FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
azim09
Private First Class
Private First Class


Posts : 148
Join date : 28/07/2010
Age : 6
Location : cari la sendiri

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Nov 11, 2010 7:26 pm

dengar kata keluar minggu depan TEMPUR ni.....
Back to top Go down
GEMPURWIRA
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2246
Join date : 24/09/2010
Age : 30
Location : MALAYSIA BERDAULAT

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Nov 11, 2010 8:56 pm

DARI GEMPURWIRA...

kementrian pertahanan patut memberi subsidi pada majalah berbentuk pertahanan malaysia dan dunia secara keseluruhannya... dah berlambak majalah hiburan majalah pertahanan milik negara aku rasa 2 ni saja yang paling glamour TEMPUR dan prajurit...

kalau tempur gulung tikar meraung tak berlagu laaa aku jawabnya... dari awal keluaran sampai la sekarang hanya 2 edisi je aku tertinggal yang lain semua ada.. KOLEKSI PERIBADI tu sayang sangat aku kat majalah pertahanan ni...
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Nov 11, 2010 11:55 pm

@katon wrote:
TEMPUR tak keluar lagiiii ... ???

Hangin aku...kenape sehingga skg TEMPUR keluaran bulan Oktober 2010 tak muncul2?Adakah sykt Rias Suasana menghadapi masalah ataupun kekurangan bahan berita or topik yg hendak diketengahkan?
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Fri Nov 12, 2010 12:16 am

Yang mana sukar nak dapat tu..kirim ja ngan geng yang mudah nak dapatkan.tapi mungkin terpaksa la tambah kos sikit. atau lebih cara lain, beli terus dari Tempur atau perajurit. terus pos ke rumah. cuma kalau jenis mcm saya ni..tak sabor nak tunggu dia sampai...lagi pun suka beli di kedai buku..antara sebab lain, nak dapatkan resit buat potongan cukai pendapatan.

Mengenai idea utk wujudkan perpustakaan maya seperti cadangan saudara Megat komeng pasti sukar utk dapat kebenaran syarikat. sedangkan paper online pun isinya yang tak semua dia letak kat online. andaikan buat mcm tu..pakat semua tunggu yang percuma la..terus gulung dua-dua syarikat sebab tak da yang mau beli dah...
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Nov 13, 2010 6:58 am

utk keluaran bulan ni, kita update la kat internet pada bulan depan
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 3:09 pm

latest TEMPUR aku dah beli, tapi agak mengecewakan sbb hanya citer pasal AARM. Sikit je pasal ex-angsa, tu pun last page. Aku rasa keluaran OCT ni just pelengkap jer sementara tunggu yg NOV punya. Entahlah
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 3:40 pm


aku mula beli Perajurit masa Bulan Julai 1996 ( aku form 3 time ni ) kot tak silap..ada gambar panglima tentera darat time tu, lupa dah nama dia...dan lepas tu start kumpul duit belanja sekolah kalo cukup maka mampulah aku beli bulan tu....hujung tahun 1999 aku masuk itm dan dapat duit PTPTN tu aku isi borang langgan isu2 lepas...maka dapatlah aku memiliki semua isu2 perajurit dari 1994/95/96/97/98/99...hehe yg tahun 94/95 ada isu yg takda, dah habis kot..isu yang awal2 tu la..tapi yg lain tu ada semua...

seterusnya tahun 2000/2001 aku konsisten beli..masuk je 2002 mula miss dah pasal sibuk dgn study..tahun 2003/2004/2005 kadang2 je beli atau tak beli lansung..pasal keja tak menentu dicampur tanam anggur lagi...bermula 2006 ( kerja dah tetap ) terus konsisten sampai sekarang kedua-duanya sekali Perajurit/TEMPUR sama cam tn.kurien n GW dan lain2, tiap2 bulan spend RM 26..hehe

tapi banyak2 nama penulis otai di Perajurit aku paling ingat nama NASIBAH HARUN
bayangkan dari aku mula jadi pembaca perajurit tahun 1996 dan skrg umur aku dah nak masuk 30 dia ada lagi di perajurit..salutela sama dia..pengetahuan dia pasal military ni banyak dan gaya penulisan best...

berapa umur dia skrg ye..err..dia pompuan kan??
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 3:43 pm

@kerianiers wrote:

aku mula beli Perajurit masa Bulan Julai 1996 ( aku form 3 time ni ) kot tak silap..ada gambar panglima tentera darat time tu, lupa dah nama dia...dan lepas tu start kumpul duit belanja sekolah kalo cukup maka mampulah aku beli bulan tu....hujung tahun 1999 aku masuk itm dan dapat duit PTPTN tu aku isi borang langgan isu2 lepas...maka dapatlah aku memiliki semua isu2 perajurit dari 1994/95/96/97/98/99...hehe yg tahun 94/95 ada isu yg takda, dah habis kot..isu yang awal2 tu la..tapi yg lain tu ada semua...

seterusnya tahun 2000/2001 aku konsisten beli..masuk je 2002 mula miss dah pasal sibuk dgn study..tahun 2003/2004/2005 kadang2 je beli atau tak beli lansung..pasal keja tak menentu dicampur tanam anggur lagi...bermula 2006 ( kerja dah tetap ) terus konsisten sampai sekarang kedua-duanya sekali Perajurit/TEMPUR sama cam tn.kurien n GW dan lain2, tiap2 bulan spend RM 26..hehe

tapi banyak2 nama penulis otai di Perajurit aku paling ingat nama NASIBAH HARUN
bayangkan dari aku mula jadi pembaca perajurit tahun 1996 dan skrg umur aku dah nak masuk 30 dia ada lagi di perajurit..salutela sama dia..pengetahuan dia pasal military ni banyak dan gaya penulisan best...

berapa umur dia skrg ye..err..dia pompuan kan??

Pernah jumpa dia di booth Perajurit masa LIMA 09. Hehehe...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 3:47 pm


wah..orangya camna akmal, dia pompuan ke?? umur baper?? ehh..banyak lak tanya aku ni..hehehe..kira nostalgia la dia ni pasal kita follow tulisan2 dia sejak 10 tahun lebih tuuu...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 3:51 pm

Of course la dia pompuan. Kira orang lama kat perajurit tu
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 4:00 pm

hehe..manalah tau lelaki ke...sebab nama meragukan....kan ke lelaki ada gak nama Norasyikin, Amziah, syanaz, Norizan ( ni nama2 yg konpom lelaki tapi cam nama pompuan yg aku pernah kenal..)...Smile

Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 4:03 pm

@kerianiers wrote:

wah..orangya camna akmal, dia pompuan ke?? umur baper?? ehh..banyak lak tanya aku ni..hehehe..kira nostalgia la dia ni pasal kita follow tulisan2 dia sejak 10 tahun lebih tuuu...

Umurnya mungkin dalam 30an tapi nampak muda lagi dari tu. Hehehe...Pempuan le bro. Kat forum GW dulu kami panggil dia Sheeba (mati2 aku ingat dia ni India). Hehehe...
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 4:10 pm


orait akmal, kasi letak gambar la...hehehe
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 4:18 pm

Tarak gambar la bro.
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Nov 23, 2010 4:52 pm

hehe..takpa2..
Back to top Go down
super_nova
Private
Private


Posts : 66
Join date : 15/04/2010
Age : 36

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Nov 27, 2010 3:55 pm

nasibah haron ni ada kene mengena dgn penulis novel nisah haron x?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Nov 27, 2010 4:05 pm

Kena contact dia la tanya. Hehehe...
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Dec 29, 2010 4:31 pm

TEMPUR nov dah keluaq ka ?
Back to top Go down
applemints
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 469
Join date : 24/08/2010
Age : 34
Location : Kota Bharu, Kelantan

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Dec 29, 2010 4:43 pm

kat kelantan payah nak dapat majalah2 ni.....klu nampak ada jual kene terus beli sbb pekedai biasanye tak simpan stok banyak....dulu masa di mindef aku suka layan majalah samudera..aku tak pasti majalah ni publish ke idak kat pasaran luar.....
Back to top Go down
LONE
Private First Class
Private First Class


Posts : 103
Join date : 29/11/2010
Age : 31

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Dec 30, 2010 5:20 am

majalah samudera boleh download kat website TLDM...
Buletin TD pon boleh download jugak...
free sahaja...
tapi yg leceh nya, Berita Udara pulak tak keluar sampai skrg (versi pdf)...
macam mana nak download...

sory terkeluar topik...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Today at 10:20 am

Back to top Go down
 
KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: