FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Military Ballcaps

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Thu Jan 14, 2010 11:30 pm

Tu la pasai. Kalau kita tau awal-awal lagi dah contact. Hehehe...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 8:42 pm

CV-64 USS CONSTELLATION



**ball cap ni aku beli dari member aku yg selalu ke singapore.
**ini adalah ball cap aircraft carrier yg keempat dalam simpanan aku.
**menurut member aku tu, yg membuatkan ball cap ni tinggi nilai dia ialah aircraft carrier ni dah di Decommissioning pada tahun 2003. ini bermakna ball cap ni memang dah tak dikeluarkan lagi. (dah jadi rare collector item)
**aku tak berapa ingat berapa harga ball cap ni. kalau tak silap harga nya ialah disekitar RM80 - RM100.
**condition ball cap ni masih seperti baru pasal aku jarang pakai, kecuali aktiviti2 tertentu sahaja. (masih keras lagi macam baru keluar kedai. hehehe... ).


_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 9:07 pm

Smart2. Kat Rantau Panjang hari tu ada ball cap Glock, HK dan banyak lagi tapi masa tu bajet tak mengizinkan.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 9:42 pm

yang tu mudah dapat akmal. Nak cari yang limited edition ni payah sikit. 10 tahun ke 15 tahun lagi, mesti jadi item rebutan kalau masuk dalam ebay ke apa ke. Tika ada ni, cari dan simpan. Boleh buat pelaburan tu. Hehehe.

Aku pernah beli 1 cap USS ALABAMA. Tak ingat no penant dia tp gambar kapal kat depan tu jenis battleship zaman WW2. Kena rembat dek kutu masa pegi jeram. Hampeh. Beli kat bundle je. RM2... Gambar tu bukan jenis sulam direct pada topi tapi tampal. Macam stail dulu2 la.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 9:58 pm

uss alabama (SSBN-731 ke)?? alamak, teringat lah pulak movie The Crimson Tide. sayang, aku pun dok cari ballcap tu. GO BAMA!!

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 10:07 pm

Antara cerita kapal selam yang best. OST dia pun best. Hans Zimmer memang terbaik la.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Feb 16, 2010 10:30 pm

trooper_knife wrote:
uss alabama (SSBN-731 ke)?? alamak, teringat lah pulak movie The Crimson Tide. sayang, aku pun dok cari ballcap tu. GO BAMA!!

Bukan kapal selam TK. Battleship WW2 punya. Kapal tu sekarang ni dah jadi muzium. Kalau tak salah aku, no penant dia 60.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Wed Feb 17, 2010 7:16 am

betul mal. hans zimmer memang terbaik!!

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sat Mar 06, 2010 10:30 pm

Rgt356..yg aku tau patch tu masa event TUDM je banyak jual,takpun masa LIMA pun byk gak,tp apapun try cari kt gerai Stadium Shah Alam setiap hari Ahad.pi sana awal2 n cari nama sorang bro tu..aku panggil dia Uncle Bandit..dia mmg banyak jual brg2 military
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun Mar 14, 2010 2:37 am

ball cap KD SRI INDERAPURA pun da xde daa...huhu
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Apr 06, 2010 10:07 pm

kepada peminat2 ballcap, aku persembahkan koleksi terbaru aku. ballcap VAT69. baru last week aku dpt hadiah dpd kawan aku. tq to him. hehehe...


_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Apr 06, 2010 11:40 pm

Aduhai... Sad Sad Sad
Back to top Go down
black
Private
Private


Posts : 69
Join date : 11/01/2010
Age : 36
Location : kl-keramat-bintulu/srwk

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Apr 06, 2010 11:48 pm

pergh.. dasat2.. Twisted Evil jeles tgk..
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun May 02, 2010 12:01 pm

Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun May 02, 2010 8:12 pm

Memang cun ball cap PASKAL ni comrade. Sebab ada tulis KD PANGLIMA HITAM. Versi lama ball cap ni takde tulisan tu. Dapat beli kat mana comrade?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun May 02, 2010 9:18 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
Memang cun ball cap PASKAL ni comrade. Sebab ada tulis KD PANGLIMA HITAM. Versi lama ball cap ni takde tulisan tu. Dapat beli kat mana comrade?

kawan belikan masa pameran TLDM haritu la TK....siap belikan topeng hitam paskal lagi..heuheuehueh Twisted Evil ....(tinggal nak dapatkan helmet kevlar&goggle lak).....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun May 02, 2010 9:26 pm

Dapat helmet Protec pun dah ok. Hehehe...
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun May 02, 2010 9:40 pm

@Akmal3110 wrote:
Dapat helmet Protec pun dah ok. Hehehe...

tak dapat melaram mcm PASKAL...dapat melaram macam SWAT pon ok la..heuehuehueh Laughing
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 9:54 am


nak kata aku pakai cap dak jugaksimpan ja la kot noh
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:05 am



tertinggal kapal lak...hahahahahahahha
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:40 am

hoho... siap ada airborne cap lagi tu. hang beli mana? masa kat lima ka?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:50 am

TROOPER_KNIFE wrote:
hoho... siap ada airborne cap lagi tu. hang beli mana? masa kat lima ka?
yup masa lima
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:59 am



_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 11:01 am

adeeeh ganaz nyerr cap hang pa suma..nie buat aku terbakar nie sbb aku satu cap pun x ada,,cuma cap hitam x ada logo ja yg ada..huhuhuhu
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:30 pm

@kadiax_best wrote:

nak kata aku pakai cap dak jugaksimpan ja la kot noh

pinjam MP5 tu...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Military Ballcaps   Today at 6:11 am

Back to top Go down
 
Military Ballcaps
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: