FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Nov 13, 2009 7:20 pm

wah3... best jugak kalau dapat sebuah nie.... ade sape2 nak bagi x? muahahaha Very Happy
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Thu Nov 19, 2009 6:42 pm

@afiq flanker wrote:
wah3... best jugak kalau dapat sebuah nie.... ade sape2 nak bagi x? muahahaha Very Happy

apa kata kita minta sumbangan dpd admin (model aircraft) utk hadiah kpd warga forum yg berjaya mendapat tempat pertama dlm pertandingan mencipta logo forum nih??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by trooper_knife on Mon Nov 23, 2009 12:07 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Thu Nov 19, 2009 7:03 pm

trooper_knife wrote:
@afiq flanker wrote:
wah3... best jugak kalau dapat sebuah nie.... ade sape2 nak bagi x? muahahaha Very Happy

apa kata kita minta sumbangan dpd admin (model aircraft) utk hadiah kpd warga forum yg berjaya mendapat tempat pertama dlm pertandingan mencipta logo forum nih??

ok je..tp sumbangan drpd admin je ke? lol...haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Nov 21, 2009 10:21 am

SUKHOI SU-34









** kitt dpd italeri

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Nov 23, 2009 12:06 am

AV-8B HARRIER II PLUS
(VMA-513 "FLYING NIGHTMARES" COMMANDER AIR CRAFT)


















*** dipetik dpd Combat Aircraft .
*** ada lagi 1 AV-8B dlm pembinaan. VMA-214 "Blacksheep" Commander Air Craft.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Nov 24, 2009 1:30 pm

peh lawa siot
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Nov 25, 2009 8:44 pm

@kadiax_best wrote:
peh lawa siot

apa lagi kadiax, sambar lah 1. apa progress hang punya heli NURI?? bila siap nanti sure lawa. boleh kasi upload kat thread ni. Smile

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Dec 11, 2009 10:28 am

BAE Hawk Mk 108 (15 Sqn, Black Panther)




_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Dec 11, 2009 6:43 pm

peh trooper knife semakin hari semakin ganas....

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Fri Dec 11, 2009 7:20 pm

Admin wrote:
peh trooper knife semakin hari semakin ganas....

dah lama siap model ni. jenuh jugak nak cari kit italeri ni. this is 2nd model. yg 1st, jahanam dijadikan ujikaji. hehehe... Laughing

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Dec 12, 2009 6:54 pm

EA-6B PROWLER (VAQ-141 Shadowhawks)












_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Dec 15, 2009 11:50 am

haduh....
meracun gle model2 ni.....
nseb bek eden x kaya cm korg....
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Dec 15, 2009 1:32 pm

@tomcat tiram wrote:
haduh....
meracun gle model2 ni.....
nseb bek eden x kaya cm korg....

Tomcat,

Kitaorang kumpul model ni atas kemapuan. Bukan sebab kitaorang kaya. Apa yang penting kita dapat kongsi kawan bila sama2 minat model ni. Jangan rasa rendah diri
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Dec 15, 2009 2:15 pm

@tomcat tiram wrote:
haduh....
meracun gle model2 ni.....
nseb bek eden x kaya cm korg....

Ala... kalau dah minat tu, sure ada jalan untuk mula buat koleksi. Lagi pun, aku mula buat koleksi ni dari tahun 2003 secara serius.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Dec 19, 2009 10:19 pm

F-8E Crusader














_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Dec 19, 2009 10:58 pm

my faveret...f-8 crusader..MIG killer over vietnam...

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Dec 19, 2009 11:11 pm

Feveret saja tak cukup. Angkat lah 1. Hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Thu Dec 24, 2009 10:55 am

Pernah dengar tak khabar angin di mana TUDM berminat nak beli Crusader ni tapi US tak bagi dan US tawarkan Skyhawk?
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Wed Dec 30, 2009 4:19 pm

Trooper knife,

Klu nak jual raptor ngan eurofighter cari saye yer

Saye nAKKKKKKKKKKKK beli

X ada Dassault rafale ke??????
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Thu Dec 31, 2009 8:23 am

syark wrote:
Trooper knife,

Klu nak jual raptor ngan eurofighter cari saye yer

Saye nAKKKKKKKKKKKK beli

X ada Dassault rafale ke??????

syark, rasanya buat masa ni belum lagi nak jual. tapi kalau fire base aku dah penuh atau dah ada model yang sama, maybe boleh consider untuk jual kot. hehe... lagi pun, aku rasa model raptor n eurofighter tu masih berlambak kat pasaran. tak silap aku yg terbaru adalah dari keluaran HobbyBoss.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Thu Dec 31, 2009 9:07 am

trooper_knife wrote:
syark wrote:
Trooper knife,

Klu nak jual raptor ngan eurofighter cari saye yer

Saye nAKKKKKKKKKKKK beli

X ada Dassault rafale ke??????

syark, rasanya buat masa ni belum lagi nak jual. tapi kalau fire base aku dah penuh atau dah ada model yang sama, maybe boleh consider untuk jual kot. hehe... lagi pun, aku rasa model raptor n eurofighter tu masih berlambak kat pasaran. tak silap aku yg terbaru adalah dari keluaran HobbyBoss.

Kat maner nak cr knife, saye pernah cari kat Tamiya Underground kat OU tue tapi x adalah model Jet scale besar mcm nie..kat situ pun slalunya saye beli model tank je mcm abrams,leopard ngan terbaru nie tgh assemble challanger ptg nie MBT lecrec plak..saye klu boleh nak cr diecast je Jet nie..x blh nak pasang kit model jet amatlah susah..Terbaru saye beli model F-16 dari tamiya 1/72 hancur dibuat nya nasb baik la murah pastue scale kecik..huhu
Nie nak bg tau pd suma..Bulan Tamiya Underground di OU ada bagi diskaun 20% suma barang dia jual
So sapa nak beli aircraft carrier tamiya yang amat mahal tue boleh g beli..ptg ni gua nak beli Tank hahaha
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 03, 2010 12:59 am

dulu ada ternampak kat kedai tamiya tu 1:700 japs war ships masa malaya campaign. ingat nak buat collection model masa malaya campaign lah pulak.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 03, 2010 8:22 pm

trooper_knife wrote:
dulu ada ternampak kat kedai tamiya tu 1:700 japs war ships masa malaya campaign. ingat nak buat collection model masa malaya campaign lah pulak.

Knife tq bro,smlm aku dah g minitarure hobby kat jln hang tuah tue..ok laaa bnyk model ada diskaun smpi 50% lagi..aku dah beli merkava tank ngan su-27,,Thanks bro
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 04, 2010 7:31 pm

syark wrote:
trooper_knife wrote:
dulu ada ternampak kat kedai tamiya tu 1:700 japs war ships masa malaya campaign. ingat nak buat collection model masa malaya campaign lah pulak.

Knife tq bro,smlm aku dah g minitarure hobby kat jln hang tuah tue..ok laaa bnyk model ada diskaun smpi 50% lagi..aku dah beli merkava tank ngan su-27,,Thanks bro

my pleasure comrade. terlupa nak bagi tau, kat the summit (usj) pun khabarnya ada kedai jual diecast. cuba survey kat sana.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Tue Jan 05, 2010 9:24 am

trooper_knife wrote:
syark wrote:
trooper_knife wrote:
dulu ada ternampak kat kedai tamiya tu 1:700 japs war ships masa malaya campaign. ingat nak buat collection model masa malaya campaign lah pulak.

Knife tq bro,smlm aku dah g minitarure hobby kat jln hang tuah tue..ok laaa bnyk model ada diskaun smpi 50% lagi..aku dah beli merkava tank ngan su-27,,Thanks bro

my pleasure comrade. terlupa nak bagi tau, kat the summit (usj) pun khabarnya ada kedai jual diecast. cuba survey kat sana.

Bro knife, boleh tak bagi tips mcm nak kaler model kits..bosan gak tgk model kit yang kte assemble ni tak di kaler kan...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Today at 10:20 am

Back to top Go down
 
1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: