FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 MISI KE VIETNAM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 4:22 pm

hahahaha aku pun sama sahabat haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah..knp laaaa mcm yahudi jeeee duit aku bulan nieeeeeeeeeeee aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 4:52 pm

before 7 dapatlah tue...tak dapat pejabat buruh aper lagi...teringat zaman2 keje swasta dulu...berbulu jer aku tgk bos aku..
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 5:04 pm

bulan lepas aku dapat gaji 15 hb... gila tak? semalam aku siap gaduh lagi
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 5:30 pm

ok sikit pd aku ... adekala makan elaun je bro.... tgh gawatttttt
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 6:33 pm

GGK, keja ngan aku...gaji aku bagi awal sebulan...hahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 04, 2010 6:58 pm

@totttis wrote:
GGK, keja ngan aku...gaji aku bagi awal sebulan...hahaha

kalo fikir logic...macam sama je..hahaa
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Mon Jun 07, 2010 3:00 pm

@ggk wrote:
bulan lepas aku dapat gaji 15 hb... gila tak? semalam aku siap gaduh lagi


KALAU GITU PI PEJABAT BURUH LA...SEBAB DAH MELANGGAR ETIKA KERJA SEKSYEN 8 SUB 7 MANA MANA SYARIKAT YG TIDAK MENUNAIKAN GAJI SEBELUM 7 HARI BULAN BOLEH DIKENAKAN TINDAKAN UNDANG2.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Mon Jun 07, 2010 5:16 pm

dia sayang opis dia la...hehe
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue Jun 08, 2010 11:41 am

aku dah plan nak resign.. kebetulan plak opis lama aku call tanya nak kerja balik tak. Mcm rezeki je.
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue Jun 08, 2010 12:49 pm

mmm...amik aku keja sekali la...hahaha

anyway kita dah off topik ni..hahaha
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed Jun 09, 2010 11:49 am

@canteenRIFLE wrote:
@ggk wrote:
bulan lepas aku dapat gaji 15 hb... gila tak? semalam aku siap gaduh lagi


KALAU GITU PI PEJABAT BURUH LA...SEBAB DAH MELANGGAR ETIKA KERJA SEKSYEN 8 SUB 7 MANA MANA SYARIKAT YG TIDAK MENUNAIKAN GAJI SEBELUM 7 HARI BULAN BOLEH DIKENAKAN TINDAKAN UNDANG2.


akakakka aku belasah je seksyen tue huhuhuhuhu (nak golek2 jap ) huhuhhu...tapi 7hb tue betul betul lah hik hik
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu Jun 10, 2010 9:25 pm

mr canteen, this latest fm me, confirmed x dapek join july punya trip ke vietnam, kawan i yg sorang tu pun sama..terlibat dgn pgm yg x dapek dielakkan spt dah dijangkakan...
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu Jun 10, 2010 10:27 pm

pendek kata tahun depan je g....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Thu Jun 10, 2010 10:47 pm

em rmi yag dh tarik diri nie..mmm aku pun x tahu bonus dpt ke tdk...mmmm mgkn kena tarik diri klu x dpt gak huhuhu
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 11, 2010 12:42 pm

takper la sapa Jimio,yg tak dapat pegi nak buat mcm mana takkan nak paksa pulak huhuuh...i tetap akan teruskan.. sgtkurk- bukan taknak pi tahun depan depan but my cotmitment makin besar tahun depan nak kawin pulak...ni bujang2 gini lah nak merantau dah kawin mmg susah skit rasanya. Kalau pi with my future wife lah tahun depan ke Australia bulan 5. Tapi sesaper nak organize gi Korea or China plis let me know i nak join.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 11, 2010 12:47 pm

syark wrote:
em rmi yag dh tarik diri nie..mmm aku pun x tahu bonus dpt ke tdk...mmmm mgkn kena tarik diri klu x dpt gak huhuhu


Banyak2 doa insyallah dapat tue..syark. KITA DOA AGAR DI MUDAHKAN AKTIVITI INI WPUN CIPUT YG JOIN, mmg susah nak rancang aktiviti sebesar mcm nih...maklumlah wang ringgit masa dan tanggungjawab yg kena pikul. amin
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Fri Jun 11, 2010 5:09 pm

yup sya faham keadaan skrg nie camna....apa2 pun nnt, jika sya ada perancangan melancong dlm negeri...sya akan call canteenrifle..melalui jomcutilah.com, ada satu package menarik minat sya yakni package snorkeling di Pulau Redang...

sya masa pm canteenrifle adalah berkenaan dengan package snorkeling nie sbb perancangan yg sya buat dengan kawan sya terbantut habis...seelok-eloknye mungkin canteenrifle boleh bagi cadangan atau panduan pada sya...

p/s; adalah lebih baik dtg sendiri ke pejabat canteenrifle utk bincang hal nie
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue Jun 15, 2010 1:44 pm

nampak nya misi nih failure....takper la aku tetap akan pergi bersama member aku memndang semua dah cancel..mmg sikit kecewa tapi nak buat mcm mana kemampuan, masa dan masing dan ada perkara2 yang tidak dpt di elakkan.



Dengan secara hormat nya kita stop la topic ini. sekian terima kasih.

canteenRIFLE.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue Jun 15, 2010 1:51 pm

[quote="SgtKurtz"]yup sya faham keadaan skrg nie camna....apa2 pun nnt, jika sya ada perancangan melancong dlm negeri...sya akan call canteenrifle..melalui jomcutilah.com, ada satu package menarik minat sya yakni package snorkeling di Pulau Redang...

sya masa pm canteenrifle adalah berkenaan dengan package snorkeling nie sbb perancangan yg sya buat dengan kawan sya terbantut habis...seelok-eloknye mungkin canteenrifle boleh bagi cadangan atau panduan pada sya...

p/s; adalah lebih baik dtg sendiri ke pejabat canteenrifle utk bincang hal nie[/quote.]


boleh tapi better call me dan arrange sendiri untuk harga dan keperluan2 lain..saya taknak pisang berbuah dua kali eheheh..letih arrange gini akhir tak kemana pun.tapisaya boleh kenalkan u kepada agent tersebut. Harap maklum.
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Tue Jun 15, 2010 2:19 pm

KURTZ aku tak galakkan ker opis la coz maybe i not around ..somewhere everywhere dan nak get thru in susah skit hehehhee...cal me, we wil meet somewhere around in kl.
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Sun Aug 15, 2010 10:23 am

canteen, cuba rancang utk awal tahun depan la, rasanya masa masih panjang dan berkemungkinan ramai yang sempat buat persiapan yang sepatutnya..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
LimaTangoMike
Specialist
Specialist


Posts : 182
Join date : 16/08/2010
Age : 33

PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Wed Sep 08, 2010 3:33 pm

masa sangat mustahak dan terhad...
kalau di rancang dengan teliti, insyaallah menjadi...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: MISI KE VIETNAM   Today at 11:51 am

Back to top Go down
 
MISI KE VIETNAM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: