FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 7:58 pm

Ok ni update maklumat misi terkini...

Penginapan dh set kat WNS futsal kat alor setar..aku dh reserved satu bilik blh muat 5 org

Perjumpaan ngan Major(B) Nor Ibrahim telah disahkan oleh major sndr..dia setuju nk jmp dan beramah mesra dengan beliau..klu boleh minta jasa baik Jebat2000 dan alkaseltzer utk arrange kat mana perjumpaan beramah mesra blh dilakukan di jitra..Ingt nk pi rmh dia..so can anyone give idea.

Sekarang nie, tgh mencari siapa yg jaga bunker2 di jitra line tue..supaya memudahkan dan informasi kte ketika di jitra line nnt.

Penginapan di perlis akan diuruskan oleh Pak angkat saya Major(B)..so tnggu update dr dia..

sekian setakat ni update saya..satu lagi...ada seorg kaum hawa ikut misi kte a.k.a bakal org rumah saya hahahahaha...


sekian terima kasih
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 8:31 pm

syark wrote:
Ok ni update maklumat misi terkini...

Penginapan dh set kat WNS futsal kat alor setar..aku dh reserved satu bilik blh muat 5 org

Perjumpaan ngan Major(B) Nor Ibrahim telah disahkan oleh major sndr..dia setuju nk jmp dan beramah mesra dengan beliau..klu boleh minta jasa baik Jebat2000 dan alkaseltzer utk arrange kat mana perjumpaan beramah mesra blh dilakukan di jitra..Ingt nk pi rmh dia..so can anyone give idea.

Sekarang nie, tgh mencari siapa yg jaga bunker2 di jitra line tue..supaya memudahkan dan informasi kte ketika di jitra line nnt.

Penginapan di perlis akan diuruskan oleh Pak angkat saya Major(B)..so tnggu update dr dia..

sekian setakat ni update saya..satu lagi...ada seorg kaum hawa ikut misi kte a.k.a bakal org rumah saya hahahahaha...


sekian terima kasih

alamak..mem besar ikut skali ke syark...hurm.. aku g dengan bas jela...segan aku nnti kalo g dengan ko syark
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 9:42 pm

ish ko nie..nk segan apa..kte amik dia kat Parit buntar..x ada malunya..dia nk knl kembar aku nie...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 9:53 pm

huhuhu.....aku nie pemalu, mestila segan...muahahahaha
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 9:55 pm

hahaha x yah segan..aku ajak mem ko dia x nk ikut
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 11:40 pm

syark wrote:
hahaha x yah segan..aku ajak mem ko dia x nk ikut

uikk... dah ada mem rupanya dia. hahahaha....

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Tue May 18, 2010 11:53 pm

hahaha..knife ok tak update yg terbaru nie..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 12:11 am

syark... ko updatekan list sape yang nak pegi
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 1:48 am

List Ahli Forum PP yang turut serta Misi Merentas Waktu 2

1.Tropper Knife & Family
2.Admin @ ENcik tony STark
3.Syark & Mem kecik
4.Afiq Flanker
5.Sgt Kurtz
6.Jimio (6hb.6.2010)
7.Allsekter
8.Skylingter
9.Akmal 3110
10.Redknot
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 4:01 am

Bagus!! Tak sangka boleh list peserta cecah 10 orang. Seperti yang dah dimaklumkan, mejar nor bersedia untuk meluangkan masa untuk bertemu dengan kita pada sebelah petang sabtu nanti. Beliau juga telah meminta saya untuk mengaturkan sekali SESEORANG untuk turut serta dalam pertemuan itu.

Alhamdulillah, jawapan daripadanya adalah positif. Beliau juga bersedia untuk menyertai kita dalam pertemuan dengan mejar nor nanti. Beliau juga pernah terlibat didalam operasi di gubir di suatu ketika dahulu. Saya akan mengumumkan siapakah identiti beliau dalam tempoh yang terdekat ini.

Semoga pertemuan ini akan lebih bermakna lagi apabila 2 veteran insurgensi dapat turut serta sekali. Tambahan pula mereka adalah daripada cabang yang berbeza iaitu tentera darat dan juga tentera udara. Pengalaman yang akan dikongsikan dengan kita juga adalah daripada perspektif unit masing-masing.

Semoga ia akan menjadi kenyataan nanti. Insyaallah.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by TROOPER_KNIFE on Wed May 19, 2010 9:07 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 4:10 am

Saya juga telah menghubungi comrade alka, meminta bantuan beliau bagi mencari tempat untuk diadakan pertemuan itu. Beliau juga sedang merangka jadual lawatan bagi hari sabtu itu nanti. Bermula daripada makan tengahari (kampung style), lawatan ke jitra line, pertemuan mejar nor dan SESEORANG hinggalah kepada aktiviti santai diwaktu malam nanti.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 9:19 am

Semakin menarik misi kali nie..lebih tersusun dan tidak mengejar masa sgt..well done every one...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 10:37 am

aiseh syark....muat ke klu tumpang ngan ko sekali...sbb mem lu pun ade, naik bas jerlah aku...
Back to top Go down
orangmuda
Specialist
Specialist


Posts : 173
Join date : 06/01/2010
Age : 39

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 11:23 am

Dah dekat sangat ngan kpg aku tapi ape kan daya..
seronak la hangpa jmpe otai2 nie.. Mad
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 11:26 am

@orangmuda wrote:
Dah dekat sangat ngan kpg aku tapi ape kan daya..
seronak la hangpa jmpe otai2 nie.. Mad

Mai lah join kami comrede.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 11:48 am

@SgtKurtz wrote:
aiseh syark....muat ke klu tumpang ngan ko sekali...sbb mem lu pun ade, naik bas jerlah aku...

issh ko ni kurtz..x pe aku discuss ngan admin dan redknot..depa satu kete..depa naik 2 org..aku tny dia nnt
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 12:13 pm

aku tumpang ko la syark..bleh?
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 1:49 pm

bleh paskau x..ko nk g ke..jom paskau
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:11 pm

ahahaa...hati mau tp apakan daya aku ade program lain la ari tu...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:14 pm

Lohh... Jom la join paskau. Bawak sekali family tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:17 pm

oo tidak..tidak..jangan goda aku lg..tidak...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:22 pm

Hahahaa Paskau_x x tahan godaan!!!

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:28 pm

Kita nak bertemu dengan veteran insurgensi ni paskau. Rugi kalau tak ikut serta.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:29 pm

aku ingat nak g tapi bini aku dlm list exam ptk.... hampeh betul
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Wed May 19, 2010 2:30 pm

paskau x bwk je family ko..iris sofia mst nk ikut papa dia..knife g ngan family dia..jom laa..x pun meh aku pujuk bini hang...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 2   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: