FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Sep 26, 2009 6:13 pm











sebahagian drpd koleksi majalah perajurit saya..ada jugak yang miss..berhenti membeli mulai tahun 2002 akibat krisis ekonomi peribadi (menganggur)..lagipun harga majalah ni meningkat dr setahun ke setahun..skang dah mahal giler.tambahan plak majalah TEMPUR kuar pada tahun yg sama.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mihar87
Private
Private


Posts : 60
Join date : 13/09/2009
Age : 28
Location : next to you

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Sep 26, 2009 7:04 pm

byk nye.... nk pinjam.... sy bape ketul jek ade sbb rege yg mencekik darah. student mane la de income, nk pinjam kat membe lak xde yg minat army2 nih...
Back to top Go down
alor star airmen
Specialist
Specialist


Posts : 165
Join date : 13/09/2009
Age : 38

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Sep 26, 2009 9:12 pm

banyak juga ya koleksi tuan admin saya ada 3-4 keluaran saja bukan x minat tapi mahal sangat nak beli .
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Sep 26, 2009 9:51 pm

PERAJURIT tak complete (betul2 start collect masa issue GERAKHAS, tak ingat tahun bila). but TEMPUR, ada dari 1st issue lagi.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun Sep 27, 2009 12:56 am

tapi memang betulla...ramai di kalangan rakan2 di sekeliling saya sendiri x minat bercakap bab2 military ni..

bab harga majalah ni pun satu hal, rasa mahal sgt..maybe tu salah satu sbb org x berapa mampu nk beli.lgpun skang ni cari je maklumat kat intenet.

lagi satu, majalah tempur tu bukan dr geng2 wartawan perajurit ke sblm tu?..aku bila diorg dah split2 mcm ni,,rasa malas nk beli. ibarat kumpulan muzik yg berpecah nk jadi artis solo.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun Sep 27, 2009 3:06 am

aiseh...agak byk gak tu...

terbalik lak sbb ak lg ske bce tempur compared to perajurit...
tp xbli dr first edition la..start beli time form 4 ke form 5...

dr segi pengunaan terms,artikel quality dan penerangan...tempur lebih baik walaupun kbyakn artikel mrk kdg2 indirect copy dr kbyakn site2 militer..

tp perajurit pun x kurang hebat dgn gambar2 exclusive die...
just harga die tu x berbaloi dgn tebal mags nye...tu yg spend lbh skit kat tempur....

lg satu kalau ade artikel2 psl equipment...

ak perasan yg perajurit ni lbh kpd demand utk beli equipment tu compared to tempur yg lebih persuasive...die nye tone agak lain...

all in all...thats the beauty of both mags...berbeza dgn tujuan yg sama....

hahaha

-come to sea and see for yourself-

visit www.navigate2deviate.blogspot.com to get a glimpse on maritime world and seafaring career..
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun Sep 27, 2009 7:33 am

tak dinafikan, TEMPUR adalah serpihan dpd PERAJURIT. pernah berlaku PERAJURIT claim foto yang digunakan dalam TEMPUR adalah hak milik PERAJURIT dan TEMPUR telah memohon maaf secara terbuka akan isu tersebut. kedua-dua mag tu ada perbezaan dan penampilan yg tersendiri.

baik dari RM hinggalah kpd kualiti kertas, foto2, dan artikel yg terkandung didlmnya jelas terdapat perbezaan. namun begitu pada saya, TEMPUR (ahmad fuad) agak berani utk membuat perubahan yg agak drastik berbanding dgn PERAJURIT yg masih cuba utk mengekalkan identitinya. cuma selepas TEMPUR mulai dipasaran, barulah PERAJURIT mula mengorak langkah utk cuba bersaing dgn pesaingnya.

bagi saya, dua2 saya beli. pasal dua2 mag tu tetap punyai sifat yg tersendiri. bab RM, memang akan spend RM36 every month utk dua2 mag tu. tepuk dada, tanyalah selera.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Sep 28, 2009 4:31 pm

Saya mula jadi pelanggan perajurit sejak tahun 1991 kalau tak silap antara kandungannya adalah senjata anti kereta kebal. Masa tu tak ramai kawan-kawan saya yang minat majalah tu. Sampaikan waktu nak ambil SPM, emak saya sorokkan semua majalah tu supaya saya dapat tumpukan pada study. Tapi sayang, bila habis je SPM, saya mula nak kumpul balik, tengok2 sebahagian besar koleksi yang emak saya sorokkan tu dah dimakan tikus. Memang saya frust. Tapi sabar je la. Sad
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Sep 28, 2009 7:41 pm

haha..soklan...

camne nk masuk gambo dr pc ke site nie...pkai host image tu ke ape ke...??
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Sep 28, 2009 8:18 pm

aaa..guna host image tu..kalau bleh reduce size file (bukan size gambar) tp kekalkan kualiti gambar.guna potoshop pun bleh.(save image for web)

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Sep 28, 2009 8:21 pm

Admin wrote:
aaa..guna host image tu..kalau bleh reduce size file (bukan size gambar) tp kekalkan kualiti gambar.guna potoshop pun bleh.(save image for web)

rite..try dlu..klau gagal...hmm...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Sep 29, 2009 9:19 pm

@ikansadinmknorang wrote:
[rite..try dlu..klau gagal...hmm...
brot, there is no try, but do. heh heh... apa susah, kalau tak boleh jugak, call saja admin.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Sep 30, 2009 2:15 pm

[img][/img]

[img][/img]

koleksi2 t-shirt murah,bundle dan hina. (tak mcm org tu)

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin on Tue Oct 20, 2009 12:51 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Sep 30, 2009 5:30 pm

Admin wrote:
koleksi2 t-shirt murah,bundle dan hina. (tak mcm org tu)
siapakah gerangan yang saudara maksudkan tu??? ni pun dahsyat gak ni. siap ada t-shirt CIA lagi. heh heh... dulu pernah training dgn CIA ke?? please dont say yes.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Sep 30, 2009 5:47 pm

JOIN THE ARMY

travel to exotic distant land...

meet exciting unusual people...

AND KILL`EM...

statement abis baju nye...huahahah
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Sep 30, 2009 6:03 pm

trooper_knife wrote:
Admin wrote:
koleksi2 t-shirt murah,bundle dan hina. (tak mcm org tu)
siapakah gerangan yang saudara maksudkan tu??? ni pun dahsyat gak ni. siap ada t-shirt CIA lagi. heh heh... dulu pernah training dgn CIA ke?? please dont say yes.

eleh buat2 tanya lak..tau la dia bnyk koleksi yg baru..x main la 2nd hand kan? hahah..sori gurau2 je

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
tzerole
Civilian
Civilian


Posts : 26
Join date : 06/10/2009
Age : 31
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Oct 13, 2009 12:59 pm

fuh....banyak tul koleksi majalah tu...kalu ikutkan saya dah banyak ketinggalan dah...saya kalu nak baca free selalu lepak kat MPH Midvalley kalu nak baca majalah Tempur atau Perajurit :p
Back to top Go down
http://azrulhisham.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: koleksi majalah perajurit   Tue Nov 10, 2009 8:11 pm

sye pnye koleksi ade la sket2, ade perajurit, tempur, soldier of fortune ( sof ). dlm bnyak2 tempur plg best, perajurit pon best gak. walaupun mahal, tp x bleh nk elak daripada beli coz minat pnye pasal
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 10, 2009 11:09 pm

koleksi tempur aku tak pernah miss sejak mula keluar april tahun 2002

perajurit pulak tak pernah miss sejak october 2000

aku jugak ada simpan majalah angkasa, commando, defender etc dari INDON

majalah aircraft aku suka beli yang 2nd, murah byk. Boleh usha kat kedai buku parking mid valley
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 26
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Nov 26, 2009 9:44 pm

Di tempat saya belajar iaitu di daerah Besut memang takdak majalah2 macam ni. Kalau nak jugak, saya kena tempah dekat kawan saya yang balik tiap2 minggu ke Kota Bharu. Baru mula kumpul tahun ni majalah Perajurit dan Tempur. Itu pun tak lengkap. 'Miss' jugak. Sad Sad
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun Dec 20, 2009 7:39 pm

aku start collect Perajurit dari edisi pertama sampai sekarang tp sayangnya dari edisi pertama tu sampai la ke edisi thn 2000 semuanya burn habis gitu sbb bilik aku terbakar. segala jenis koleksi habis. dari keratan akhbar ttg MAF smpai la ke koleksi mainan kecik2.

Tempur aku cuma miss dlm 3 isu je. sape ade isu pertama skali? rasa nak jual tu bgtau la. call Tempur xde spare dah.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun Dec 20, 2009 9:36 pm

Komrad kurien. Jual tu tak boleh lah. But kalau nak pinjam, nak merasa pegang 1st issue tempur tu, boleh dipertimbangkan. Asalkan depositkan something yg sama nilai dgn magazine tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Dec 21, 2009 12:33 am

trooper_knife wrote:
Komrad kurien. Jual tu tak boleh lah. But kalau nak pinjam, nak merasa pegang 1st issue tempur tu, boleh dipertimbangkan. Asalkan depositkan something yg sama nilai dgn magazine tu.

dh agak dah... hehehe. susah nk dpt blik 1st issue ni. skrg ni pn susah sbb dh ramai yg beli dan baca Tempur. sekrg ni mnunggu mag dr Singapura pulak. Pioneer

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Dec 21, 2009 12:36 am

anybody still looking for TEMPUR dec 09 can ctc me at 016-3352083
Back to top Go down
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Dec 21, 2009 3:08 am

@mihar87 wrote:
byk nye.... nk pinjam.... sy bape ketul jek ade sbb rege yg mencekik darah. student mane la de income, nk pinjam kat membe lak xde yg minat army2 nih...

betul2
saya sokong
saya baru start membaca perajurit dan tempur
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Today at 1:24 pm

Back to top Go down
 
KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: