FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Thu Apr 15, 2010 5:31 pm

salam sahabat.... kenal2 ye
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Assalamualaikum dari jeneral   Thu Apr 15, 2010 11:29 pm

dlm keluarga aku, abang aku yg mula2 minat ketenteraan. aku pulak mula minat ketenteraan lepas main game Call of Duty 4: Modern Warfare. sejak drpd tu, tiap2 bulan abang aku mesti beli majalah Tempur & Perajurit. aku pun baca sekali. rancangan ketenteraan feveret aku ialah FutureWeapons (Ch 551), World War 2: The Apocalypse, Weaponology (Ch 554), Lock N' Load with R. Lee Ermey (Ch 555) & Battleplan (Ch 555). aku lebih minat senjata api. pengetahuan aku tentang ketenteraan takdelah luas sangat & aku harap korang semua dpt bagi tunjuk ajar. Smile
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
super_nova
Private
Private


Posts : 66
Join date : 15/04/2010
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 2:35 am

huhuhuh... saya join forum ni sebab minat pasal keselamatan dan ketenteraan...cawat besi berduri x minat bang..hehehehe
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 3:02 am

Very Happy aku sebenarnya tak minat dalam dunia ketenteraan ni tapi nak buat acamane ramai sanak2 saudara warga Keselamatan Negara.. kena tempias2 jugaklah.. Nak berforum
kat forum lain ramai mat cintancintun queen so join forum acamane nilah dengar2
orang2 yang suka berforum kat laman tentera ni tahan mental dan brutal ... betul ke..!!!!!!! jangan nangis ye wak... lol!

p/s: apahal Tuan Tanah kena hormat..gurau je admin flower
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 10:33 am

ko kerjanya menyakat orang. is is is
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
ikhwan313
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 12/04/2010
Age : 28
Location : pahang

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 10:58 am

salam ikhwan melapor diri tuan jenderal.
Back to top Go down
Tlegion
Civilian
Civilian


Posts : 5
Join date : 16/04/2010
Age : 28
Location : Sabah

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 11:01 am

saya orang baru harap mendapat tunjuk ajar.

saya sangat berminat dengan dunia ketenteraan dan yang sewaktu dengannya.

harap inventori ketenteraan ATM akan ditambah lagi^^
Back to top Go down
kopassus
Civilian
Civilian


Posts : 11
Join date : 16/04/2010
Age : 40

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 11:05 am

salam perjuangan...... baru nak kenal-kenal dalam forum nih....kalau ada salah mohon maaf dan tunjuk ajar



tabik hormat untuk semua....


Last edited by kopassus on Fri Apr 16, 2010 11:08 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
ikhwan313
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 12/04/2010
Age : 28
Location : pahang

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 11:07 am

@Tlegion wrote:
saya orang baru harap mendapat tunjuk ajar.

saya sangat berminat dengan dunia ketenteraan dan yang sewaktu dengannya.

harap inventori ketenteraan ATM akan ditambah lagi^^
Back to top Go down
ikhwan313
Civilian
Civilian


Posts : 18
Join date : 12/04/2010
Age : 28
Location : pahang

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 11:10 am

sama2lah kita ni org baru,sekurang2nya masuk forum ni bolihlah abg2 senior tunjuk ajar serba sedikit pengalaman merka kat kita ni.
Back to top Go down
kopassus
Civilian
Civilian


Posts : 11
Join date : 16/04/2010
Age : 40

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Fri Apr 16, 2010 11:15 am

harap begitulah....saya pun tak banyak sumber yang saya ada.....cuma mungkin banyak membaca dari banyak menyumbang
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sat Apr 17, 2010 9:31 pm

salam panggilan pertiwi dan salam 1 malaysia.

selamat datang kepada semua warga-warga baru forum ini. kami disini sentiasa mengalu-alukan kedatangan saudara saudari semua. lontarkanlah pendapat anda secara bijak dan sentiasalah menjaga disiplin berforum. sejak akhir-akhir ini, pihak moderator terpaksa mengambil tindakan terhadap beberapa warga forum yang mana telah pun melanggar peraturan yang telah ditetapkan untuk berforum didalam laman ini. jadikanlah ia sebagai iktibar agar kejadian seumpama ini tidak lagi berlaku dimasa hadapan.

bagi mereka yang masih muda, kami amat mengharapkan agar mereka menghormati warga-warga yang lebih senior dengan panggilan yang lebih sesuai dan cara yang lebih bersopan. ingatlah, walaupun kita tidak bersemuka apabila berforum ini, namun kita tidak terlepas daripada tanggungjawab kita untuk sentiasa menghormati saudara / saudari kita yang lebih senior. jadikan lah ia sebagai satu amalan dan budaya kerana ia akan mencerminkan keperibadian anda yang sebenar.

sumbangkanlah atikel-atikel ataupun apa-apa berita yang menarik yang berkaitan dengan military agar ia dapat dikongsikan bersama disini. buat mereka yang setia mengikuti forum panggilan pertiwi ini, kami mengucapkan terima kasih dan sentiasa menantikan penyertaan anda semua untuk menjadi warga keluarga kami. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 12:13 am

sama la saya pon membaca je banyak, nak menulis x berapa pandai..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
eaizan
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 18/04/2010
Age : 41

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 10:59 am

Assalamualaikum/salam sejahtera.

salam perkenalan dari saya. semoga forum ni dapat menambahkan lagi pengetahuan saya dalam hal ehwal ketenteraan dan menambahkan lagi kenalan yang mempunyai minat dan kecenderungan yang sama. kalau ada salah dan silap, jangan segan untuk menegur.
Back to top Go down
kudusian
Specialist
Specialist


Posts : 179
Join date : 28/12/2009
Age : 29
Location : cheras

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 12:13 pm

selamat berforum eaizan
Back to top Go down
masoc airsoft gun
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 17/04/2010
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 8:09 pm

saya masoc airsoft gun melaporkan diri tuan!!!

nombor siri:12456789
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 8:14 pm

Selamat datang masoc. Memang betul ahli Masoc ke? Lawa nombor siri tu. Hehehe...Selamat berforum diucapkan.
Back to top Go down
nuardo
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 18/04/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 9:40 pm

salam.. call me nuardo
interesting in investigation n intelligence
berjuang untuk negara & agama Islam
Back to top Go down
masoc airsoft gun
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 17/04/2010
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 10:33 pm

bukan ahli masod
Back to top Go down
nuardo
Civilian
Civilian


Posts : 2
Join date : 18/04/2010
Age : 32

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 10:37 pm

haha..bukan la.. minat tp sy in not at that course.. im civil engineer
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 10:44 pm

salam satu malaysia kpd admin dan rakan2 forumer sekalian...

lapor diri...

salam..
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 10:58 pm

aha... welome aboard comrade gunnerz. nama pun agak ganas. memang service dalam unit artileri ke comrade? Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Sun Apr 18, 2010 11:18 pm

trooper_knife wrote:
aha... welome aboard comrade gunnerz. nama pun agak ganas. memang service dalam unit artileri ke comrade? Very Happy

hehe comrade trooperknife ni nak menyamar skit pun tak leh...tembak terus tepat..hehe..
comrade pun in service ke..?
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Apr 19, 2010 12:37 am

welcome aboard to all newcomers...sila2 jgn malu jgn segan...ade soalan tanye..x tahu tanye...tahu tp x sure pun tanye...tahu dan sure juga leh sama2 share knowledge pd semua..sbb ade yg tahu dan ade yg x tahu.....sama2 kita cari jawapan..sama2 kongsi ilmu...sama2 kita tambah knowledge...

wahahaha....
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Mon Apr 19, 2010 9:12 am

@masoc airsoft gun wrote:
saya masoc airsoft gun melaporkan diri tuan!!!

nombor siri:12456789

aku terbau benda2 hancing... Shocked
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::   Today at 10:23 am

Back to top Go down
 
::: 1 APRIL 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI :::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: