FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 9:02 am

@totttis wrote:
kita semua ni barang menan memang minat (orang lelaki kan) tapi selalu ongkosnya yang jadi penghalang, maklumla yang high quality nye toys rega cam haram...

Betoi Tottis, aku kekadang penin doh pikir minat dan duit tapi slalu ny minat slalu menang hehehe...tapi x leh lwn knife...dia x peduli bab duit2 niee..org kaya la kata hahahah
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 9:34 am

selalunya memang camtu, orang laki-laki memang ada satu benda ni "amik dulu & face the consequences later"...aku pun sama laaaaa...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 9:39 am

@totttis wrote:
selalunya memang camtu, orang laki-laki memang ada satu benda ni "amik dulu & face the consequences later"...aku pun sama laaaaa...

Hahaha... Aku pun termasuk dlm golongan tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 9:54 am

semua collectors yang aku jumpa sama jer ngan spesis kita ni...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Jan 29, 2010 10:10 am

@totttis wrote:
semua collectors yang aku jumpa sama jer ngan spesis kita ni...

hahaha betoi tottis hehehe..kawan2 sume..aku dalam planning nak assembel MBT Pendekar ada sesapa kat sini boleh bg tau aku Jenis Tank apa ada...aku rase MBT Pendekar darin T-72 kan??
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Feb 12, 2010 11:57 pm

syark wrote:
2) F-18E SUPERHORNET






Nie yang ada, buat masa nie aku tengah assemble SU-27B ngan MIG-29 so tunggu la klu nak tgk lagi hahahaha

hehehe syark. ada sama tak aircraft diecast tu dgn yg real punya?? tongue


_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 12:22 am

trooper_knife wrote:
syark wrote:
2) F-18E SUPERHORNET






Nie yang ada, buat masa nie aku tengah assemble SU-27B ngan MIG-29 so tunggu la klu nak tgk lagi hahahaha

hehehe syark. ada sama tak aircraft diecast tu dgn yg real punya?? tongue


waah real gilerrrr kat ner ko tangkap gmbr nie knife..seruis gila kentang wooooooo
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 12:27 am

smart seh....
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 12:28 am

Dulu masa CVN76 visit kat west port. Aku ada posting gambar2 lain kat atas carrier tu, tapi tak brapa ingat thread yg mana satu. Kalau rajin, hang cari lah 1 by 1. :p

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 12:35 am

trooper_knife wrote:
Dulu masa CVN76 visit kat west port. Aku ada posting gambar2 lain kat atas carrier tu, tapi tak brapa ingat thread yg mana satu. Kalau rajin, hang cari lah 1 by 1. :p

aduh mati aku nak cari satu2 hehehe..Knife ko dah ada kat Shah Alam ke...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 12:42 am

Sampai shah alam tadi at 23:00hrs tadi. Esok pagi mau bawak anak aku jalan2 kat kl.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 1:43 am

trooper_knife wrote:
Sampai shah alam tadi at 23:00hrs tadi. Esok pagi mau bawak anak aku jalan2 kat kl.

Ooo percutian keluarga nie...orait2 slmt berjalan2 di KL esok
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 2:04 am

syark wrote:
trooper_knife wrote:
Dulu masa CVN76 visit kat west port. Aku ada posting gambar2 lain kat atas carrier tu, tapi tak brapa ingat thread yg mana satu. Kalau rajin, hang cari lah 1 by 1. :p

aduh mati aku nak cari satu2 hehehe..Knife ko dah ada kat Shah Alam ke...


tau xpe, meh aku tolong carikan skali
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 2:14 am

dah jumpa....thread tu ade dlm galeri gambar military::: Tour On Board of CVN 76 ( USS Ronald Reagan 2006
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 7:11 am

@afiq flanker wrote:
dah jumpa....thread tu ade dlm galeri gambar military::: Tour On Board of CVN 76 ( USS Ronald Reagan 2006)

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 10:01 am

@afiq flanker wrote:
dah jumpa....thread tu ade dlm galeri gambar military::: Tour On Board of CVN 76 ( USS Ronald Reagan 2006)

ko nie flanker mmg hebat la..gua respek sama lu
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Feb 13, 2010 8:37 pm

aku baru perasan. mana pergi landing gear hornet tu syark? please dont tell me hang dah kepak buang landing gear tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Feb 14, 2010 10:24 am

trooper_knife wrote:
aku baru perasan. mana pergi landing gear hornet tu syark? please dont tell me hang dah kepak buang landing gear tu.

Yup knife aku kepak buang hehehe...jgn riso aku dah antar repair kat modeler untuk tutup landing gear tue hehehe
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Feb 14, 2010 10:33 am

Tu adalah kelemahan model witty compare to other brand. Century Wings, Hobby Master. Masing2 boleh buat flying mode n parking mode. Brand Witty Wings tu aku ada 2. Super Hornet from squadron Bounty Hunter n Blackknights. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Feb 14, 2010 4:55 pm

trooper_knife wrote:
Tu adalah kelemahan model witty compare to other brand. Century Wings, Hobby Master. Masing2 boleh buat flying mode n parking mode. Brand Witty Wings tu aku ada 2. Super Hornet from squadron Bounty Hunter n Blackknights. Very Happy

tue laa aku dah siap cat Merkava aku so tunggu la aku posting yang dah cat nie
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Feb 16, 2010 12:28 am

syark wrote:
@totttis wrote:
semua collectors yang aku jumpa sama jer ngan spesis kita ni...

hahaha betoi tottis hehehe..kawan2 sume..aku dalam planning nak assembel MBT Pendekar ada sesapa kat sini boleh bg tau aku Jenis Tank apa ada...aku rase MBT Pendekar darin T-72 kan??

yup shark...aku dah anta kat naza model t72 twardy untuk convert ke pt 91 pendekar..naza kata x banyak sangat nak modified....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Feb 16, 2010 11:45 am

@kadiax_best wrote:
syark wrote:
@totttis wrote:
semua collectors yang aku jumpa sama jer ngan spesis kita ni...

hahaha betoi tottis hehehe..kawan2 sume..aku dalam planning nak assembel MBT Pendekar ada sesapa kat sini boleh bg tau aku Jenis Tank apa ada...aku rase MBT Pendekar darin T-72 kan??

yup shark...aku dah anta kat naza model t72 twardy untuk convert ke pt 91 pendekar..naza kata x banyak sangat nak modified....

yeke kadiax,,, scale 1/35 ke..aku tgh cari brand T72 tamiya punyer..baru tempah x tau nak smpai bila
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Feb 22, 2010 3:07 am

Fuh! tak terkata..tak terkedip mata tgk satu2 model tu..
korang ni suma mmg pro laa...apasal la baru sekarang
aku join forum ni...telambat bangat nih!!!
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Feb 22, 2010 4:11 am

@von wrote:
Fuh! tak terkata..tak terkedip mata tgk satu2 model tu..
korang ni suma mmg pro laa...apasal la baru sekarang
aku join forum ni...telambat bangat nih!!!

comrade von, takde istilah terlambat join forum bagi kami sebagai moderator disini. sememangnya forum ini diwujudkan adalah untuk berkongsi pengetahuan malah juga hobi dikalangan warga forum. btw, macam mana comrade von tahu akan kewujudan forum ni? Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Feb 22, 2010 8:20 am

trooper_knife wrote:
@von wrote:
Fuh! tak terkata..tak terkedip mata tgk satu2 model tu..
korang ni suma mmg pro laa...apasal la baru sekarang
aku join forum ni...telambat bangat nih!!!

comrade von, takde istilah terlambat join forum bagi kami sebagai moderator disini. sememangnya forum ini diwujudkan adalah untuk berkongsi pengetahuan malah juga hobi dikalangan warga forum. btw, macam mana comrade von tahu akan kewujudan forum ni? Very Happy

Tq..tq knife..mmg minat la bab2 military. The problem is..takda
sorang pun rakan2 yg sealiran minat dan hobi cam gini. Jadi apa
yg kita tau pendam cam tu je. So, solutionnya kat alam maya nilah,
jumpa satu lg forum yg begitu tersusun dgn berbagai category...
forum ni laa...katon dgn sunlay yg introduce kat bawah ni

http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9033&start=135

Tks again guys
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Today at 11:55 am

Back to top Go down
 
1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: