FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 MISI KE VIETNAM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue May 25, 2010 3:07 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
@kuk wrote:
Saya pun nak kirim ***** jugak. Kalau dapat 3-4 dvd pun jadi la Twisted Evil

tak payah kirim-kirim kat jimio tu. kalau nak sangat, berlambak torrent file kat dalam internet tu. nanti, tak pasal-pasal jimio kena tahan dengan kastam. kwang kwang kwang...

kalau takat nak versi *MI**BI tu full version den ada cakap nak episod apa, takyah gi Jopun he he he he
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue May 25, 2010 3:20 pm

alah payah sgt pi cari kat tauke cd haram tue ada heheheh siap tanya mau hot hot punya ka hehehhe paham2 jer la. uhuhuhuh...melayu etc etc bla bla bla kih kih.
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue May 25, 2010 4:57 pm

@canteenRIFLE wrote:
@ggk wrote:
yang penting dapat tau total bajet tu supaya senang nak merancang


tgh cari harga paling murahhhhhhhh dont worry i try below RM1000.

total termasuk makan minum dan transport kan.. kalau bleh masukkan sekali pekej2 lawatan tu.
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 12:31 am

yer semua sekali...makan minum breakfast aja la..yg lelain kita cari kat luar lah...dia akan suggest halal food kat luar nanti.sebab kita nye berkonsep free event tak join mana2 group mcm rombongan2 ke kelantan hehhehe. Transportation di masukkan dalam pakej yg diminta untuk ke tempat2 yang di rancang.

1 flight ticket

2. Hostel..(back packer environment)

3. Transportation..untuk ambil dari airport dan ke aktiviti yang ingin dirancang.
RANCANGAN AKTIVITI ADALAH SEPERTI BERIKUT
1st day
Flight dari malaysia(pagi)
Kita akan diambil dari airport vietnam terus check in hostel
Berehat
Bersiar-siar di kota ho chi minh

2nd day

-Ke Chu chi tunnel 70 km
-Muzium tentera
-Post Office lama (kesan peninggalan sejarah)
-Gereja lama (kesan peninggalan sejarah)
- Ke tempat bekas peperangan
dan beberapa tempat berkaitan ketenteraan akan di bincangkan kelak bersama travel agent.
malam acara bebas

3th day

bot trip sungai mekong.
singgah ke tempat jualan alat2 ketenteraan dan acara bebas mengikut permintaan group.

4th day
Pulang ke malaysia (pagi)


4. Breakfast.

Nilah cara nak minimize cost yang saya cadangkan.
Untuk lunch & dinner tidak disertakan.

*KAWAN2 KALAU ADA APA2 TAMBAHAN AKTIVITI SILA BERI TAHU SAYA BAGI MEMUDAHKAN PERBINCANGAN SAYA DAN TRAVEL AGENT.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 12:59 am

i like this!
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 2:40 am

aku suka seruis
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 12:06 pm

@canteenRIFLE wrote:
yer semua sekali...makan minum breakfast aja la..yg lelain kita cari kat luar lah...dia akan suggest halal food kat luar nanti.sebab kita nye berkonsep free event tak join mana2 group mcm rombongan2 ke kelantan hehhehe. Transportation di masukkan dalam pakej yg diminta untuk ke tempat2 yang di rancang.

1 flight ticket

2. Hostel..(back packer environment)

3. Transportation..untuk ambil dari airport dan ke aktiviti yang ingin dirancang.
RANCANGAN AKTIVITI ADALAH SEPERTI BERIKUT
1st day
Flight dari malaysia(pagi)
Kita akan diambil dari airport vietnam terus check in hostel
Berehat
Bersiar-siar di kota ho chi minh

2nd day

-Ke Chu chi tunnel 70 km
-Muzium tentera
-Post Office lama (kesan peninggalan sejarah)
-Gereja lama (kesan peninggalan sejarah)
- Ke tempat bekas peperangan
dan beberapa tempat berkaitan ketenteraan akan di bincangkan kelak bersama travel agent.
malam acara bebas

3th day

bot trip sungai mekong.
singgah ke tempat jualan alat2 ketenteraan dan acara bebas mengikut permintaan group.

4th day
Pulang ke malaysia (pagi)


4. Breakfast.

Nilah cara nak minimize cost yang saya cadangkan.
Untuk lunch & dinner tidak disertakan.

*KAWAN2 KALAU ADA APA2 TAMBAHAN AKTIVITI SILA BERI TAHU SAYA BAGI MEMUDAHKAN PERBINCANGAN SAYA DAN TRAVEL AGENT.

This one cantek!!! Kita option method cam ni baru lebih maskulin he he he
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 1:32 pm

hArGa PaKeJ DiAtAs BeRaPa ?

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed May 26, 2010 2:14 pm

aku rasa acara 2 tu dah mantop dah tu
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 11:00 am

petang ni aku akan brief syark,ggk,paskau x. sesapa yg nak join bleh call saya bertempat di kl sentral 7 petang exactly after maghrib lah. 0163310891 canteen/mat
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 11:47 am

tn Jimio ada kat PD tak silap aku la
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 11:53 am

canteen buatnye tahun ni jugak ke???
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 11:55 am

yup first badge... second badge kita rancang tahun depan.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 11:56 am

comfirm first badge untuk survey second badge kita try travel ke hanoi sekali
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 3:01 pm

@canteenRIFLE wrote:
petang ni aku akan brief syark,ggk,paskau x. sesapa yg nak join bleh call saya bertempat di kl sentral 7 petang exactly after maghrib lah. 0163310891 canteen/mat

aku ptg nk kena g airport, kalo aku smpat aku join la kalo tak nanti ko update je..papehal nanti aku cal..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 4:27 pm

Canteen rifle brapa org terlibat perjumpaan..handset aku hbs bateri..rmi sgt awek hahahaha...bg aku canteen aku setuju apa yg ko cadangkan..aku kuar duit kat ko..aku x berani jamin blh dtg ke tak time tue sbb ada hal2 mendatang nie..tlg update sapa yg dtg..klu ada 2-3 org aku cuba lari nnt...join korang tapi lambat laaa skit
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 4:29 pm

aku pegi
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 4:40 pm

aku , paskau, syark n ggk . Aku pun tak leh lelama telingga sakit plak nih...yg lelain aku dah inform major b, ADMIN u nak join ker? jimio?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 4:47 pm

aku x dpt pegi meeting korg ni...diorg2 ni je la jadi mata dan telinga aku..apa2 bgtau kat sini nanti ok

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 4:51 pm

hp aku tak leh call out.... aku ter bar hp aku bila pakai sampai 60 hinggit
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu May 27, 2010 5:38 pm

serabut laa ko nie ggk hahahaha...mcm2 kakakaka
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Sun May 30, 2010 9:52 pm

Setelah mendapat persetujuan perjumpaan saya dan beberapa ahli forum pada hari Khamis 27/5/2010,saya ,ggk,syark,paskau, jimio( with 2 friends BELUM COMFIRM) ADMIN@tony. Kami akan ke Vietnam pada 8,9,10 dan 11 July 2010. Pembayaran separuh dari pada harga yang dirunding adalah sebelum 15 Jun 2010.

kepada sesiapa yg masih berminat untuk turut serta dalam misi ini sila maklum kepada saya.. .harap maklum.


Sekian terima kasih

canteenRIFLE.
2151
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Mon May 31, 2010 11:19 am

kawan aku tu sorang je nak ikut
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Mon May 31, 2010 12:04 pm

tgh mencari dana..huhuhuu klu x ada x dapat nk g huaaaaaargh Sad
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Mon May 31, 2010 12:18 pm

x dpt g....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Today at 6:20 am

Back to top Go down
 
MISI KE VIETNAM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: