FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
covert
Private
Private


Posts : 89
Join date : 29/04/2010
Age : 42
Location : Subang

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 9:22 am

Salam semua kpd otai2 dan sifu,sila beri tunjuk ajar.
Very informative forum indeed
Back to top Go down
nazri_sukri
Corporal
Corporal


Posts : 216
Join date : 26/04/2010
Age : 33
Location : Fort Duyong

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 9:36 am

Salam perkenalan kepada teman2 forumer...

NAME : mohd nazri mohd sukri
NICK : nazri_sukri
ASAL : sg petani , kedah
LOKASI : kuala terengganu / kemaman
EDUC : mechanical engineering, uniten
EMPL : mset shipbuilding corp. sdn. bhd.
SPECIALIZED : new building - machinery & propulsion



Very Happy ...
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 10:45 am

satu lagi orang perkapalan! welcome!
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
nazri_sukri
Corporal
Corporal


Posts : 216
Join date : 26/04/2010
Age : 33
Location : Fort Duyong

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 11:12 am

@ggk wrote:
satu lagi orang perkapalan! welcome!

tq bro ggk.. cheers
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 11:45 am

waah...ada lg org kapal...ini kena bukak thread org kapal nih...wahahaha...

anyway...welcome onboard kpd semua ahli baru2....sama2 kita share knowledge...nicely done...

p/s - bukak thread wisma pelaut...wahahaha
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
nami
Civilian
Civilian


Posts : 23
Join date : 28/04/2010
Age : 29

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 12:02 pm

huhu...mintak maap yer sumer...org baru
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 1:10 pm

gua mau melaporkan diri tuan! Ada apa2 masalah tuan!
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 1:31 pm

napa tuan lambat sgt tuan. Dah makan ke belum tuan.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 1:47 pm

assalamualaikum, sy shahrom mat saleh. 32 tahun, kerja di firma arkitek. Bertugas sbg arkitek. En trooper knife bukan jiran tp dah lama kenal dlm fb.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 2:05 pm

@canteenRIFLE wrote:
napa tuan lambat sgt tuan. Dah makan ke belum tuan.

Banyak la ko punya tuan. Sejak bila aku jadi ko punya OC?? Kakaka... Neway, welcome aboard comrade senapang kantin. Roti canai madu sama teh tarik satuu!!

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
spetnaz
Civilian
Civilian


Posts : 23
Join date : 28/04/2010
Age : 32
Location : turkmenistan - pasir gudang - ipoh

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 2:22 pm

salam perkenalan pertiwi!
spetnaz reporting in...

dapat info dari rakan tentang kewujudan forum ni...
nama saya khairin bleh panggil yen je..anak pesara tentera so memang dah sebati dari kecil sampai la abis sekolah dalam suasana ketenteraan al maklum duk dalam kem kan..
Pernah cuba ikut jejak ayah minat tentera pegi inteview TUDM dapat. tapi mase tu muda lagi baru lepas SPM mak tak bagi..suh belaja dulu. so masuk la belaja IKM. abis IKM saya apply tentera darat tapi di takdirkan semasa pemilihan akhir saya tesalah tarikh mendaftar iaitu lewat sehari dari tarikh sebenar...menyesal tak sudah frust gak ar mase tu..sudahnya bukan rezeki saya kut dalam bidang ni. sekarang alhamdulilah dah keje swasta je..tapi dalam hati ni masih membara semangat perajurit Smile

salam pertiwi lagi skali Cool
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 3:10 pm

salam yen, alah sian takpe cuba g, mana tau kot2 leh dpt guna org dalam ni ehe ehe
Back to top Go down
spetnaz
Civilian
Civilian


Posts : 23
Join date : 28/04/2010
Age : 32
Location : turkmenistan - pasir gudang - ipoh

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 3:13 pm

ahaha..tak boleh dah. kawan lepas tuk LLP je. umur pun dah lebih 23 ni hehe Very Happy
masuk wataniah bleh la Very Happy
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 3:14 pm

@nami wrote:
huhu...mintak maap yer sumer...org baru

its ok comrade. anggaplah satu teguran untuk memantapkan diri anda sebenarnya. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:05 pm

Boleh yen...ahahhaha 23...officer still can...tapi kena ada dip/degree la dan kesihatan baik. Tak caya ckp aku ker ahahahhaha ok terpulang.
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:06 pm

@canteenRIFLE wrote:
assalamualaikum, sy shahrom mat saleh. 32 tahun, kerja di firma arkitek. Bertugas sbg arkitek. En trooper knife bukan jiran tp dah lama kenal dlm fb.

yay jumpa geng... hehe
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:07 pm

knife how admin set my rank? me civilian...heheheh at least rank in wataniah pun i can get capt...heheheh
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:11 pm

ggk sama tapi tak serupa ahahhahahahah...
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:12 pm

haha aku pun akitek gak
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:20 pm

oooo bagus aaa aku keje kantin jer tak der org nak terima keje kat firm..tu my last post.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:30 pm

@canteenRIFLE wrote:
knife how admin set my rank? me civilian...heheheh at least rank in wataniah pun i can get capt...heheheh

Comrade canteenrifle. Semua forumers tak boleh set ranks kecuali oleh admin@encikkacang sahaja. Seperti contoh Rank yang saya pegang adalah secara lantikan oleh admin, iaitu sebagai salah seorang daripada moderator forum ini. Secara amnya, semua freshies akan mendapat rank civilian sebagai rank permulaan dan rank tersebut akan melonjak naik apabila beliau aktif dalam memberikan posting-posting menarik dan berinformasi.

Semua warga lama telah melaluinya. Ini adalah sistem ranking yang telah ditetapkan oleh admin sendiri. Harap anda jelas dengan penerangan ini. Semoga anda akan aktif membuat posting agar rank anda akan meningkat kelak.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
spetnaz
Civilian
Civilian


Posts : 23
Join date : 28/04/2010
Age : 32
Location : turkmenistan - pasir gudang - ipoh

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 4:44 pm

@canteenRIFLE wrote:
Boleh yen...ahahhaha 23...officer still can...tapi kena ada dip/degree la dan kesihatan baik. Tak caya ckp aku ker ahahahhaha ok terpulang.

yeye aku caye...and aku taw tu. tapi den tak de dip/deg pun hehe..tak kisah la kt mane2 pun masih bleh bejuang..dapat joint kt forum ni pun dh kira bagus mcm2 ilmu gak dapat cheers
Back to top Go down
nazri_sukri
Corporal
Corporal


Posts : 216
Join date : 26/04/2010
Age : 33
Location : Fort Duyong

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 5:42 pm

Cool baiklah... hehehhe... good info
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 7:01 pm

pertama sekali saya ingin mengucapkan setinggi tinggi kesyukuran kepada Allah SWT kerana dalam masa 2 hari nie kita dapat melihat pertambahan mendadak ahli forum yang baru, ini menunjukkan forum ini semakin mendapat tempat dikalangan pencinta pencinta pertahanan ... sesuatu yang bagus untuk masa depan forum "PANGGILAN PERTIWI".. kepada saudara admin.. TAHNIAH diucapkan kerana berjaya membawa forum kesayangan kita nie sehingga ke tahap sekarang ini. bangga rasanya dapat menjadi sebahagian daripada ahli keluarga forum "HOME OF THE BRAVE" THE LAST LINE OF DEFENCE... kepada semua forumer forumer baru, terima kasih kerana memilih forum ini sebagai wadah untuk berkongsi dan bertukar tukar pendapat mengenai pertahanan dalam mahupun dari luar negara.. sama samalah kita menaikkan nama forum ini, dan kita juga ada anjurkan pelbagai aktiviti khusus untuk mengeratkan silaturrahim sesama ahli forum, aktiviti aktiviti tersebut boleh diketahui di thread "rancangan aktiviti ahli forum"..sekian
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 29, 2010 11:27 pm

bisnis manyak laku maaaa... hehehe. lepas ni kita form kelab panggilan pertiwi pulak. lepas tu buat syarikat... panggilan pertiwi sdn bhd... lepas tu korporatkan pulak... panggilan pertiwi corporation... lepas tu buat saham masuk BSKL... blablablabla...

p/s: selamat datang ke panggilanpertiwi kepada semua forumer baru. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: