FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 9:26 am

Pergh. Dasyat2. Tabik la bro Knife.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 9:27 am

akmal, syark n ggk. cayalah!! anda dah pamerkan koleksi masing2. teruskan mengumpul.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 12:00 pm

trooper_knife wrote:
akmal, syark n ggk. cayalah!! anda dah pamerkan koleksi masing2. teruskan mengumpul.

tapi x leh nk lawan tok guru kte nie knife..hebat giler..dapat tomcat nie mmg best giler..aku teringin nak beli tapi aku pikir aku nak beli model len dulu yang lebih murah dulu..best giler knife...boleh amik aku jd anak murid hang tak knife hahaha
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 12:21 pm

Lupa nak posting koleksi yang aku ada lagi



UH Heuy, Cobra, Apache



C-130 Hercules

dah akhir skali koleksi yang paling aku suke GUNDAM......hahahaha

Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 4:32 pm

terbaik. mmg tak dpt ditandingi lagi..

"dengan ini saya nk umumkan bahawa saya nk bakar semua koleksi saya sbb malu dgn trooper knife "

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 4:35 pm

Admin@encikkacang wrote:
terbaik. mmg tak dpt ditandingi lagi..

"dengan ini saya nk umumkan bahawa saya nk bakar semua koleksi saya sbb malu dgn trooper knife "

Uish. Jangan la bakar. Sedekah kat sini la.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 9:52 pm

@Akmal3110 wrote:
Admin@encikkacang wrote:
terbaik. mmg tak dpt ditandingi lagi..

"dengan ini saya nk umumkan bahawa saya nk bakar semua koleksi saya sbb malu dgn trooper knife "

Uish. Jangan la bakar. Sedekah kat sini la.

daripada bakar bagi la kat saya nie....dapat jugak pahala....huhuhu, saye pon senang hati...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 10:27 pm

** Admin, klau nak bakar koleksi yg ada tu jgn lupa call aku. Aku nak pilih mana2 model n figure yg aku berkenan. Hihihi...
** aku brani jamin, admin cakap mcm tu cuma nak kasi aku syok saja. Dia tak kan bakar punya. Percayalah.
** syark, apachee n hue tu scala brapa. Herchi tu pun gempak nampak siot. Beli kat mana?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 10:43 pm

c-130 tu keluaran new ray..dlm rm 35.90 mcm tu la..scale 1:110
apache tu pun sama scale 1:55 ..tp ni mahal sket sbb agak detail/die cast..dlm rm 79.90
huey tu x pasti lak..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 11:11 pm

Wah, dahsyat admin ni. Sekali imbas saja tengok pun dah tau model apa. :p

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 11:18 pm

trooper_knife wrote:
Wah, dahsyat admin ni. Sekali imbas saja tengok pun dah tau model apa. :p

Mata helang tu. Hehehe...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sat Jan 16, 2010 11:18 pm

syark, hang ni toys collector ke? sama la kita, aku collect gak Gundam tapi tak banyak, aku collect figurine hentai dan lelain figurine...hotwheels die cast pun banyak...

TKnife, perghhhh perghhhh detailnyaaa...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 3:44 pm

Admin@encikkacang wrote:
c-130 tu keluaran new ray..dlm rm 35.90 mcm tu la..scale 1:110
apache tu pun sama scale 1:55 ..tp ni mahal sket sbb agak detail/die cast..dlm rm 79.90
huey tu x pasti lak..

gempak admin..mmg tepat skali hahaha,, Huey tu ngan cobra scale 1:72 tamiya punyer...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 3:46 pm

@totttis wrote:
syark, hang ni toys collector ke? sama la kita, aku collect gak Gundam tapi tak banyak, aku collect figurine hentai dan lelain figurine...hotwheels die cast pun banyak...

TKnife, perghhhh perghhhh detailnyaaa...

yup tottis tapi x kumpul figure hentai tue..aku ada collect batman,transformers ngan G I Joe tapi x leh posting plak sbb nie forum tentera2 hahaha..

Knife, maner hang ada bnyk duit2 nie...gempak giler tgk Tomcat nie
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 3:58 pm

syark wrote:
@totttis wrote:
syark, hang ni toys collector ke? sama la kita, aku collect gak Gundam tapi tak banyak, aku collect figurine hentai dan lelain figurine...hotwheels die cast pun banyak...

TKnife, perghhhh perghhhh detailnyaaa...

yup tottis tapi x kumpul figure hentai tue..aku ada collect batman,transformers ngan G I Joe tapi x leh posting plak sbb nie forum tentera2 hahaha..

Knife, maner hang ada bnyk duit2 nie...gempak giler tgk Tomcat nie

korg leh post kat DMZ..haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 8:10 pm

Admin pun dari gaya memang peminat niiii...hahaha

sejak kawin aku stop kumpul figurine hentai ni...lelain figurine ok...

off topic jap...

Syark, hang masuk forum kami yang ni...ni semua member aku ni, ko cakap ko kenal totis...semua toys collectors ada dlm ni...or ko memang dah register forum ni?

http://forum2.sembangtoys.com/
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 8:19 pm

haha aku penah join sembang toys ..tapi x lama..sebab gerun tgk koleksi diorg dan salah satu sebab lain ialah aku lupa username ngan password..hehe

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Sun Jan 17, 2010 8:22 pm

Syark, dari mana aku ada duit banyak beli benda2 ni?? Aku kumpul duit n buat kerja part time job. Tomcat tu aku beli guna cek payment yg baru2 ni aku dapat. Klau xde duit lebih, mampus aku tak beli tomcat tu. Sama juga dgn item2 koleksi aku yg lain. Klau takde part time job, makna nya kena ikat perut. Hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 1:01 am

Gempak laa knife ada part time job lagi aku harap duit gaji laaa nak beli..duit nak simpan untuk kawin x ada lagi hehehe
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 1:08 am

Ok laa rakan2 nie ada la hasil keje di waktu cuti nie..dua hari tido lewat buat bnda alaa nie..

Hasil nya 1:35 US ARMY M1A2...








Penat gamponnnnnn hahaha tapi berbaloi giler
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 1:10 am

@totttis wrote:
Admin pun dari gaya memang peminat niiii...hahaha

sejak kawin aku stop kumpul figurine hentai ni...lelain figurine ok...

off topic jap...

Syark, hang masuk forum kami yang ni...ni semua member aku ni, ko cakap ko kenal totis...semua toys collectors ada dlm ni...or ko memang dah register forum ni?

http://forum2.sembangtoys.com/

tak lagi tottis nnt aku register punyer no hal....knife jom laa join kitorang..boleh kami tayang tok guru kami hehehehe
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 2:36 pm

**syark. aku tak berani nak join lah. aku punya collection ciput saja. lain lah admin@encikkacang. dia ada 2 gudang toys. lagi terbaikkk... dpd aku. hehehe...
**syark, apa kata hang sambung thread military model yang dah ada tu dgn koleksi terbaik tank n amoured vehicle hang tu. baru lah meriah sikit thread yg dah agak malap tu. hehe.. aku dah kehabisan model tank n amoured vehicle. help! help!
http://panggilanpertiwi.forumotion.net/collector-s-item-f6/military-model-kits-and-diecast-t62.htm

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by trooper_knife on Mon Jan 18, 2010 2:45 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 2:38 pm

trooper_knife wrote:
**syark. aku tak berani nak join lah. aku punya collection ciput saja. lain lah admin@matkacang. dia ada 2 gudang toys. lagi terbaikkk... dpd aku. hehehe...

saya menafikan sekeras2nya...saya akan buat sidang akhbar bagi menafikan tuduhan tak berasas ni. haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 2:42 pm

Admin, nak photographer utusan aku leh uruskan...hahahahah
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Mon Jan 18, 2010 2:45 pm

Admin@encikkacang wrote:
saya menafikan sekeras2nya...saya akan buat sidang akhbar bagi menafikan tuduhan tak berasas ni. haha

helo.. helo.. habis tu yg ni apa kebenda nya admin??
www.encikkacangtoys.blogspot.com

tu baru gudang yg no. 2. hehe... menurut sumber risikan aku, gudang utama lagi hebat dan terbaikkkkk.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: 1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)   Today at 10:24 am

Back to top Go down
 
1:72 Scale Aircraft Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: