FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:25 pm

Bagi saya bukan setakat lawa je, tapi menunjukkan angan-angan yang tinggi buat warga 18 Skuadron TUDM.
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:46 pm

aku mane reti bab2 patch nih..

kalau patch pengakap kanak-kanak aku tau la hoho..

sape ada simpan cincin alumuni RMC?

nak tengok
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:49 pm

Ada ex-budak boy ke kat sini?
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:49 pm

@Akmal3110 wrote:
Patch yang saya dapat di 'booth' 18 Skuadron sempena LIMA 09. Apa pendapat anda?


bkn ke patch ni ngko nk bg aku akmal?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:51 pm

tak tau la..

kot2 bro sadin leh tangkap gambar ke

adik dia abis taun lepas
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 9:55 pm

Hehehe...Bila lak buat 'deal' ngan mr. kurien nih?
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 24, 2009 11:57 pm

@Akmal3110 wrote:
Hehehe...Bila lak buat 'deal' ngan mr. kurien nih?

ala hari tukn kn2... x ingat le tu. muahahahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Tue Dec 29, 2009 5:40 pm

Saya ada la sikit koleksi pakaian militer. Saya mulakan dulu dgn ini:

My pride & joy; SAAV (South African Assault Vest) M83.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Wed Dec 30, 2009 8:01 pm

@alkaseltzer wrote:
Saya ada la sikit koleksi pakaian militer. Saya mulakan dulu dgn ini:

My pride & joy; SAAV (South African Assault Vest) M83.

perghhh... best. genuine ke replica ni bang?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 31, 2009 12:20 am

@mr. kurien wrote:
@alkaseltzer wrote:
Saya ada la sikit koleksi pakaian militer. Saya mulakan dulu dgn ini:

My pride & joy; SAAV (South African Assault Vest) M83.

perghhh... best. genuine ke replica ni bang?
SAAV ni genuine, Kurien. South Africa order punya. Rabak jugak la poket saya, tapi, it's worth all the trouble. Agak susah nak cari vest M83 yg for sale. Collector's item ni. Dikatakan vest ini adalah yg terbaik & dijadikan asas kepada vest2 tempur moden yg ada sekarang. Dihasilkan untuk SADF (South African Defence Force) pada 1983 (hence, M83) ketika Bush War masih berjalan. The design was ahead of its time. Still being used by the South African military till today. Kurien, saya beli kat laman ini; http://www.camocorp.co.za/. Highly recommended Exclamation . Check it out.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 31, 2009 12:31 am

@alkaseltzer wrote:
@mr. kurien wrote:
@alkaseltzer wrote:
Saya ada la sikit koleksi pakaian militer. Saya mulakan dulu dgn ini:

My pride & joy; SAAV (South African Assault Vest) M83.

perghhh... best. genuine ke replica ni bang?
SAAV ni genuine, Kurien. South Africa order punya. Rabak jugak la poket saya, tapi, it's worth all the trouble. Agak susah nak cari vest M83 yg for sale. Collector's item ni. Dikatakan vest ini adalah yg terbaik & dijadikan asas kepada vest2 tempur moden yg ada sekarang. Dihasilkan untuk SADF (South African Defence Force) pada 1983 (hence, M83) ketika Bush War masih berjalan. The design was ahead of its time. Still being used by the South African military till today. Kurien, saya beli kat laman ini; http://www.camocorp.co.za/. Highly recommended Exclamation . Check it out.

tu la pasal. mmg payah nk cari ni. mahal2 sgt x mampu aku. hehehe. caj kredit kad ke?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 31, 2009 10:23 am

@mr. kurien wrote:
tu la pasal. mmg payah nk cari ni. mahal2 sgt x mampu aku. hehehe. caj kredit kad ke?
Yup, kad kredit.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 31, 2009 7:49 pm

tactical boots n battle dress uniform tak de ke saudara alka?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Thu Dec 31, 2009 8:07 pm

trooper_knife wrote:
tactical boots n battle dress uniform tak de ke saudara alka?

bila sebut je pasal tactical boot, baru ni aku terjumpa satu boot dari 5.11 dekat Rantau Panjang. jenisnya ialah 5.11 tactical A.T.A.C. coyote. ada gambar dalam majalah Perajurit edisi Disember. harganya dalam rm270. tapi sayangnya bukan saiz aku. warna desert tan. senang dipakai sebab ada zip kat tepi jadi tak payah nak susah2 bukak dan rungkai tali.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 12:24 am

minat betul aku dgn kasut tu. kat bangi pun ada. selasa hari tu ingat nak beli, tapi saiz aku dah habis. last-last aku beli beg ala-ala parachute bag. tu pun lepas tak berjaya meracun admin utk beli beg tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 12:40 am

trooper_knife wrote:
minat betul aku dgn kasut tu. kat bangi pun ada. selasa hari tu ingat nak beli, tapi saiz aku dah habis. last-last aku beli beg ala-ala parachute bag. tu pun lepas tak berjaya meracun admin utk beli beg tu.

hahahaha... nasib baik la aku duduk jauh. klau tak mesti aku dah terminum racun yang hang curahkan. hahahaha. aku dah ada satu tactical boot. cap magnum. dah lama beli tapi kualiti memang 1st class sebabnya sampai sekarang ni elok lagi. malas nak ambil gambar sebab aku buat masuk hutan. kotor dan tak basuh lagi.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 1:04 am

trooper_knife wrote:
tactical boots n battle dress uniform tak de ke saudara alka?
Takat la ni, tak ada lagi la tactical boots. Tengah kumpul duit sikit. Buat masa ni, tactical boots dari Smith & Wesson dan Bates menarik perhatian saya. Nanti saya postkan foto model2nya. Saya suka 6 inci punya; low profile sikit. Tak banyak BDU yg ada dlm koleksi saya. Yg ada dlm simpanan saya la ni adalah baju sahaja iaitu 2 jenis Pattern 70 (Brushstroke) ATM dan 2 baju Olive Drab macam Polis Hutan pakai dulu. Ada juga dlm koleksi saya baju hujan Pattern 70 Brushstroke ATM. Saya anggap baju hujan tersebut rare item sebab tak pernah jumpa sebelum ini.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 1:09 am

kasi upload lah gambar benda-benda tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 1:37 am

@alkaseltzer wrote:
trooper_knife wrote:
tactical boots n battle dress uniform tak de ke saudara alka?
Takat la ni, tak ada lagi la tactical boots. Tengah kumpul duit sikit. Buat masa ni, tactical boots dari Smith & Wesson dan Bates menarik perhatian saya. Nanti saya postkan foto model2nya. Saya suka 6 inci punya; low profile sikit. Tak banyak BDU yg ada dlm koleksi saya. Yg ada dlm simpanan saya la ni adalah baju sahaja iaitu 2 jenis Pattern 70 (Brushstroke) ATM dan 2 baju Olive Drab macam Polis Hutan pakai dulu. Ada juga dlm koleksi saya baju hujan Pattern 70 Brushstroke ATM. Saya anggap baju hujan tersebut rare item sebab tak pernah jumpa sebelum ini.

dulu ada gak brush stroke raincoat ATM punya tp dh kena kebas dek kutu brahak. hantu betul.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:02 am

tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:05 am

@rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:22 am

@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:34 am

@rgt356 wrote:
@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal


Posts : 222
Join date : 10/10/2009
Age : 26

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:39 am

@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

terima kasih
bantuan anda amat dihargai Smile
saiz rasanya ok kot
sebab rasa kaki agak gedabak
hehehe
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 3:03 am

@rgt356 wrote:
@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
@mr. kurien wrote:
@rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

terima kasih
bantuan anda amat dihargai Smile
saiz rasanya ok kot
sebab rasa kaki agak gedabak
hehehe

happy hunting mate. tapi cadangan aku la... kalau betul nak beli, beli yang desert tan kalau ada, sebabnya boleh pakai buat pi jalan2. nampak mcm timberland la ckit. masuk dgn sluar jin.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Today at 4:38 am

Back to top Go down
 
koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: