FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Hollywood Movie

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Jan 05, 2010 10:05 pm

@Akmal3110 wrote:
@ezrider1 wrote:
saya pun suka filem " Looking for pvt ryan" kerana dalam filem tu.. dia menunjukkan pada peringkat awal pendaratan di Normandy, bagaimana brutal dan ganasnya perang ini, dan bagaimana peluru tidak mengenal mangsa.
dan yang saya hormat pada penulis dan pengarah filem ini, bagaimana dia mamaparkan dalam peperangan dua2 pihak bertindak kejam dan melanggar 'geneva convention'. Contohnya bila dua askar german menyerah diri, kepada askar amerika, kedua-duanya di tembak mati.
yang paling dramatik ialah semasa pendaratan di normandy, dan juga pertahanan terakhir sebelum captain rangers tu terbunuh di tepi jambatan.

Bukan Saving Private Ryan ke?


hahahahahaa. selamba looking ! haha just kidding bro.
Back to top Go down
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Jan 05, 2010 10:07 pm

jap dulu shahpaskal ada post list movie psl ketenteraan kt dlm blog dia. kalau tak silap aku. mmg banyak n byk yg lama2.
Back to top Go down
kudabesi87
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1400
Join date : 03/10/2009
Age : 29
Location : Chenorbyl

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Jan 05, 2010 10:47 pm

We Were Soldier..Mel Gibson antara yang terbaik..

kisah mengenai air calvary us army di Vietnam
Back to top Go down
http://www.malayneum-kudabesi.blogspot.com
newsamurai
Private
Private


Posts : 82
Join date : 21/12/2009
Age : 33

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Wed Jan 06, 2010 4:43 pm

@mr. kurien wrote:
baru je habis nengok Ingluorius Basterds

bro best ker movies nie?wa dah beli last week..tp blom tgk lg..tgh xda mood..tp kalo best blik nie wa trus tgk..
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 07, 2010 7:46 am

saper layan citer 'SNIPER'.......
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 07, 2010 10:11 am

akuuuuu
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 07, 2010 12:04 pm

sniper episod 1 ja yg best Twisted Evil
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 07, 2010 12:07 pm

@newsamurai wrote:
@mr. kurien wrote:
baru je habis nengok Ingluorius Basterds

bro best ker movies nie?wa dah beli last week..tp blom tgk lg..tgh xda mood..tp kalo best blik nie wa trus tgk..

sapa2 peminat quentin tarantinio macam aku ni... kira must see la filem ni. bagi aku "thumbs up"

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 07, 2010 12:09 pm

@ggk wrote:
akuuuuu

+1 ( episod 1 je... yg lain hampeh )

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Thu Jan 21, 2010 11:58 am

Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 12:18 am

sapa ingat filem ni... MEMPHIS BELL. citer tentang krew2 pesawat pengebom US masa WW2.MEMPHIS BELL kalau aku tak silap tajuk dia la. lama dah mencari citer ni tapi tak terjumpa. sama gak dengan TUSKEGEE apa daaaa... laurence fishburne berlakon

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 12:24 am

Tuskagee Airmen.
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 12:26 am

tuskegee airmen..skuadron kulit hitam p-51 mustang kalau x silap What a Face





memphis belle pon best..b-17 bomber

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 12:27 am

aaa... betul la tu. payah nak cari tu.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 12:33 am

Admin@encikkacang wrote:
tuskegee airmen..skuadron kulit hitam p-51 mustang kalau x silap What a Face

aku suka part masa morpheus crash landing atas satu padang yang ada banduan kulit hitam kena dera bersih jalan sambil diejek dek pengawal kulit putih. bangganya pengawal tu bila dia kata hanya pilot kulit putih sahaja yang mampu bawa MUSTANG tapi terkejut beruk bila pilot tu kulit hitam sambil disorak dengan rasa bangga oleh semua banduan2 kulit hitam tu.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sixthieee
Specialist
Specialist


Posts : 188
Join date : 31/12/2009
Age : 32
Location : Saigon

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 1:22 am

platoon pun layan. full metal jacket kelaka. we were soldier best.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 1:25 am

ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT... filem hitam putih. sape yang tengok dan tak paham mesti tido

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 1:51 am

@mr. kurien wrote:
aaa... betul la tu. payah nak cari tu.

cite nie memang best...banyak kali jugak tengok
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 3:09 am

@ezrider1 wrote:
saya pun suka filem " Looking for pvt ryan" kerana dalam filem tu.. dia menunjukkan pada peringkat awal pendaratan di Normandy, bagaimana brutal dan ganasnya perang ini, dan bagaimana peluru tidak mengenal mangsa.
dan yang saya hormat pada penulis dan pengarah filem ini, bagaimana dia mamaparkan dalam peperangan dua2 pihak bertindak kejam dan melanggar 'geneva convention'. Contohnya bila dua askar german menyerah diri, kepada askar amerika, kedua-duanya di tembak mati.
yang paling dramatik ialah semasa pendaratan di normandy, dan juga pertahanan terakhir sebelum captain rangers tu terbunuh di tepi jambatan.


movie nie memang terbaik....kalau tengok cite nie time makan, boleh keluar balik isi perut...
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Mon Feb 08, 2010 10:58 am

@afiq flanker wrote:
movie nie memang terbaik....kalau tengok cite nie time makan, boleh keluar balik isi perut...

kensel nak tengok...rugi lak nasik yang baru beli tu nanti...
Back to top Go down
remyzero09
Corporal
Corporal


Posts : 248
Join date : 28/12/2009
Age : 34
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Feb 09, 2010 8:01 am

Memphis Belle tu aku ada beli vcd dia kat speedy video. tapi x ingat ade kat mane skang. Citer memang best la.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Feb 09, 2010 9:29 am

memphis belle pernah ditayangkan diTV3 dengan diberi keistimewaan tanpa sebarang 1 pun iklan. tapi time tu tayang pukul 12 tengah malam dan time tu aku sekolah lagi... so, no chance la nak tengok. sebab tu aku sekarang masih mencari-cari dimanakah memphis belle.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Feb 09, 2010 11:05 am

ada seh dvd dia,,..mai kajang bli
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Feb 09, 2010 12:17 pm

@ggk wrote:
ada seh dvd dia,,..mai kajang bli
apa kata kalau hang tolong hadiahkan untuk aku satu. gilak kau aku nak pi kajang semata2 nak beli cd sekeping. hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Hollywood Movie   Tue Feb 09, 2010 12:32 pm

mai kajang makan sate kajang la bro
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Hollywood Movie   Today at 11:59 pm

Back to top Go down
 
Hollywood Movie
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: