sebenarnya ni..takut x lulus..huhu

buat kertas keje elok2 insyaallah lulus... letak justifikasi mantap2 skit, sebab lawatan nih, apa yang akan diperolehi dari lawatan nih... kasi kaw2 skit, he3
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
venez
Private
Private


Posts : 61
Join date : 18/02/2010
Age : 38
Location : NORP

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Fri Apr 02, 2010 11:10 pm

yang paling penting pemilihan tarikh x clash dgn exercise or aktiviti2 flypast...
bulan 5/6 - HUT TUDM
bulan 7 - exercise
bulan 8 - puasa
bulan 9 - raya/exercise angsa
n etc...
Back to top Go down
http://venez2.blogspot.com
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sat Apr 03, 2010 1:49 am

@Akmal3110 wrote:
Lawatan Ke GKAB Oleh Sekolah Kebangsaan Alor Lintah, Besut

Very Happy Aku rasa Sekolah ni ramai anak2 base ciksu bersekolah.. ntah2 gambar budak2 tu
semua anak2 TUDM yang bersekolah kat situ..Mungkin juga ada diantara isteri2 Warga
base Ciksu yang mengajar disekolah tersebut tu yang boleh masuk tu mungkin anak2
dia orang sendiri alien
Walaubagaimanapun aku Doakan rakan2 Panggilan Pertiwi berjaya dengan Misi ini..Amin cheers
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sat Apr 03, 2010 2:07 am

@Anakpencen wrote:
@Akmal3110 wrote:
Lawatan Ke GKAB Oleh Sekolah Kebangsaan Alor Lintah, Besut

Very Happy Aku rasa Sekolah ni ramai anak2 base ciksu bersekolah.. ntah2 gambar budak2 tu
semua anak2 TUDM yang bersekolah kat situ..Mungkin juga ada diantara isteri2 Warga
base Ciksu yang mengajar disekolah tersebut tu yang boleh masuk tu mungkin anak2
dia orang sendiri alien
Walaubagaimanapun aku Doakan rakan2 Panggilan Pertiwi berjaya dengan Misi ini..Amin cheers

hurm... kalo anak2 diorang xkot sebab sekolah tu jauh dari airbase, anak2 diorang biasanya bersekolah di sekolah tengku mahmud, xpon sekolah kuala besut or sekolah kampung raja, kalo isteri diorang maybe kot
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sat Apr 03, 2010 6:55 pm

AFIQ..CONFIRMKAN TARIKHNYA DULU..AKU KENA SEMAK JADUAL TUGAS AKU,KALU TAK BERTINDIH..AKU OK JE..TP KALO NAK BEST KITA SUME PI SANA NAIK C-130..SATU PENGALAMAN YG BARU..HAHAHA
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sat Apr 03, 2010 7:13 pm

@Reza Su-30MKM wrote:
AFIQ..CONFIRMKAN TARIKHNYA DULU..AKU KENA SEMAK JADUAL TUGAS AKU,KALU TAK BERTINDIH..AKU OK JE..TP KALO NAK BEST KITA SUME PI SANA NAIK C-130..SATU PENGALAMAN YG BARU..HAHAHA


erk C-130...pastu deploy guna payung hehehe, kalu boleh bagi nama, ic n no fon dulu coz hari selasa nie nak serahkan surat permohonan kepada pangkalan


SENARAI NAMA FORUMER YANG TELAH MEMBERI MAKLUMAT DIRI UNTUK KE GONG KEDAK AIRBASE:

AFIQ FLANKER
AKMAL3110
SYARK
ADMIN
MR KURIEN
JEBAT
BLACK
TROOPER_KNIFE
KUK


Last edited by afiq flanker on Sun Apr 04, 2010 8:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sat Apr 03, 2010 10:59 pm

aku dah naik charlie... macam penaceloreng katakan... bergegar kepala otak rasanya

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sun Apr 04, 2010 12:54 am

@mr. kurien wrote:
aku dah naik charlie... macam penaceloreng katakan... bergegar kepala otak rasanya

Uish best betol. Bila tu? Cerita la sikit.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sun Apr 04, 2010 8:32 am

on the way pegi ke sarawak sebab bapak aku posting ke sana. Dan on the way balik semenanjung lepas bapak aku kena transfer johor. Sarawak dari aku umur 5 tahun sampai darjah 4. HQ RASCOM dgn kem batu 10 sibu.

Walaupun cerita dah lama tapi aku ingat lagi otw balik ke semenanjung. 6 buah charlie angkut semua anggota MP unit bapak aku. Naik dari kuching dan terus ke subang. Dalam charlie tu ajak bapak aku dok tepi tingkap kononnya nak tengok pemandangan tapi kensel sebabnya tremor dari kipas tu bapak kuat. Hehehe.

Siap ada pramugari la beb. Tapi pakai overall. Bukan macam yang MAS punya. Hehehe. Makan dia... Dalam kotak macam kotak kfc. Dalam tu ada ayam goreng, kek, buah, nasik dgn air kotak.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sun Apr 04, 2010 11:20 am

Laa....asal aku on kapal je....korg buat aktiviti best2....tp apakan daya....aku tetap sabar menunggu aktiviti seterusnya bile dah off nanti (off sblm raya kot)........
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Sun Apr 04, 2010 2:39 pm

@Pelayar Di Ufuk wrote:
Laa....asal aku on kapal je....korg buat aktiviti best2....tp apakan daya....aku tetap sabar menunggu aktiviti seterusnya bile dah off nanti (off sblm raya kot)........


itu lah pasal....on kapal mane..??
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Mon Apr 05, 2010 12:19 am

NEW UPDATE:


SENARAI NAMA FORUMER YANG TELAH MEMBERI MAKLUMAT DIRI UNTUK KE GONG KEDAK AIRBASE:

1. AFIQ FLANKER
2. AKMAL3110
3. SYARK
4. ADMIN
5. MR KURIEN
6. JEBAT
7. BLACK
8. TROOPER_KNIFE & FAMILY
9. KUK
10. CEKAL BERJUANG
11. REDKNOT
12. M16


Last edited by afiq flanker on Mon Apr 05, 2010 11:45 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Mon Apr 05, 2010 2:50 am

@ikansadinmknorang wrote:
@Pelayar Di Ufuk wrote:
Laa....asal aku on kapal je....korg buat aktiviti best2....tp apakan daya....aku tetap sabar menunggu aktiviti seterusnya bile dah off nanti (off sblm raya kot)........


itu lah pasal....on kapal mane..??



Aku skang ade kat area Labuan...Ataih Kapal DSV untuk projek Gemusut-Kakap Pipeline...


p/s : Sori Tuan tanah...off topik jap.... Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Mon Apr 05, 2010 4:05 am

roger...kakap project....kapal kompeni mana eh..?? ade chance nk join x..haha...

p/s : maap tokey kedai...lari topik...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
m16
Civilian
Civilian


Posts : 24
Join date : 08/02/2010
Age : 35

PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Mon Apr 05, 2010 12:13 pm

kalau family aku ikut kena bagi name dgn ic jgk ke.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MISI PUGACHEV COBRA   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
MISI PUGACHEV COBRA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: