FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Military Ballcaps

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri May 21, 2010 10:44 pm

Kecik je MP5 tu. Hehehe...
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Mon May 24, 2010 2:13 pm

@Akmal3110 wrote:
Kecik je MP5 tu. Hehehe...

hahahahahaah.buat key chain boleh la...ahhahahahaha
Back to top Go down
MCKNIGHT
Civilian
Civilian


Posts : 28
Join date : 14/07/2010
Age : 24
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sun Jul 18, 2010 2:58 pm

mane&macam mane dapat barang-barang macam ni????
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Thu Jul 22, 2010 12:30 pm

@MCKNIGHT wrote:
mane&macam mane dapat barang-barang macam ni????

kena rajin cari comrade. biasanya ballcap ni akan dijual ditapak pameran ketenteraan. ada jugak kena minta bantuan mereka yang masih service untuk dapat beli ballcap tu. kalau rajin cari, dalam ebay pun ada jugak.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sat Jul 24, 2010 4:21 pm

ballcaps borong masa HUT TUDM itu hari kecuali yang logo ATM tu. dapat dr member


_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sat Jul 24, 2010 7:35 pm

nie yang den punyo...


ini P'mad yang bagi time open day GKAB



Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Aug 31, 2010 2:04 pm

check out this ads caps...

http://www.mudah.my/li?ca=9_s&id=19991
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Thu Sep 02, 2010 2:42 pm

Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri Sep 03, 2010 1:25 pm

@dinozoff wrote:
Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.

sorry comrade. tak perasan. memang betul ballcap ni aku beli kat atas cvn 76. tapi tak berapa ingat brand apa. nanti bila aku balik rumah, aku check. lepas tu aku bagi tau. sebenarnya, ballcap cvn 74 aku pun ada beza jugak dengan yang aku tengok satu mamat pakai kat sungai buloh somewhere 2006. kat tepi tu patutnya ada american flag. tapi aku punya tak ada. ballcap cvn 74 tu aku pesan melalui member aku. dia beli kat singa-pore.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri Sep 03, 2010 4:08 pm

Laksamana Sunan
Boleh saya tahu macamana boleh naik CVN 76 tu? rasanya tak semua orang boleh naikkan.
Kalau ada lagi naik kapal-kapal US beritahu saya yer, nak kirim ball cap kapal
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri Sep 03, 2010 4:17 pm

Aha... Soalan cepu emas tu. Macam mana boleh naik? Pendekkan cerita, dapat invitation daripada us embassy. Tak sangka pulak boleh dapat invitation tu. kira hadiah birthday aku tahun tu. Memang best. Kalau ada lagi mana-mana kapal yang boleh naik, sure aku akan umumkan.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Fri Sep 03, 2010 4:23 pm

aku nak kirim kapal tu satu

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Sat Sep 04, 2010 12:19 pm

@dinozoff wrote:
Laksamana Sunan,
Nak tanya cap USS Ronald Reagan tu beli atas kapal tukan? Boleh saya tahu company mana yang buat cap tu? Saya ada cap seperti itu tapi tiada sulaman bendera di bahagian kiri cap tersebut.

seperti yang telah dijanjikan:-



_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Mon Sep 06, 2010 8:28 am

Laksamana Sunan
Terima kasih, patutlah tak ada bendera tu you punya made by Thecorp saya punya by Eagle Crest. Berapa harga dan berapa cap you beli masa atas CVN 76 tu? So kalau ada can naik naik kapal US lagi bagitahu I tau nak kirim. Macamana nak pohon kebenaran naik CVN 76 tu kena buat surat ke? Gua pun nak mohon ni
Back to top Go down
ejoy120485
Corporal
Corporal


Posts : 289
Join date : 22/04/2010
Age : 31
Location : Jay bee

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Mon Sep 06, 2010 4:13 pm

mejar(B)...sulaman topi PARA tu kureng ckit la..tp apa pun..terbaik wok...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Tue Sep 07, 2010 12:21 am

@dinozoff wrote:
Laksamana Sunan
Terima kasih, patutlah tak ada bendera tu you punya made by Thecorp saya punya by Eagle Crest. Berapa harga dan berapa cap you beli masa atas CVN 76 tu? So kalau ada can naik naik kapal US lagi bagitahu I tau nak kirim. Macamana nak pohon kebenaran naik CVN 76 tu kena buat surat ke? Gua pun nak mohon ni

Bab macam mana nak apply tu agak susah sikit. Lagipun aku dapat naik kapal tu pun hanya melalui kawan aku. Dia yang letak nama aku dalam senarai tu. Sayang, sebab masa tu dia offer aku untuk 2-3 tempat lagi. Jenuh aku ajak kawan-kawan aku yang lain. Tapi semuanya tolak. Cuma sorang saja yang ikut aku.

Kebenaran naik kapal hanya diluluskan us embassy. Diaorang check dulu maklumat peribadi individu terbabit sebelum memberikan "GO". Pengalaman berada diatas kapal pengangkut pesawat adalah satu pengalaman yang sangat mengujakan. Mungkin ini adalah peluang sekali dalam seumur hidup aku.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
dinozoff
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 27/08/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Wed Sep 08, 2010 9:09 am

Kenapalah kawan-kawan you tolak jemputan naik CVN 76 tu. Rugi betullah. Kalau you offer kat aku dan dapat jemputan tu, sanggup aku datang dari JB . Berhutang pun tak pe asal kan dapat naik CVN 76 tu...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Ballcaps   Wed Sep 08, 2010 9:32 am

Apa boleh buat brot. Maybe diaorang tak sangka yang lawatan tu boleh naik kapal sampai kat atas flight deck. Hehe..

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Military Ballcaps   Today at 11:55 am

Back to top Go down
 
Military Ballcaps
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: