FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Von's collection

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next
AuthorMessage
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon May 17, 2010 11:30 pm

Eeeiii...tak tahan aku...tgk pembakaran di sana sini..
aku post jugak walaupun tak siap.....

Von's Bundeswehr Das Heer geek


Keluarga Leopard


Leopard - Modern German tank...pengeksport terbesar keretakebal Eropah (kecuali Rusia)


Dari kiri kalo tak silap leopard 1 A2, tgh Leopard 2 A4 dan kanan Leopard 1


Achtung! Abteilungen Wufi panzerkampfwagen ich wundavaaa!!!
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Von's collection   Mon May 17, 2010 11:39 pm





arghhh...panassss

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon May 17, 2010 11:41 pm

Dari semalam dah panas dah Admin...berbahang2...hui...tak tahan daku Laughing Laughing
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Mon May 17, 2010 11:55 pm

lagiii...
Von's Das Heer jocolor


Leopard 1 dgn 1 A2 tu dari Italeri skala biasa laa aku dgn TKnife 1:72 le


Leopard 2 A4 yg tak bercat tu pulak dari Revell of Germany


Jawohl!! Liebstandarter schbakar schflame schtrower nein Gunnerz und SgtKurtz..kihkihkih



Tah bila aku nak cat benda tu tak tau le aku.... Question
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Tue May 18, 2010 12:24 am

Ko punyai tank leopard 1 pakai kaler emas ke von... brape karat tu Laughing

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Tue May 18, 2010 12:27 am

Mej(B) wrote:
Ko punyai tank leopard 1 pakai kaler emas ke von... brape karat tu Laughing

Kahkahkah 463kali!!!...aku dah agak dah!!!! wa hamtam aje mejar..masa tu..itu je cat yg ada..

hhahahhaa..geli hati aku....tak tau berapa karat...berkarat2..aduss sakit perut ketawa... Laughing bounce lol!
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Von's collection   Tue May 18, 2010 12:55 am

fuuuhh ini bukan bundes liga lagi dah ni...memang fahaman mein kampf punya org ni....

waspzkorf nerh acyensag von de laar meeridkhkasnz!! (marah dlm bahasa jerman) hahaha..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Tue May 18, 2010 2:56 pm

@gunnerz wrote:
fuuuhh ini bukan bundes liga lagi dah ni...memang fahaman mein kampf punya org ni....

waspzkorf nerh acyensag von de laar meeridkhkasnz!! (marah dlm bahasa jerman) hahaha..

Hui...mcm P Ramlee ckp Jerman dlm masam2 manis laa..... Laughing Laughing
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 12:46 am

mak aihhh... takleh tahan gini... SgtKurtz dalam senyap2 tuu.. hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 1:51 am

adeuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bakaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar aku
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 3:06 am




BOMBARDIER dtg memadam kebakaraan....yeehaaw...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 9:40 am

@totttis wrote:
aku cadangkan PP form 1 exibition kecil-kecilan untuk collectors military figures, diorama etc ni...pastu yang bleh jual kasi jual...perghhhhhhhh

sori von kacau bilik ko...

Idea baik tu tottis, klu saya kat mtd boleh saya rangka program, dtg bawak koleksi masing2 je, as part pengisian, nanti kena fikirkan platform terbaik kena bincang dgn General dulu nih...
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 9:43 am

Ok jugak tu. Cuma kalau boleh plan tu kena pada hari yang tak bertindih dengan aktiviti yang tak dapat dielakkan la Laughing
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 10:48 am

@jimio wrote:
@totttis wrote:
aku cadangkan PP form 1 exibition kecil-kecilan untuk collectors military figures, diorama etc ni...pastu yang bleh jual kasi jual...perghhhhhhhh

sori von kacau bilik ko...

Idea baik tu tottis, klu saya kat mtd boleh saya rangka program, dtg bawak koleksi masing2 je, as part pengisian, nanti kena fikirkan platform terbaik kena bincang dgn General dulu nih...

Aha... Idea yang sangat bernas. Boleh dipertimbangkan. Tapi persoalannya dimana dan adakah kita take part dalam mana-mana event? Atau setakat kita buat gathering semua warga PP yang minat dengan hobi ni?

Apa kata kita lantik comrade jimio sebagai team leader? Memandangkan beliau dah ada pengalaman untuk mengaturkan aktiviti sebegini? Apa pandangan warga lain?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 11:18 am

he he he tn TK, tu baru idea tu, nanti bila kita ada masa kita sitdown dulu la, rasanya kita take part mana2 event yang bersesuaian, tengok pada kapasiti kita camne, kalau besar dan stong kita boleh create pgm kita sendiri siap dgn demo oleh pakar2 modeler kita, disamping tu dealer2 pon boleh turut serta, ok nanti kita bincang masa kat utara nanti...
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 12:01 pm

fuuh hebat tuan jimio...nk bakar lg org kakakak
Back to top Go down
nazri_sukri
Corporal
Corporal


Posts : 216
Join date : 26/04/2010
Age : 33
Location : Fort Duyong

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 12:02 pm

air mata nih..... cantik la bro waterline model tu..
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 7:48 pm

aku On je... hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Von's collection   Wed May 19, 2010 8:40 pm

ok jimio. nanti kita discuss in detail. kalau jadi, best jugak. tapi kat luar sana punya modeler lagi ganas-ganas. tak termampu kita nak tandingi diorang tu. harapkan striker kita saja yang ada kat perlis tu saja la.. comrade naza pun dah lama menyepi. sibuk dengan job dia.

maybe for the starting, kita buat gathering untuk warga pp dulu. then kalau ada sambutan, baru kita mengorak langkah seterusnya.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:21 am

Von's Army
US Army (WWII) Convoy jocolor geek


Ok guys...lepas rehat kang ..kita akan menuju ke Caen....hati2 aaa...tiger banyak kat sana tuu....









Last edited by von on Thu Jun 03, 2010 2:37 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:26 am

dah start balik sesi pembakaran terbuka nmpaknya...hehehe
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:35 am

Lagiii.....


Tank transporter tu namo eh ialah Dragon Wagon 40tan tank transporter....kalo tgk bentuk dia mmg far
advance dari zamannya dan lagi ada armour plated ntuk keselamatan crewnya dari serangan ringan.
Dragon wagen tu dari 1:72 academy dan Sherman M4A3 tu pulak dari trumpeter.



Studebaker US6 WWII Army Truck....Masa perang dulu majoriti truck askar bentuk camgini...ada 3 company
automobil US yg buat design 2.5 ton ni iaitu Sudebaker, GMC dan IHC.

JUga dari academy


Willys Jeep dan GPA amphibian jeep tu dgn motor apa ntah tu semuanya dari academy kit.


Tgk pun dah tau...Sherman tank...tapi yg ni bukan dlm WWII punya...upgrade version ni keluar lepas
perang dan paling actif masa Perang Korea dulu...Beza dia dia track yg lebih lebar...cuba compare
dgn satu lagi sherman tu...tgk kat roda dia dan satu lagi calibre gun lebih besar...

Dari Trumpeter kit


Ini semua anak beranak ni....


M3 White half track...mmg famous dulu ni...lawan dia ialah German Hanomag half track..
Ni jugak dari academy kits.


Last edited by von on Thu Jun 03, 2010 3:08 am; edited 8 times in total
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:38 am

awat bnyk "berbulu sawang" von? Smile Ni simpan kat hangar mane ni.... wakakakaka

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:44 am

first time aku tengok pengangkut kereta kebal / tank carrier tu dalam bentuk macam ni. Memang special la , pasal mesti kotak/pembungkus dia pun leh tahan besar Very Happy
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Von's collection   Thu Jun 03, 2010 1:49 am

Mej(B) wrote:
awat bnyk "berbulu sawang" von? Smile Ni simpan kat hangar mane ni.... wakakakaka

Aaa yg tu kunun2nya weathering semulajadi tu mejB..tak payah buat apa2..biarkan setempat barang beberapa hari....maka terjadilah weathering dgn bantuan labah2..kikikiki Laughing

Tadi telah berlaku satu disaster laa mejB....wa ada hantar kat conman(bukan subcon) wa punya tomcat
kasi bikin.....sudah siap pasang dan spray, itu bar yg kasi kepak gerak2 tu sudah tanggal pulak...lepas tu
bila bikin cat lining..bila tanggal maskin tape...itu cat sudah merebak pulak, lepas tu bila nak pasang
canopy..itu cement sudah lekat pulak kat canopy...dah rupa cermin pecah pulak...babulu betul aku...ni 1st time
bikin jet sejal 5 tahun ni...eeee geram geram..
aaa lupa lak nak bagi tau..itu conman punya nama ialah von...talak guna punya olang Evil or Very Mad Twisted Evil

Afiq.....marila kita membakar beramai2ramai...... bounce


Last edited by von on Thu Jun 03, 2010 1:51 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Von's collection   Today at 6:06 am

Back to top Go down
 
Von's collection
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 13Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11, 12, 13  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: