MILITARY FORUM
 
HomeRegisterLog in


Share | 
 

 koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:05 am

rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal


Posts: 222
Join date: 10/10/2009
Age: 24

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:22 am

mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:34 am

rgt356 wrote:
mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
rgt356
Corporal
Corporal


Posts: 222
Join date: 10/10/2009
Age: 24

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 2:39 am

mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

terima kasih
bantuan anda amat dihargai Smile
saiz rasanya ok kot
sebab rasa kaki agak gedabak
hehehe
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 01, 2010 3:03 am

rgt356 wrote:
mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
mr. kurien wrote:
rgt356 wrote:
tumpang tanya
macamana nak dapatkan boot tactical nie
ada kedai2 yang menjualnya
sebab x arif sangat dengan tactical boot nie
nak tanya dekat depan jari kaki tue kasut ada letak besi x?

ngko duduk kat mana rgt?
N9

N9 dekat la kalau nak pg Shah Alam. S24 ada, pergi gerai dekat bahagian pagar uptown tu. kedai tu owner dia photographer BERNAMA yg aku dh lupa nama dia apa. kat situ ada taktikal boot. mcm2 jenama ada. last aku tgk ada SWAT, MAGNUM dgn 5.11. harga dia ok la. taktikal boot ni berbeza ckit dgn boot askar standard. ada yang berbesi dan ada yang takde berbesi. but dari kulit ada, dari kain ( gore-tex ) pn ada. kena pandai pilih. tapi biasanya saiz mat saleh la. Very Happy

terima kasih
bantuan anda amat dihargai Smile
saiz rasanya ok kot
sebab rasa kaki agak gedabak
hehehe

happy hunting mate. tapi cadangan aku la... kalau betul nak beli, beli yang desert tan kalau ada, sebabnya boleh pakai buat pi jalan2. nampak mcm timberland la ckit. masuk dgn sluar jin.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
alkaseltzer
Private
Private


Posts: 78
Join date: 28/12/2009
Age: 44
Location: Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 08, 2010 6:29 pm

Saya mulakan dulu dgn sebahagian drp koleksi Pattern 70 ATM saya.

Jaket Hujan. Mint condition - Boleh dikatakan brand new lagi.


Pattern 70 versi pertama - Mint condition semasa saya beli. Kain kasar sedikit. 4 poket. Tumpang tanya sikit, geng. Kain jenis apa buatan baju ni? Tq. Klik foto.

Pattern 70 versi kedua - Mint condition; kain selesa & tebal sedikit - Mungkin kain kapas/cotton. Saya dapat FOC. 4 poket. Klik foto.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 40
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Fri Jan 08, 2010 10:08 pm

ganas...ganas koletion korang, aku suka vest South African tu...aku tau not for sale so jangan di tanya...hahahahaha
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts: 78
Join date: 28/12/2009
Age: 44
Location: Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sat Jan 09, 2010 10:19 am

totttis wrote:
ganas...ganas koletion korang, aku suka vest South African tu...aku tau not for sale so jangan di tanya...hahahahaha
Tepat sekali, totttis lol! . Koleksi saya lebih kepada ATM punya, tapi, tak banyak mcm you punya la sunny .
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Jan 10, 2010 12:05 am

alkaseltzer wrote:
Saya mulakan dulu dgn sebahagian drp koleksi Pattern 70 ATM saya.
Jaket Hujan. Mint condition - Boleh dikatakan brand new lagi.


baju hujan aku yg macam ni la kena rembat dek kutu. yang sedihnya dengan back pack zaman insurgency, jungle boot kain, tali pinggan kepala besi, ponco, uniform 1 set dgn jungle hat. semua pattern 70 pnye. dapat kutu tu mmg hancur aku kerjakan.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts: 809
Join date: 05/10/2009
Age: 38
Location: puchong

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Wed Jan 13, 2010 12:14 pm

salam semua...
nak tanya sapa tau ada jual di pasaran tak, CAMERA+COMPASS+BINOCULAR all in 1 ?
Back to top Go down
katon
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts: 809
Join date: 05/10/2009
Age: 38
Location: puchong

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Mar 21, 2010 1:11 am

copy dari hijaukuning.com

Salam Sejahtera,


Kepada sesiapa yang berminat dengan barang ala-ala tentera boleh larrr menghubungi saya. Pelbagai barangan dan aksesori tentera boleh didapati melalui saya dengan harga yang berpatutan. Contoh-contoh barang yang saya ada adalah:

-Topi Celoreng

-Skaf Muffler

-Seluar Panjang Askar

-Topeng Pasukan Khas (hijau)

-T-shirt Celoreng Lubang

-Baju SDU

-Hammock Celoreng biasa dan berkelambu

-Kelambu Askar

-Khemah Celoreng

-Tuala Tentera

-Porch Lilit Peha

-Vest Bullet Proof (tanpa fiberglass / armor steel plate)

-Kerusi Lipat Memancing

-Sleeping Bag Celoreng Biasa

-Sleeping Bag Celoreng dgn fungsi Hammock

-Baju Hujan Celoreng

-Jaket hujan celoreng berserta seluar

-Tali Pinggang askar

-Span alas tidur perkhemahan Celoreng.

-Botol Air + Aluminium Cup (1set)

-Poncho Saiz 3m X 2m dan 4m X 2m

-Bag Galas Celoreng


dan banyak lagi...

Berminat.... sila hubungi saya di: deesak@yahoo.com

Sapa-sapa nak view barang sila ke : http://celorengstyle.blogspot.com
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 3371
Join date: 09/11/2009
Age: 25
Location: atas udara

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Mar 21, 2010 2:33 am

nie patut letak kat thread lord of war...hehehe, tq
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 3098
Join date: 25/11/2009
Age: 24
Location: Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Mar 21, 2010 3:28 pm

Bos, but ada tak?
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts: 232
Join date: 11/03/2010
Age: 33

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Mar 21, 2010 4:10 pm

katon wrote:
salam semua...
nak tanya sapa tau ada jual di pasaran tak, CAMERA+COMPASS+BINOCULAR all in 1 ?

mmg ada...aku lupa alamat kedainya...nnti aku ingat aku inform...
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts: 232
Join date: 11/03/2010
Age: 33

PostSubject: Re: koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?   Sun Mar 21, 2010 4:21 pm

mr. kurien wrote:
alkaseltzer wrote:
Saya mulakan dulu dgn sebahagian drp koleksi Pattern 70 ATM saya.
Jaket Hujan. Mint condition - Boleh dikatakan brand new lagi.


baju hujan aku yg macam ni la kena rembat dek kutu. yang sedihnya dengan back pack zaman insurgency, jungle boot kain, tali pinggan kepala besi, ponco, uniform 1 set dgn jungle hat. semua pattern 70 pnye. dapat kutu tu mmg hancur aku kerjakan.

hehehehhehe...tah2 kena jula kat bundle kot.. Laughing ...mcm mana leh kena rembat?pencuri masuk dlm rumah ke? Shocked
Back to top Go down
 

koleksi yg x patut di panggil koleksi sbb x byk..tp bole kot..?

View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
HOME OF THE BRAVE :: -