FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Rombongan Ke Teratak Major (B)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:06 pm

@afiq flanker wrote:
syark wrote:
from perlis with love

mem ko ikut ke?...kalo die ikot, aku naik bas jela g sane...hehehe

x ada laaa jenuh aku nk melaka @ tanjung piandang amik hahaha
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:15 pm

syark wrote:
paskau klu 12 @13 hang ok tak?
Aiseyman! Kalau 12-13, tak boleh pi la. Pergi Kuching, Sarawak. Kenduri kahwin sepupu org rumah aku la.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:16 pm

hehehe....mane la tau...hahahaha,.. orang dah ade mem nie lain..kakakaka
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:17 pm

@alkaseltzer wrote:
syark wrote:
paskau klu 12 @13 hang ok tak?
Aiseyman! Kalau 12-13, tak boleh pi la. Pergi Kuching, Sarawak. Kenduri kahwin sepupu org rumah aku la.

kita pegi tarikh asal la bro.... 5 dgn 6 hb..hehehe
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:24 pm

Settt!! Admin, tolong bagitau nanti kat mana nak jumpa kat Aloq Staq sebelum ke Perlis. Boleh la kita pi Pekan Rabu sat utk beli ole2 sikit.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:30 pm

comrade alka. since kita akan RV di alor setar, apa kata comrade cuba plan tempat-tempat menarik untuk dilawati. yang pasti, kena bawak grup ni lawati jitra line. then tempat untuk santai / shopping seperti pekan rabu tu.

lagi pun, aku akan bawa family sekali. maybe malam tu akan bermalam di alor setar sebelum berangkat ke Perlis pada awal pagi ahad tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 7:43 pm

betul cakap T_K tu... baru terisi masa terluang tu..hehehe
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Tue May 11, 2010 10:14 pm

ade yang naik bas ke???
hahaaa

nanti korang tido mane?
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 6:02 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
comrade alka. since kita akan RV di alor setar, apa kata comrade cuba plan tempat-tempat menarik untuk dilawati. yang pasti, kena bawak grup ni lawati jitra line. then tempat untuk santai / shopping seperti pekan rabu tu.

lagi pun, aku akan bawa family sekali. maybe malam tu akan bermalam di alor setar sebelum berangkat ke Perlis pada awal pagi ahad tu.
Insya'allah akan diusahakan.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 6:45 pm

@tomcat tiram wrote:
ade yang naik bas ke???
hahaaa

nanti korang tido mane?

setakat nie cadangan tempat tidur adalah di kompleks belia dan sukan alor setar... ade jugak cadangan untuk tidur di hotel seri malaysia, berdekatan dengan stadium alor setar.. harga untuk kompleks belia dan sukan adalah rm11 untuk 1 malam. untuk hotel seri malaysia plak, harganya dalam rm 130.00 kalau xsilap...

tu hanya cadangan sahaja. mana2 ahli forum yang menetap di alor setar atau kawasan berdekatan mungkin ada cadangan yang lebih menarik tentang penginapan boleh la dikemukakan
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 6:50 pm

kat stadium ada satu homestay gak, nice dekat dgn nasik lemak 5 kupang
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 6:57 pm

@jimio wrote:
kat stadium ada satu homestay gak, nice dekat dgn nasik lemak 5 kupang

homestay pon best gak..harga cmne?

[ via public phone ]
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 7:05 pm

kejap den tengah cari kad dia, kami banyak kali stay sana bila buat kerja gariswaktu..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 7:07 pm

@jimio wrote:
kejap den tengah cari kad dia, kami banyak kali stay sana bila buat kerja gariswaktu..

ooo... ok kalo la mcm tu... kita serbu mana yang murah dan selesa..hehehe
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 10:57 pm

ni bercuti ke buat lawatan ni? hahahha
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 11:08 pm

bercuti + lawatan + jln2 cari mkn + trip ke utara....hehe..

pakai t-shirt baru ke nanti hehe... bounce rugi tak dpt join nih..huhu
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 11:17 pm

best la anda2 semua dpt ikot trip yg jauh2...hehehe...nnti gmbar2 sila upload okeh...=)
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 11:20 pm

@afiq flanker wrote:
@tomcat tiram wrote:
ade yang naik bas ke???
hahaaa

nanti korang tido mane?

setakat nie cadangan tempat tidur adalah di kompleks belia dan sukan alor setar... ade jugak cadangan untuk tidur di hotel seri malaysia, berdekatan dengan stadium alor setar.. harga untuk kompleks belia dan sukan adalah rm11 untuk 1 malam. untuk hotel seri malaysia plak, harganya dalam rm 130.00 kalau xsilap...

tu hanya cadangan sahaja. mana2 ahli forum yang menetap di alor setar atau kawasan berdekatan mungkin ada cadangan yang lebih menarik tentang penginapan boleh la dikemukakan


baru aku tau kompleks sukan dan belia pun de sewakan penginapan...

thanks flanker...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Thu May 13, 2010 11:31 pm

@leyha wrote:
ni bercuti ke buat lawatan ni? hahahha

Semua boleh leyha....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 12:27 am

@leyha wrote:
best la anda2 semua dpt ikot trip yg jauh2...hehehe...nnti gmbar2 sila upload okeh...=)

Jom la Leyha. Cuti lama tu.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 12:36 am

@Akmal3110 wrote:
@leyha wrote:
best la anda2 semua dpt ikot trip yg jauh2...hehehe...nnti gmbar2 sila upload okeh...=)

Jom la Leyha. Cuti lama tu.

ko jangan buat hal mal... ko dah tengok blom misai ayah die? hahahaha.. takot aku..

[ via pape jela ]
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 12:40 am

Yang misai lebat tak semestinya garang. Hehehe...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 12:47 am

mane la tau.. ambik langkah bjaga jaga..hehehe

[ via GKAB ]
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 2:02 am

sejak bile ayah aku ade misai?? hang bab merepek mmg terer kan...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Fri May 14, 2010 2:30 am

@leyha wrote:
sejak bile ayah aku ade misai?? hang bab merepek mmg terer kan...

erk.... anak die dah komen..huhuhu, xde ea?
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Rombongan Ke Teratak Major (B)   Today at 12:06 pm

Back to top Go down
 
Rombongan Ke Teratak Major (B)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: