FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rombongan Ke Teratak Major (B)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 11:57 am

Helang rimba, saya pun orang Taiping jugak. Paling best kat taiping tu, pada saya Yong Tau Foo yang kat belakang balai bomba tu. Laughing
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 11:58 am

Boleh pi melawat rumah Mejar (B) Nor Ibrahim TUDM di Jitra sekali tu. Malang sekali saya tetiba pulak tak dapat nak join sebab kena stay di maktab sebab terlibat dengan konvokesyen. Huhuhu...
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:33 pm

@kuk wrote:
Helang rimba, saya pun orang Taiping jugak. Paling best kat taiping tu, pada saya Yong Tau Foo yang kat belakang balai bomba tu. Laughing

byk kedai kat situ hak mane yang sdp yob.. ko teau doli sedap pasal masak pakai arang kot..
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:36 pm

Kedai nombor 3 dari lorong masuk. Owner dia orang kelantan
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:37 pm

@kuk wrote:
Helang rimba, saya pun orang Taiping jugak. Paling best kat taiping tu, pada saya Yong Tau Foo yang kat belakang balai bomba tu. Laughing

hehee.. mmg betul.. tiada tandingannyer.. ko duk mne?? aku dlu duk sri kota?? tah2 kenal kot.. hahaha
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:43 pm

Saya orang Batu Kurau. Selalu balik Jelai singgah dulu pekena yong tau foo kat situ. Laughing
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:45 pm

Tuan2 semua, sya dh contact Cikgu Alwi dr Persatuan Sejarah Negeri Perlis...

Aturcara Lawatan:
1. lawatan ke Lokasi ke tempat Jepun mula2 masuk ke Tanah Melayu akan d rancang.
2. Bersua muka dengan orang melayu yg pernah menjadi Askar Jepun.
3. Lawatan ke tapak sejarah.

Ini adalah maklumat awal....

sedia maklum

Yang menurut perintah,

mej(b)

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 12:57 pm

Mejar,

Kira cantik dah tu. Sekurang-kurangnya nanti kitaorang balik dari lawatan tu penuh ilmu di dada dan penuh bonet kereta dengan mempelam chokonan Razz
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:03 pm

ok bg sy berbincang ngan admin dan knife..klu 12 dan 13 June Ok?....aku rs suma yg terlibat ni mst nk join jimio buat misi jejak sejarah dia..so korang pikir mcm ne..aku blh je mintak cuti (tnggl 8 hari je huhuhu)
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:04 pm

Mej(B) wrote:
Tuan2 semua, sya dh contact Cikgu Alwi dr Persatuan Sejarah Negeri Perlis...

Aturcara Lawatan:
1. lawatan ke Lokasi ke tempat Jepun mula2 masuk ke Tanah Melayu akan d rancang.
2. Bersua muka dengan orang melayu yg pernah menjadi Askar Jepun.
3. Lawatan ke tapak sejarah.

Ini adalah maklumat awal....

sedia maklum

Yang menurut perintah,

mej(b)


oyehhhh...terbaik la tuan..
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:05 pm

syark wrote:
ok bg sy berbincang ngan admin dan knife..klu 12 dan 13 June Ok?....aku rs suma yg terlibat ni mst nk join jimio buat misi jejak sejarah dia..so korang pikir mcm ne..aku blh je mintak cuti (tnggl 8 hari je huhuhu)

Hah tarikh baru tu. Cun2. Hahaha...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:08 pm

lambat laaa aku nk pegang sufa aku haaaaaaaaaaaaar
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:10 pm

syark wrote:
ok bg sy berbincang ngan admin dan knife..klu 12 dan 13 June Ok?....aku rs suma yg terlibat ni mst nk join jimio buat misi jejak sejarah dia..so korang pikir mcm ne..aku blh je mintak cuti (tnggl 8 hari je huhuhu)

Syark, kena coord time & space dgn Kapt Jimio tu... Takut Link-Up ops kaput...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:16 pm

baik tuan
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:33 pm

syark wrote:
lambat laaa aku nk pegang sufa aku haaaaaaaaaaaaar

hahaha...ok la tu... aku pon xla terbakar sngat...kakakaka
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 1:41 pm

syark wrote:
baik tuan

Nanti Link-Up jadi lingkup...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:22 pm

Mej(B) wrote:
syark wrote:
ok bg sy berbincang ngan admin dan knife..klu 12 dan 13 June Ok?....aku rs suma yg terlibat ni mst nk join jimio buat misi jejak sejarah dia..so korang pikir mcm ne..aku blh je mintak cuti (tnggl 8 hari je huhuhu)

Syark, kena coord time & space dgn Kapt Jimio tu... Takut Link-Up ops kaput...

perbincangan awal diantara mejarB, kapt jimio dan amin pada hari ini adalah dirujuk. secara dasarnya, tarikh lawatan ini adalah pada 5 hingga 7 hb june 2010. cuma tarikh untuk lawatan ke rumah cikgu alwi akan bergantung kepada kapt jimio. beliau akan memberikan keputusan dalam 48 hrs ini.

sekiranya tidak ada aral melingtang, kapt jimio akan menunda perjumpaan beliau dengan kenalannya di Taiping ke hari isnin. ini bermakna berkemungkinan besar lawatan ke rumah mejarB adalah hari Isnin ataupun hari Sabtu. bagi memberi ruang lawatan ke rumah cikgu alwi tu.

mengikut persetujuan awal dengan admin, beliau dan saya akan bergerak ke utara pada hari sabtu. kami akan link-up dengan warga-warga utara di alor setar nanti. ingin minta jasa baik mejarB bagi mendapatkan maklumat / info berkenaan penginapan disekitar bandar perlis nanti. saya dan admin berkemungkinan akan bermalam di perlis 1 malam manakala 1 malam lagi mungkin di alor setar ataupun pulau pinang.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:33 pm

Kalau 12-13 tu rasanya sesuai. Boleh saya bawak family sekali bercuti kat sana Very Happy
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:34 pm

Admin & TK> Tiada masalah tentang Info penginapan, bagi aje bajet... Wa adjust kat sini...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
mombok
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 771
Join date : 28/12/2009
Age : 46

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:34 pm

Semasa sambut rombongan cik kiah nie..tn wat suprise sikit..baling smoke grenade dan flashbang 2 3 biji..tengok sapa yang take cover dulu..hehe
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:38 pm

@mombok wrote:
Semasa sambut rombongan cik kiah nie..tn wat suprise sikit..baling smoke grenade dan flashbang 2 3 biji..tengok sapa yang take cover dulu..hehe

Adey!!! gud idea tu mombok... Flashbang xde, thunderflash adelah...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:44 pm

@jimio wrote:
ooh ok Helang Rimba:

tn TK, mee udang dah 4 kali makan kat sana mmg superb, tang nasik lemak tupai tu belah mana? boleh cuba nanti, harap2 bukan lauk tupai betui la..kui kui kuiii

nasik lemak tupai tu kat area tupai. daripada restoran doli, ikut jalan terus ke tupai. gerai pakcik tu kat tepi simpang tiga. sebelah kiri ada padang bola dan sebelah kanan ada stesen minyak petronas. of course tak de lauk tupai. hahaha...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:46 pm

12-13..mmmm.. meelepasss la lagieee.. ermm Sad
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:48 pm

Elok la tu. Maunya ada dikalangan ahli rombongan yang lemah semangat, ,maunya kena buat CPR pulak Very Happy
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 2:58 pm

Mej(B) wrote:
@paskau_x wrote:
aduih..sy suda mau terbakar nih...syark ko memang la..tak bgtau awal2..kalo tak bole aku join skali.... Mad

"Terbakar" ade 2 spesifikasi. Adekah PaskauX terbakar kerna ade perasaan amarah atau kerna tidak tahan godaan... Yang mana satu ni?
Perasaan gundah gulana akibat godaan yg tahap melampaui batas... tak pernah jejak ke Perlis lagih nih...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Today at 11:59 pm

Back to top Go down
 
Rombongan Ke Teratak Major (B)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: