FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Percutian / Outdoor Activity

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Percutian / Outdoor Activity   Wed Apr 28, 2010 11:47 pm

baru-baru ini saya telah menerima PM daripada salah seorang daripada warga HOTB. beliau telah mencadangkan kepada saya agar forum ini mengadakan program-program ala-ala percutian tetapi mengandungi aktiviti luar / lasak. antara program yang dicadangkan adalah team building, camping sambil memancing, rafting, memanah, jungle tracking (termasuk membaca peta dan kompas).

tempoh program yang dicadangkan adalah untuk 1 hari ataupun 2 hari 1 malam. jadi, disini saya memerlukan feed back daripada anda semua bagi membolehkan tindakan susulan dapat dijalankan. dibawah adalah link tempat yang dicadangkan untuk aktiviti tersebut. cadangan dan maklum balas anda berkenaan aktiviti mahupun lokasi aktiviti amatlah dialu-alukan. terima kasih.

http://www.eagleranch.com.my/

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 12:12 am

ok gak knife..menarik..aku nk join klu ada masa
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 2:51 am

aku pun nak join syok ni! Tp aku rasa 3 hari 2 malam br sesuai. 2h1m to pack.
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 10:08 am

best jugak ni,
Back to top Go down
rafe3400
Sergeant
Sergeant


Posts : 337
Join date : 11/01/2010
Age : 47
Location : Klang

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 10:34 am

setuju....cadangan yg baik!
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 10:36 am

kalau ada event offroad nanti aku post kat sini
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 4:16 pm

mana org2 kat sini weii join la tak rock aaaa kata berjiwa patriotik joinla sesapa yg ada kat sini corum at least 15-20 pax....tambahan for knife here in activities also have pin ball...jungle tracking n so on.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 4:18 pm

correction paintball not pinball ahahahah...thanks
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 7:22 pm

cadangan yang bagus nie...
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 7:47 pm

bila nih..???
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Thu Apr 29, 2010 11:33 pm

ada member orang perak, member FB la... nama dia panglima hitam. dia pun biasa buat outdoor activity ni. nak join KLD Tunas Samudera pin boleh kontek dia.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Anakpencen
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 411
Join date : 31/12/2009
Age : 36

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Fri Apr 30, 2010 12:18 am

cheers Aku lebih suka backpack.. tu sebab aku takade Topi besi dan kasut magnum
macam anda semua disini.. aku pakai kasut karrimor dan beg everest.. jam timex
senang backpack... nasib baik bini aku satu kepalat cheers Apahal pun
sejak aku join 4 bulan yang lepas Forum Panggilan Pertiwi ni banyak aktiviti dijalankan
SYABAS.. tu sebab aku cakap Forum ni Terunggul kat Malaysia.. cuba kau orang bagi contoh forum2 lain.. Lu ROCK GUYS bounce sunny alien
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Fri Apr 30, 2010 12:20 am

karrimor aku kena curik dek kutu berahak... hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Percutian / Outdoor Activity   Today at 6:06 am

Back to top Go down
 
Percutian / Outdoor Activity
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: