FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Feb 23, 2010 2:34 pm

Knife maner janji anda...janji anda untuk mengubati hati ku yang terluka hehehe
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Feb 23, 2010 2:57 pm

ok ok ok... ni aku upload 1 keping dulu. F-14 SUNDOWNER.



** nti malam skit aku snap lain angle pulak. ni gambar lama n saiz dia kecik skit. yg mlm nanti agak besar skit gambar F-14 tu. What a Face

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Feb 23, 2010 3:02 pm

syark wrote:
Knife maner janji anda...janji anda untuk mengubati hati ku yang terluka hehehe

janji harus ditepati...ptotla syark makan hati tengahari nie....hahaha
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Feb 24, 2010 1:03 am

hahahah
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Mar 03, 2010 12:29 am

F-14 TOMCAT (SUN DOWNER)









** sepertimana yg telah dijanjikan utk tatapan comrade syark. sorry pasal lambat upload. aku ingat nak snap lain gambar2 tomcat ni, but memandangkan aku terlalu sibuk, so terpaksa gunakan gambar2 lama.
** 1:72 diecast dpd Century Wings.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Mar 03, 2010 1:07 am

smart2...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Mar 03, 2010 9:54 am

tq knife,aku terharu giler..ok kawan2 insyallah hari ahad nie aku akan upload gmbr thunderbolt ngan mig yang aku dah siap assemble ngan kaler lagi..hehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Mar 03, 2010 10:34 am

waa....xsabar nk tengok nie.... bounce
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Mar 05, 2010 12:07 am

NH 90







** skala 1:72
** model kit daripada REVELL

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Mar 05, 2010 12:09 am

gempak giler knife seruis aku x tipu
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Mar 05, 2010 1:12 am

trooper_knife wrote:
NH 90







** skala 1:72
** model kit daripada REVELL

Bila masa hang buat ni knife...sekaali keluar challenger dgn heli ni...
lawa pulak tu....produktif la kamu knife...hehehe
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Mar 05, 2010 1:16 am

Dah lama ada kat dlm display cabinet aku. Baru senang nak upload. Von, bila nak upload collection ko punya ni?? Tak sabar aku nak tengok. Hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Mar 05, 2010 1:20 am

trooper_knife wrote:
Dah lama ada kat dlm display cabinet aku. Baru senang nak upload. Von, bila nak upload collection ko punya ni?? Tak sabar aku nak tengok. Hehehe...

Kamera canggih takde laa, nanti laa aku usahakan, aku tgk hasil kerastangan
aku laa ni serupa je masa aku sekolah dulu...tp apa ada hal....dah minat..hamtam saja le..
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 12:25 am

thread ni pun dah sejuk jugak rupanya... bagi memanaskan balik thread yang dah kian sejuk ni, aku nak pamerkan pulak koleksi helos aku yang dah lama ada dalam simpanan aku. kit daripada revell. skala 1/72.

aku tak ada masa untuk snap shot yang terbaru. aku gunakan shot yang lama. maaf kalau gambar ni agak kecik sikit. nanti kalau ada masa, aku snap gambar terbaru dan tukar gambar tu kat dalam thread ni.

so, enjoy....Very Happy


AH-1W Super Cobra








_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 1:59 am

aduuuhai syahdu nyer tgk helos2 trooper ni......comel....

snap le sesekali susun atur dlm kabinet lak trooper...nk tgk berapa ratus biji model dia ade...dan cara dia mengaturdudukkan aset2 perangnya....hehe betul tak kawan2....sifu otai collector ni..

two thumbs up!
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 8:08 am

Ala comrade... Sikit-sikit saja koleksi saya. Helos pun cuma ada 4-5 buah. Lagipun skala cuma 1/72. Tak detail macam skala 1/48 yang macam member kita dok buat tu. Tehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 12:18 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
Ala comrade... Sikit-sikit saja koleksi saya. Helos pun cuma ada 4-5 buah. Lagipun skala cuma 1/72. Tak detail macam skala 1/48 yang macam member kita dok buat tu. Tehehe...

Ala, 1/72 pun scale model jugak... kalau kita dah minat isu2 pertahanan, x kumpul model skala ni rasa mcm x lengkap pulak.... Ade barang boleh citer... teori bnyk pun x guna kan?

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 8:07 pm

Mej(B) wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
Ala comrade... Sikit-sikit saja koleksi saya. Helos pun cuma ada 4-5 buah. Lagipun skala cuma 1/72. Tak detail macam skala 1/48 yang macam member kita dok buat tu. Tehehe...

Ala, 1/72 pun scale model jugak... kalau kita dah minat isu2 pertahanan, x kumpul model skala ni rasa mcm x lengkap pulak.... Ade barang boleh citer... teori bnyk pun x guna kan?

setuju sangat dengan pendapat mejarB ni. hehe... memang tak lengkap kalau tak ada model kenderaan atau pesawat dalam simpanan rasanya. nak beli yang real, memang tak akan jadi kenyataan. nak dapat naik pun, belum tentu. so, dengan memliki model pun dah cukup mengubat hati ini. lainlah kawan kita tu, dah jenuh naik amoured car, mifv, condor, commando dan lain-lain lagi. hahaha...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 9:06 pm

yang di HJL tu kena assemble dan cat ka atau sudah siap?
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 9:29 pm

@CikguDale wrote:
yang di HJL tu kena assemble dan cat ka atau sudah siap?

bab soalan ni kena tanya professional modeler. maybe mejarB boleh jawab soalan ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 11:54 pm



terbakar bomba nampak asap, terbakar wallet sapa nk sponsor?

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"



Last edited by Admin@encikTONY STARK on Mon May 17, 2010 11:55 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon May 17, 2010 11:55 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
@CikguDale wrote:
yang di HJL tu kena assemble dan cat ka atau sudah siap?

bab soalan ni kena tanya professional modeler. maybe mejarB boleh jawab soalan ni.

tak da la..yang biasa anda beli macam mana? tapi tgk harga nak beli ja boleh buat sakit poket..dulu banyak buat pun yang 1:114. murah tapi tak la detail cuma cukup la buat kanak-kanak melekat kat cermin almari. cat pun pakai berus lukisan.
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue May 18, 2010 12:17 am

Ckgu Dale, kena perati kalau dia tulis unassemble model kit, maknanye, kita kena assemble dn cat. kalau di tulis, ready to display kit, maknanya dh siap pasang dn cat mcm "BUKA DAN PAMIR"...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts : 251
Join date : 27/02/2010
Age : 39
Location : Pedalaman 1

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue May 18, 2010 12:36 am

Mej(B) wrote:
Ckgu Dale, kena perati kalau dia tulis unassemble model kit, maknanye, kita kena assemble dn cat. kalau di tulis, ready to display kit, maknanya dh siap pasang dn cat mcm "BUKA DAN PAMIR"...

TQ for info. sebenarnya nak memasang ni tak ada masa..tu belum bab kemahiran nak mengecatnya bagi nampak realistik. setakat suka-suka ada. tapi tu zaman bujang. lani keinginan tu ada. tapi lokasi di Borneo ni tak sama mcm Malaya tambah lagi kat KL. mudah sikit nak dapat dan banyak pilihan.
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue May 18, 2010 12:40 am

@CikguDale wrote:
Mej(B) wrote:
Ckgu Dale, kena perati kalau dia tulis unassemble model kit, maknanye, kita kena assemble dn cat. kalau di tulis, ready to display kit, maknanya dh siap pasang dn cat mcm "BUKA DAN PAMIR"...

TQ for info. sebenarnya nak memasang ni tak ada masa..tu belum bab kemahiran nak mengecatnya bagi nampak realistik. setakat suka-suka ada. tapi tu zaman bujang. lani keinginan tu ada. tapi lokasi di Borneo ni tak sama mcm Malaya tambah lagi kat KL. mudah sikit nak dapat dan banyak pilihan.

ade satu kedai 'toy city' area asia city tu de ushar2 tak cikgudale? then kat 1 borneo?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Today at 11:52 am

Back to top Go down
 
1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: