FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 12:29 am

wahahaha
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:18 am

alien aku rasa majalah perajurit terbitan pertama gambar meriam 155 howitzer kepunyaan TDM .. rasa aku lah sebab ada kat rumah lama arwah bapa aku.. cheers
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:19 am

tahun 1994
Back to top Go down
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:22 am

Arrow mungkin kut aku belum lahir lagi ekkekekekeee dah sekolah lah No
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:24 am

aku bru 6 tahun....aku bli kt expo dkt dgn rumah
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:28 am

apa lagi. Kalau ada, bak mai la post kemari. Biar semua dpt menatap rare item ni.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:42 am

ade kt rumah la
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:51 am

@afiq flanker wrote:
ade kt rumah la

Maksud aku bukan sekarang la. Hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Feb 13, 2010 1:52 am

ROGER THAT
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Mar 06, 2010 11:06 pm

Majalah Perajurit n TEMPUR pada aku kedua-duanya mmg best..aku dulu mmg tiap2 bln beli,masa bujang dulu beli pun tgok issue yg best2 je terutama sekali pasal TUDM n LIMA,pas kawin masih beli tp byk yg tertinggal bcoz Uncle Tan yg jual majalah kat area opis aku tu pindah..kedai buku pun takde plak amik wat stok.Akhirnya aku dpt balik beli majalah tu bcoz MyNews Bookstore mmg ada.Jadi nak elakkan aku terlepas,aku minta staff diaorg sms kalu dah sampai..cuma koleksi yg dulu2 tu aku tolak kat org jual suratkhabar lama,masa tu tak anggap benda tu berharga,tp lpeas aku balik dari LIMA 2007,aku start kumpul dua2 majalah tu (Perajurit n Tempur)..maka koleksi tahun 2008 bg majalah Perajurit dah pun lengkap (aku siap wat binding koleksi tu) and bakal menyusul plak 2009 punya tgh dlm proses binding.Utk tu je aku modal RM100 tp majalah tu aku wat 2 set binding (Jan-Jun 08 & Jul-Dec 08).TEMPUR tu aku tak cadang buat bcoz kandungan dia tebal sgt,tp aku ttp wat koleksi (ada juga yg terlepas) cuma aku amik issue tertentu shj.Kalu En.Admin ada wat perjumpaan ahli2 forum,insyaallah aku akan bawa utk tatapan rakan2 forum
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Mar 06, 2010 11:18 pm

aku pon same, aku kumpul majalah tempur dari tahun 2003 kalu xsilap, perajurit aku start kumpul tahun 2004,
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat Mar 06, 2010 11:23 pm

Aku... majalah TEMPUR mmg complete
PERAJURIT start oct 2001 kalau tak salah aku

perajurit / tempur march dah keluaq ka belum?
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Mon Mar 15, 2010 1:45 pm

preview majalah perajurit bulan mac:

1. aeroangkasa:

- singapore airshow 2010
- boeing AH-6i

2. darat:

- wawancara ekslusif bersama panglima tentera darat

3. maritim:

- kapal ronda nakhoda ragam
- menstransformasi kapal MISC kepada TLDM

4. analisis:

- cabaran keganasan global
- strategi maklumat pertahanan zaman IT

5. pelbagai:

- catatan perajurit
- DSA 2010
- kuiz CT-ONE FORZE CAFE
- pertempuran jambatan gemencheh
- multicam ubtuk afghanistan
- kornet-E
- kuiz perajurit - Sig sauer
- Traser
- pandur 8x8



sekian....hahaha
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Mar 16, 2010 12:27 am

masa misi merentas waktu..aku,kadiax dan afiq beli perajurit serentak heheheh
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Mar 17, 2010 2:30 am

koleksi aku dari tengah tahun 2000 sampai sekarang... tahun 1994 sampai ke tengah 2000 habis burn bila bilik aku terbakar.



ada lagi ni... tak muat satu rak. jadi yang lain2 simpan dalam kotak. ini koleksi majalah aku yang dekat Kuantan. tak campur lagi di KB.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Mar 17, 2010 12:20 pm

aku dah bubuh dlm container... penuh. Yang tahun 2010 tak tau nak letak mana. Yang bulan March 2-2 dah beli
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Mar 18, 2010 9:24 pm

preview majalah TEMPUR bulan mac:

- warthog ( kejayaan industri pertahanan kota singa )
- Terrex ( berwajah baru )
- industri senjata singapura
- sparcs ( grened peninjau 40mm )
- Kuasa udara ( imbangan kekuatan RSAF )
- UAV ( masa hadapan pertempuran darat )
- Littlebird ( helikopter kerdil yang menyengat )
- Robotik, platform tanpa pemandu dan senjata pintar ( darat, laut, udara )
- Yaman ( persimpangan antara barat dan islam )
- Terowong ( penggunaannya untuk tujuan ketenteraan serta peperangan )
- Tundaan atau sp ( persoalan platform meriam medan )
- F-100 super sabre ( dari pesawat pejuang kepada platform sokongan udara darat )
- SAS Australia ( bilah belati operasi khas ADF )


:::::::::::::SEKIAN::::::::::::::::
Back to top Go down
khairil
Civilian
Civilian


Posts : 9
Join date : 29/03/2010
Age : 40

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Wed Mar 31, 2010 12:49 pm

salam saya nak beli dari brader baju nypd tu boleh...?9175936202
Back to top Go down
tanahmelayu2020
Corporal
Corporal


Posts : 274
Join date : 04/03/2010
Age : 32
Location : 4'51'36.73" N 101'57'47.64" E

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Apr 06, 2010 4:38 pm

Asw....

Bro, mintak tolong skit boleh? boleh tak sape2 yang ada majalah perajurit, scan & post borang langganan majalah tersebut. sya nak langgan tp kat sini x de jual majalah tu.
maklum ler dalam "gua" skg ni.

trima kasih byk2 kpd yang membantu...
Back to top Go down
http://www.tanahmelayu2020.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Apr 13, 2010 1:42 am

preview majalah PERAJURIT bulan april:



credit to mcwood utk gambar

1. Catatan Perajurit
2. Tentera Darat ASEAN
3. BRAHMOS
4. kuiz Perajurit-Sig sauer
5. Menggilap Kepimpinan Dalam Tentera
6. Magnum Perlindungan Maksimum
7. AIMPOINT
8. MASDEF
9. Kuiz CT-ONE FORZE CAFE
10. Laser Devices INC
11. MTECH
12. MAXVEC
13. Kuasa Flotila Bawah Permukaan
14. Tim Pemantau Antarabangsa Mindanao v
15. Tragedi 26 April 1976
16. PHOTONIS
17. Mi-17
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Apr 13, 2010 2:00 pm

26 April 1976, 11 orang perwira kita telah terkorban setelah sebuah pesawat Nuri ditembak jatuh oleh pengganas komunis laknat. Sori OT.
Back to top Go down
tanahmelayu2020
Corporal
Corporal


Posts : 274
Join date : 04/03/2010
Age : 32
Location : 4'51'36.73" N 101'57'47.64" E

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Thu Apr 15, 2010 10:46 am

Mengidam nk baca perajurit tu... tp x dok kat cni.
Back to top Go down
http://www.tanahmelayu2020.blogspot.com
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sat May 22, 2010 11:28 pm

@Anakpencen wrote:
alien aku rasa majalah perajurit terbitan pertama gambar meriam 155 howitzer kepunyaan TDM .. rasa aku lah sebab ada kat rumah lama arwah bapa aku.. cheers

btol2...

gambar meriam 2 diamek dari sudut belakang....
Back to top Go down
super_nova
Private
Private


Posts : 66
Join date : 15/04/2010
Age : 36

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Sun May 23, 2010 6:13 pm

salam, saya mencari majalah Perajurit tahun 1992,x silap saya itu 1st time majalah ni kuar. tahun 1993/94 saya stat kumpul majalah ni..pada saya, issue thn 90an lg best sebab dia ada setem kenang2an angkatan tentera dan rencana pasal perang bosnia,konflik rwanda dan SOF India... x silap saya ada satu issue mengenai JMF masa diawal kemunculan majalah perajurit ni..erm, camne nak dapat issue mula2 ni yer? 3thn lepas saya penah kol SHP nak beli majalah ni,tapi x dar,kendian saya tanya nak fotokopi tapi derang x bagi...hehehe
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 809
Join date : 05/10/2009
Age : 41
Location : puchong

PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Tue Oct 05, 2010 2:59 pm

TEMPUR September belum keluar lagi ke ?

Rasa silap nya tempur ni dia buat tebal2 las tu ulas isu2 yang meleret2 cam pistol, rifle dan baru2 ni pasal dadah kat mexico. Cam dah tak dak idea
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002   Today at 6:08 am

Back to top Go down
 
KOLEKSI MAJALAH PERAJURIT 1996 - 2002
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: