FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Von's collection

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Sat Oct 09, 2010 11:51 pm

boleh dimasukkan.....hanya bila perlu digerakkan shj.....
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Von's collection   Sat Oct 09, 2010 11:53 pm

hoi..hanya mengunakan peralatan yang ada atau pernah ada..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Sun Oct 10, 2010 12:03 am

rilek....petang dalam kul 3 lebih aku tunjukkan....dalam posting aku sendiri...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Sun Oct 10, 2010 12:33 am


Setelah Kaiser Von memikirkan semasak-masaknya, Negara berdaulat Vonland bersetuju dgn bendera yg dicadangkan untuk Pakatan Voyagar yg direka oleh arkitek tersohor wilayah PP ini iaitu Baron Anwar Speer. Jadi buat masa ini Vonland hanya perlu menunggu persetujuan atau bangkanagn dari ahli Voyagar yg lain seperti Yaminland, Sharland, Wufiland dan negara satelit seperti Kurtzland dan Kardiaxland.

Vonland tidak menyangka bahawa Kurtzland dan Obertsland telah membangunkan sistem robotic canggih. Buat masa ini pada pandangan Vonland, aset2 seumpama itu wajar kita jadikan mode stanby. Kita akan keluarkan aset ini JIKA Persekutuan Thunder menggunaknnya terlebih dahulu. Buat masa ini kita harus tumpukan dulu dengan sistem konvensyenal kerana Polis Dunia yg mendukung Piagam PPUN sedang asyik memrhatikan segala tindak tanduk kita.

Vonland juga berhasrat untuk mendapatkan CKD 2 buah fighter jet aircraft seperti F-18 Hornet dan Mig-31 Foxbat. Vonland terpaksa mendapatkannya dgn harga yg agak murah kerana KDNK negara yg agak rendah.
Kedua2 jet ini diharap dpt membantu sebuah lagi jet Vonland iaitu F-14 Tomcat biru berserta dgn vintage WWII aircraft untuk bersama2 menjaga ruang udara Voyagar. Gambar propaganda akan cuba dikeluarkan sedikit masa lagi sebagai pengesahan. Dalam masa yg sama VOYAGAR dan negara satelit mengucapkan tahniah kepada El Duce Wufi kerana mengganggotai pakatan ini.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Sun Oct 10, 2010 1:53 am

Memandangkan Kaiser Von telah menyatakan pandangan beliau, Fuhrer Kurtz akan mengarahkan para teknikal agar menyimpan para robotic canggih di lokasi yg telah dirahsiakan. Para robotic diletakkan dalam status DEFCON 5. Manakala Team Recon juga akan digantikan dengan dari robotic kene mechanism yg biasa demi PPUN dan juga negara sejagat.

Kurtzland akan memberi tumpuan pasa aset yg sedia ada shj. Harap maklum. Adakah Kaiser Von baru sahaja balik mesyuarat KDKN? nie dah kul 1233 Hr tak tido lagi ke?
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Sun Oct 10, 2010 7:48 pm





Untuk pengetahuan rakan2 Voyagar, kedua2 CKD Mig31 Foxhound (bukan Foxbat) dan F-18 Hornet tu kerajaaan Vonland telh memeteraikan pembelian dari negara Chiland. Sebenarnya pembelian secata package dahulu bersama2 F-14 Tomcat dahulu dan sekarang 2 unit ni baru sampai ke sini.
Buat masa ni kedua2 unit ni terpaksa menunggu jurutera mereka untuk memasangnya di sini. Kerajaan Vonland juga mesasakan bahawa aset udara berkuasa jet perlu ditambah dan penilai aset telah dihantar keluar negara untuk meninjau kemungkinan jenis VTOL Harrier dan F-15 Eagle...kerana ancaman kekuatan udara Thunder berlemak-lemak nampaknya...hehehe
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 11:28 am

aset2 dari wufiland dlm proses audit.. hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 1:46 pm





Sebuah kapal layar latihan baru saja diperolehi oleh Vonland Navy. Tugasnya bukan hanya untuk anggota Navy Vonland malah untuk Voyagarian Navy. Proses pemansangan sedang giat dijalankan dilimbiungan yg dirahsiakan. Diberitakan instructor tersohor yg akan mengajar kadet2 Voyagarian ialah Admiral Horatio Ikansadinmknorg Jr. Modal insan Voyagar sama seperti Sparta...kecik2 suda kasi tough.....Voyagar boleh...

Kaiser Von sebentar tadi ada bg ceramah sket kat budak2 kadet navy tu..antara lain dia cakap...walaupun kita mungkin berperang dgn super power, tapi kita jgn gundah....Roman dulu pun pernah kalah dgn Barbarian, USA pun cabut dari Vietnam, Rusia pun lari dari Afghanistan, Zulu pun pernah kalahkan British, England pun pernah lasi terduduk French Navy dan Spanish Navy yg lebih besar dulul2 ....DEPA BOLEH. KITA PUN BOLEH.....sorakn gegak gempita dari budak2 tu malah kapal2 yg berlabuh pun turut gembira.......



Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:12 pm





BERANIKAH ANDA MENGHADAPI KUASA UDARA SYARK AIR FORCE
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:23 pm

@von wrote:




Untuk pengetahuan rakan2 Voyagar, kedua2 CKD Mig31 Foxhound (bukan Foxbat) dan F-18 Hornet tu kerajaaan Vonland telh memeteraikan pembelian dari negara Chiland. Sebenarnya pembelian secata package dahulu bersama2 F-14 Tomcat dahulu dan sekarang 2 unit ni baru sampai ke sini.
Buat masa ni kedua2 unit ni terpaksa menunggu jurutera mereka untuk memasangnya di sini. Kerajaan Vonland juga mesasakan bahawa aset udara berkuasa jet perlu ditambah dan penilai aset telah dihantar keluar negara untuk meninjau kemungkinan jenis VTOL Harrier dan F-15 Eagle...kerana ancaman kekuatan udara Thunder berlemak-lemak nampaknya...hehehe

Lawa seh bendara voyager... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:34 pm


Aiks Yaminz..nama Voyager pun sodap ni..mcm bunyi2 kat angkasa ni..advance ooo....Wah kamu punya halftrack tu antiaircraftkan...cantek2 kasi kebabom itu Kisra kuk punya heli tu..pasai apa? Pasai lawa sangat lah..tak tahan aku..kehkehkeh....

Bendera tu dicadangkan oleh oleh OberstFuhrerAnwar atau Baron Anwar Speer...teruja gak tgk..aku on aje!!!
Hang punya namaketua negara ak letak apa? Tsar, Sultan, Maharaja, Presiden, PM, Emir...pilih mana..hehehe
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:38 pm

@von wrote:

Aiks Yaminz..nama Voyager pun sodap ni..mcm bunyi2 kat angkasa ni..advance ooo....Wah kamu punya halftrack tu antiaircraftkan...cantek2 kasi kebabom itu Kisra kuk punya heli tu..pasai apa? Pasai lawa sangat lah..tak tahan aku..kehkehkeh....

Bendera tu dicadangkan oleh oleh OberstFuhrerAnwar atau Baron Anwar Speer...teruja gak tgk..aku on aje!!!
Hang punya namaketua negara ak letak apa? Tsar, Sultan, Maharaja, Presiden, PM, Emir...pilih mana..hehehe

Kena baiki skit la von, tayar nyer cam xbest... hehehe...
nasib baik xbuat final touch...

Fuhrer Yaminz... cheers cheers cheers
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:44 pm

@yaminz wrote:
@von wrote:

Aiks Yaminz..nama Voyager pun sodap ni..mcm bunyi2 kat angkasa ni..advance ooo....Wah kamu punya halftrack tu antiaircraftkan...cantek2 kasi kebabom itu Kisra kuk punya heli tu..pasai apa? Pasai lawa sangat lah..tak tahan aku..kehkehkeh....

Bendera tu dicadangkan oleh oleh OberstFuhrerAnwar atau Baron Anwar Speer...teruja gak tgk..aku on aje!!!
Hang punya namaketua negara ak letak apa? Tsar, Sultan, Maharaja, Presiden, PM, Emir...pilih mana..hehehe

Kena baiki skit la von, tayar nyer cam xbest... hehehe...
nasib baik xbuat final touch...

Fuhrer Yaminz... cheers cheers cheers

Ok..Fuhrer, sama dn Sgtkurtz....roger2..
halftrack tu hang buat chipping ke...mesti 2,3 layer cat ni..cantik bro...tayar bosi semua..tinggal cat ring getah je lagi..pastu gempak lah...Lepas ada ring getah tu, mesti Mej(B) nak naik halftrack tu...hehehehe Laughing
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:48 pm

Gila siot.... Tayar semua bosi.... Taulah WW2 getah susah mau cari..... lalalalala

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:52 pm

Mej(B) wrote:
Gila siot.... Tayar semua bosi.... Taulah WW2 getah susah mau cari..... lalalalala

Besa la mejar(b), tahun 1945 stock getah german da abis... tpaksa la pki besi... hehehe
Back to top Go down
yaminz
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1114
Join date : 19/08/2010
Age : 37

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 2:56 pm

@von wrote:
@yaminz wrote:
@von wrote:

Aiks Yaminz..nama Voyager pun sodap ni..mcm bunyi2 kat angkasa ni..advance ooo....Wah kamu punya halftrack tu antiaircraftkan...cantek2 kasi kebabom itu Kisra kuk punya heli tu..pasai apa? Pasai lawa sangat lah..tak tahan aku..kehkehkeh....

Bendera tu dicadangkan oleh oleh OberstFuhrerAnwar atau Baron Anwar Speer...teruja gak tgk..aku on aje!!!
Hang punya namaketua negara ak letak apa? Tsar, Sultan, Maharaja, Presiden, PM, Emir...pilih mana..hehehe

Kena baiki skit la von, tayar nyer cam xbest... hehehe...
nasib baik xbuat final touch...

Fuhrer Yaminz... cheers cheers cheers

Ok..Fuhrer, sama dn Sgtkurtz....roger2..
halftrack tu hang buat chipping ke...mesti 2,3 layer cat ni..cantik bro...tayar bosi semua..tinggal cat ring getah je lagi..pastu gempak lah...Lepas ada ring getah tu, mesti Mej(B) nak naik halftrack tu...hehehehe Laughing

Hang lak letak ketua ngr apa?
chipping skit pastu wat dark washing, chipping lg... Pastu sapu ngan chalk...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 6:40 pm

@von wrote:

Aiks Yaminz..nama Voyager pun sodap ni..mcm bunyi2 kat angkasa ni..advance ooo....Wah kamu punya halftrack tu antiaircraftkan...cantek2 kasi kebabom itu Kisra kuk punya heli tu..pasai apa? Pasai lawa sangat lah..tak tahan aku..kehkehkeh....

Bendera tu dicadangkan oleh oleh OberstFuhrerAnwar atau Baron Anwar Speer...teruja gak tgk..aku on aje!!!
Hang punya namaketua negara ak letak apa? Tsar, Sultan, Maharaja, Presiden, PM, Emir...pilih mana..hehehe

StarTrek Voyager...hahaha

bendera tuh pun saya sokong...mmg sesuailah dengan konsep kita old skool follower....
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Mon Oct 11, 2010 6:44 pm

@von wrote:




Sebuah kapal layar latihan baru saja diperolehi oleh Vonland Navy. Tugasnya bukan hanya untuk anggota Navy Vonland malah untuk Voyagarian Navy. Proses pemansangan sedang giat dijalankan dilimbiungan yg dirahsiakan. Diberitakan instructor tersohor yg akan mengajar kadet2 Voyagarian ialah Admiral Horatio Ikansadinmknorg Jr. Modal insan Voyagar sama seperti Sparta...kecik2 suda kasi tough.....Voyagar boleh...

Kaiser Von sebentar tadi ada bg ceramah sket kat budak2 kadet navy tu..antara lain dia cakap...walaupun kita mungkin berperang dgn super power, tapi kita jgn gundah....Roman dulu pun pernah kalah dgn Barbarian, USA pun cabut dari Vietnam, Rusia pun lari dari Afghanistan, Zulu pun pernah kalahkan British, England pun pernah lasi terduduk French Navy dan Spanish Navy yg lebih besar dulul2 ....DEPA BOLEH. KITA PUN BOLEH.....sorakn gegak gempita dari budak2 tu malah kapal2 yg berlabuh pun turut gembira.......




Sieg Heillllllllllllllllll, Sieg Heil......2,300x satu Kurtzland semuanya bergema dengan piodato Kaiser Von. Semua askar Men, Women and Child even cheer like hell ngan ucapan Kaiser Von...semua bersemangat waja dan hati keras seumpama besi steel Krupp dan Titanium.....OOOOOOO----syaaaa
Back to top Go down
WierdWolf
Private
Private


Posts : 82
Join date : 25/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Nov 03, 2010 2:06 pm

nice WW2 collection bro.....
saya pun minat gak Axis Power nie especially German war machine.
Back to top Go down
http://wierdwolf.blogspot.com
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Nov 03, 2010 3:09 pm

@WierdWolf wrote:
nice WW2 collection bro.....
saya pun minat gak Axis Power nie especially German war machine.

Tq WWolf....tak tau la bro...mmg dari dulu minat semacam pasal WWII ni...mungkin kecik2 dulu asik tgk combat je....hehehe...
tapi tak leh lawan koleksi bro...details cheers
Back to top Go down
WierdWolf
Private
Private


Posts : 82
Join date : 25/10/2010
Age : 41

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Nov 03, 2010 4:06 pm

@von wrote:
@WierdWolf wrote:
nice WW2 collection bro.....
saya pun minat gak Axis Power nie especially German war machine.

Tq WWolf....tak tau la bro...mmg dari dulu minat semacam pasal WWII ni...mungkin kecik2 dulu asik tgk combat je....hehehe...
tapi tak leh lawan koleksi bro...details cheers

ic...
takpe maybe mlm nanti saya akan uploadkan koleksi WW2 saya....maybe kita boleh tukar pendapat.
Back to top Go down
http://wierdwolf.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Wed Nov 03, 2010 8:40 pm

kami sabar menantikan koleksi ww2 Wwolf
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Nov 12, 2010 12:44 am


Von's 1:76 scale
Hasil tangan Landyshah


British SAS Jeep


British Jeep european theatre


SAS Chevrolet truck north Africa theatre
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Nov 12, 2010 12:58 am



3 set 1:76 scale...truck dgn trailer, SAS jeep n chevrolet dgn penunda meriam tu



Back to top Go down
landyshah
Private First Class
Private First Class


Posts : 129
Join date : 23/09/2010
Age : 46

PostSubject: Re: Von's collection   Fri Nov 12, 2010 10:50 am

Haha, cantik pulak gambar ko.....makes those kit look better...glad you like it bro

Semua ni aku buat agak2 early 1990s camtu...kit tu pulak from the 70s.....so kira vintage punya model Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Von's collection   Today at 12:08 pm

Back to top Go down
 
Von's collection
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: