FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 2:48 pm

KANTOIIIIII...hahahahahahahahah

sebarkan pada rakyat jelata...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 3:00 pm



aku tak rasa bnyk pon...mcm mana ni?

bagi menafikan tuduhan knife, terpaksa la aku sertakan pic ni.sori la off topic

ni maklumat risik yg aku dpt disember last year :

admin : brp koleksi aircraft 1:72 abang?
trooper knife : ala tak banyak..30 JERR..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 4:36 pm

Hebat dan yang terBAIKKK daripada admin. X kiralah 1:72 ke tak. Janji koleksi tu banyak n variety. Wa salute u admin. Tabik spring 10 kali. Hahaha..

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 4:37 pm

Admin@encikkacang wrote:


aku tak rasa bnyk pon...mcm mana ni?

bagi menafikan tuduhan knife, terpaksa la aku sertakan pic ni.sori la off topic

ni maklumat risik yg aku dpt disember last year :

admin : brp koleksi aircraft 1:72 abang?
trooper knife : ala tak banyak..30 JERR..

bersabar rakan2 sume jgn berperang kerana saye heheheehe

x pe knife nanti aku add yang tank tue dlm thread yang malap dan sepi tue hehehe

Knife ko lagi bnyak model show sumer yang ada tue...

admin dah tunjuk tuee..tak terbakar ke hehehehe
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 8:34 pm



sampai penuh tangga..lagi tak banyak,,is is is
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 11:22 pm

Admin@encikkacang wrote:
trooper_knife wrote:
**syark. aku tak berani nak join lah. aku punya collection ciput saja. lain lah admin@matkacang. dia ada 2 gudang toys. lagi terbaikkk... dpd aku. hehehe...

saya menafikan sekeras2nya...saya akan buat sidang akhbar bagi menafikan tuduhan tak berasas ni. haha


wah3....siap ade sidang akhbar lg nie....mmg gempak la....huhuuhu
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 11:56 pm

@afiq flanker wrote:
Admin@encikkacang wrote:
trooper_knife wrote:
**syark. aku tak berani nak join lah. aku punya collection ciput saja. lain lah admin@matkacang. dia ada 2 gudang toys. lagi terbaikkk... dpd aku. hehehe...

saya menafikan sekeras2nya...saya akan buat sidang akhbar bagi menafikan tuduhan tak berasas ni. haha


wah3....siap ade sidang akhbar lg nie....mmg gempak la....huhuuhu

org kaya laa kan..admin, jual helikopter seahawk kat aku plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Jan 19, 2010 12:04 am

seahawk tu kan ade kat toy city..hehe rm 69.90 ..bnyk lg rasanya tu. koleksi aku ciput2 je.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Jan 19, 2010 12:12 am

Admin@encikkacang wrote:
seahawk tu kan ade kat toy city..hehe rm 69.90 ..bnyk lg rasanya tu. koleksi aku ciput2 je.

BELI KAN untuk aku admin, nnt aku bg upah hehehe,...aku dah cari kat subang,midvalley ngan sunway dah x ada dah admin
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Jan 19, 2010 12:16 am

syark wrote:
Admin@encikkacang wrote:
seahawk tu kan ade kat toy city..hehe rm 69.90 ..bnyk lg rasanya tu. koleksi aku ciput2 je.

BELI KAN untuk aku admin, nnt aku bg upah hehehe,...aku dah cari kat subang,midvalley ngan sunway dah x ada dah admin

cuba cari kat toy city klcc, or toy city metro prima kepong

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Jan 19, 2010 12:23 am

Admin@encikkacang wrote:
syark wrote:
Admin@encikkacang wrote:
seahawk tu kan ade kat toy city..hehe rm 69.90 ..bnyk lg rasanya tu. koleksi aku ciput2 je.

BELI KAN untuk aku admin, nnt aku bg upah hehehe,...aku dah cari kat subang,midvalley ngan sunway dah x ada dah admin

cuba cari kat toy city klcc, or toy city metro prima kepong

OK Thansk admin,esk aku cuba cari kat saner thanks for info
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:11 pm

Sungguh sepi thread nie..hari ni aku attach model yang aku assemble minggu nie...2 hari tido lmbt

perkenalkan

1:72 Tamiya SU-27 B2 Sea Flanker




dah ni yang aku cari selama nie..dapat pun beli huhuhu best gilerrrrr

Tamiya 1:48 A10A Thunderbolt

Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:30 pm

alamak best la thunderbolt tu...pasang cepat beb ..x sabar aku nk tgk.. What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:35 pm

Admin@encikkacang wrote:
alamak best la thunderbolt tu...pasang cepat beb ..x sabar aku nk tgk.. What a Face

aku rase lambat lagi aku nak pasang..aku nak bagi modeller yang pasang kan...sayang nak assemble sndr heheh,,admin,smlm aku g cari kat Toycity Klcc ngan metro prima kepong yang ko ckap tue..tapi sayang x ada dah seahawk yang aku minat tue admin..ooooo sedih ny hati kanda nie admin...
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:41 pm

nanti la aku tolong carikan. kalau ada aku bgtau ko What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:44 pm

Admin@encikkacang wrote:
nanti la aku tolong carikan. kalau ada aku bgtau ko What a Face

tq admin, that why I lap U hahahahha
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:46 pm

syark, hebat dah ada koleksi baru. SU-27 tu tak nak cat blue camo ke? A-10 tu sebiji macam kat dalam thread muzium tu kan?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 7:53 pm

trooper_knife wrote:
syark, hebat dah ada koleksi baru. SU-27 tu tak nak cat blue camo ke? A-10 tu sebiji macam kat dalam thread muzium tu kan?

mmg nak knife..tapi tue ingat nak antar kat naza tapi dia ada hal penting kan..kena cari modeller lain kot...aaa knife sebijik mcm dlm thread muzium..knife nak tanya nie..aritue aku tgk kat tamiya OU ada model scale 1/32 F-14 tomcat jolly rogers harga eheem dalam 5++ nie nak mintak pendapat, ko rase knife elok ke aku beli model nie pastue suruh modeller pasang @ beli model century wings mcm ko bro...beri pendapat knife hehehehe
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 8:20 pm

ada 2 soalan tu, syark. aku jawab 1 by 1, k.

1. nak buat koleksi model ni kena ada kesabaran. tak kira lah samada kesabaran utk kita bina sendiri mahupun kesabaran utk menunggu model kita siap dibina oleh modeler pilihan kita. janji kita puas hati dgn hasil nya nanti.

2. pasal scale ni bergantung kpd individu masing2. pada aku, aku lebih prefer scale 1:72 utk pesawat manakala 1:700 utk kapal. sebab kenapa?? sebabnya senang nak simpan dlm display cabinet aku. scale besar or kecik dpd 1:72 ni aku tak berapa minat melainkan terpaksa beli psal scale 1:72 tak ada model tu. tp, klau hang beli 1:32 tomcat tu, memang detail habis syark. model scale yg mcm tu siap ada skrew lg utk pasang. klau dpt disiapkan dgn baik, layan bila tgk model tu.

*** klau aku ada tomcat 1:32 tu, aku tak tau nak letak kat mana. hahaha... besar sangat syark.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 8:31 pm

tq knife..smmgnya aku menganggap ko adalh tok guru saye hehehe....aku kena pikir gak...aku pun ada problem mcm ko knife..hehehe...

knife nnt ko dtg shah alam roger2 aku..bnyk aku nak study lagi ngan ko nie hehehe
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 24, 2010 11:44 pm

knife, aku ada satu question..mcm maner nak beli dari www.hlj.com...aku ada akuan paypal tapi kad debit maybank ngan kad kredit bank islam aku x boleh nak validate dari paypal..x best laaa mcm tue..bro,blh ajak tak mcm maner dan tips berguna kepada junior spt aku nieee..
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 25, 2010 1:46 pm

syark. klau tak bleh guna paypal, direct caj dpd kad kredit pun bleh. just follow saja instruction dlm hlj tu. cari dulu item yg berkenan, then click button "buy this". pas tu, follow instruction dia.

so far, apa item yg aku beli semuanya smpai dgn keadaan yg amat puas hati. tak rosak langsung. happy shopping.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Jan 27, 2010 6:52 pm

aduih la.... pening aku dibuatnya. dah lama aku tunggu2, akhirnya keluar jugak 1:72 B-2 Stealth Bomber. tapi halaga dia tu yg buat aku nak pengsan. ni adalah pesawat idaman aku utk aku letakkan kat dalam display cabinet aku.

http://www.hlj.com/product/TES05710

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Jan 27, 2010 8:41 pm

trooper_knife wrote:
aduih la.... pening aku dibuatnya. dah lama aku tunggu2, akhirnya keluar jugak 1:72 B-2 Stealth Bomber. tapi halaga dia tu yg buat aku nak pengsan. ni adalah pesawat idaman aku utk aku letakkan kat dalam display cabinet aku.

http://www.hlj.com/product/TES05710

pejam mata je knife beli hehehe...aku smlm beli MBT leopard 2 A6 kat OU smlm lagi laaa nak tersungkur pun ada hehehehe...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 8:52 am

kita semua ni barang menan memang minat (orang lelaki kan) tapi selalu ongkosnya yang jadi penghalang, maklumla yang high quality nye toys rega cam haram...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Today at 6:20 am

Back to top Go down
 
1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: