FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 3:00 pm

heheh ada tue kisah cinta luka tue..major x nk kongsi ke..kte YM ek heheheh
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 3:03 pm

Setuju Razz
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 3:10 pm

syark wrote:
sgt kurtz tumpang aku ngan afiq laaa.aku bwk kete

syark dan afig gerak biler...klu ngam dengan 4-6/6....sya ok je...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 3:15 pm

aaa kteorg gerak 4-7 klu sgtkurtz nk balik 6/6 kteorg blh antar naik bus dr perlis nnt..ok?
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 4:08 pm

ok saya terima cadangan syark...tapi 6/6 kenelah sebelah pagi kene gerak...sampai kat bukit jalil dlm petang pun ok...

ok saya follow awaklah syark...lepas keje nak jumpa awak kat mana?
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 4:38 pm

tgk laa nnt kot2 saya amik sgtkurtz kat UPM ke..x pe sabtu ni kte dicuss mase paintball nnt
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 12, 2010 5:03 pm

ok kita discuss nnt...kat PBV site
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 2:06 pm

syark....tempat nak tido camna...stay kat homestay atau hotel...aku prefer homestay sbb murah sket budget nak spend....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 2:26 pm

yup homestay..confrim aku nk confrim ngan admin jap ek
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 3:39 pm

Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 3:41 pm

kepada yg mahu menyertai sila confrim kepada saya untuk penginapan di alor setar dan perlis
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 4:19 pm

ok la saya join yg 6 tengahari or petang la..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 7:58 pm

syark wrote:
Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian

molek sangat planning tu. aku ikut saja. pasal misi kali ni adalah dibawah kelolaan saudara syark dan afiq.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Mon May 17, 2010 8:27 pm

bagus nye planning syark....namun 6/6 dh kenelah balik pulak.....T_T T_T balik dlm waktu pagi.....
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 10:32 am

TROOPER_KNIFE wrote:
syark wrote:
Ok suma ni ada tentatif program

Misi Merentas Waktu 2

Tarikh Operasi : 5/6/2010-7/6/2010

Tentatif Program :

5/6/2010

Pagi

Bertolak dari rumah dan kampung masing2 ke Alor Setar dan dijangka sampai di Alor Setar pd waktu tengahari


Tengahari

Smpai di Alor Setar..check in di Homestay
Makan dan melantak di sana
berehat2 dulu


Petang

Misi Merentas Waktu ke Jitra Line


Malam

Melawat ke teratak Major (B) Nor Ibrahim sekiranya berkesempatan

Aktiviti mencandang awek alor setar diketuai oleh jejaka tampan admin dan redknot dan makan2 di sekitar alor setar ngan pemandu arah kte sapa lag allsketar..



6/6/2010

Pagi

Bertolak dari Alor Setar ke Perlis..apa lagi buat serbuan CQB kat rmh Major (B) Wan Hashim (my father) heheheh..

Tengahari

Masih lagi di rumah major..terbakar dan lemas

Petang

Berjalan ke padang besar ngan pemandu arah kte Major (B).
harap2 x ada sapa pun terlepas ke sempadan..Major tlg kawal kami..

Malam

Bermalam di homestay di Perlis..

7/6/2010

bertolak pulang ke rmh

sekian

molek sangat planning tu. aku ikut saja. pasal misi kali ni adalah dibawah kelolaan saudara syark dan afiq.
Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 11:03 am

@alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 11:36 am

klu boleh tlg sapa2 bg contact number major.noh ibrahim kepada saya..saya cuba bermsg2 ngan dia di Fb dan ia rs x molek..so kepada sesiapa yang mengetahui amat2 dihargai
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 12:38 pm

berikut adalah jawapan daripada mejar (B) nor.

Quote :
Saudara trooper_knife,

Saya telah memberi jawapan kepada 'syark'. Setakat ini tak ada halangan, InsyaAllah.

May 18, 2010 5:52 AM

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1456581832201210484&postID=5910861361290928590&isPopup=true

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 1:23 pm

ye haaa..berjaya
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:24 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
@alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:28 pm

@alkaseltzer wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
@alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.

tq very much bro..aku belanja hang makan cucur udang kat jitra nnt
Back to top Go down
alkaseltzer
Private
Private


Posts : 78
Join date : 28/12/2009
Age : 46
Location : Alor Star, Kedah

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:32 pm

syark wrote:
@alkaseltzer wrote:
TROOPER_KNIFE wrote:
@alkaseltzer wrote:

Geng, bila dah confirm accomodation kat mana, sila bagitau saya. Senang sikit kita nak jumpa. Satu lagi, Jebat2000 pun tinggal kat Jitra jugak, boleh jumpa dia sekali dgn Major (B) Nor Ibrahim.

bantuan anda amat diperlukan. cuba check dekat mana rumah mejar (B) nor tu. then, kalau boleh cuba contact comrade jebat sekali. boleh kita jumpa ramai-ramai nanti.
Insya'allah, akan saya cuba survey weekend ni kat mana rumah Mej(B) dan contact Jebat2000. Kalau tak silap saya, Jebat2000 kenal Major (B) Nor Ibrahim. Boleh sekali harung.

tq very much bro..aku belanja hang makan cucur udang kat jitra nnt
Seettt!!! Kat Aloq Staq aku boleh belanja hang makan Cucoq Udang Pak Mat. Gerenti kaaww punya lol! .
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:33 pm

Bersedia untuk menerima laporan terkini mengenai misi ini pada malam ini.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:33 pm

best nye korangg...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 4:40 pm

syark....aku nak tido kat homestay....add my name in da list...jgn lupa tuh...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Today at 2:43 am

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: