FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sat May 29, 2010 8:36 pm

salam semua.

1. saya telahpun dimaklumkan oleh warga kita, iaitu saudara Dremel bahawa pada tarikh 19hb. jun 2010, Kuantan Air Base akan mengadakan hari terbuka kepada orang awam.

2. melalui perbualan telefon itu juga, beliau telah menjemput warga-warga forum panggilan pertiwi untuk datang beramai-ramai ke hari terbuka tersebut.

3. sempena hari terbuka itu juga, beliau telah menjemput mana-mana warga forum yang memiliki model skala samada aircraft, military vehicle mahupun ships untuk mempamerkan koleksi masing-masing bersama-sama beliau didalam khemah / booth beliau itu nanti.

4. memandangkan tarikh projek khas (pameran) itu telah semakin hampir, saya telah berbincang dengan admin dan hasil perbincangan kami ialah kami sebulat suara ingin melantik saudara jimio untuk mengetuai projek khas ini.

5. kepada warga-warga yang berminat, boleh lah memberi jawapan didalam thread ini serta memberikan senarai model-model yang ingin dipamerkan nanti.

6. projek khas ini (pameran) ini adalah non profit activity. mereka tidak akan mendapat sebarang bayaran malah segala perbelanjaan adalah tanggungan sendiri. ini juga bermakna model-model yang akan dipamerkan adalah tanggungjawab sendiri.

7. saya masih belum mendapat maklum balas daripada saudara dremel akan susunatur meja didalam booth itu nanti. samada meja berbentuk island, u shape masih belum diputuskan.

8. sempena projek khas itu juga, saudara dremel telah mencadangkan kepada saya untuk mempromosikan forum kita ini kepada umum semasa hari terbuka itu nanti. dan oleh kerana itu jugalah saya dan admin akan menyediakan banner rasmi forum panggilan pertiwi untuk dipamerkan didalam booth itu nanti.

9. semua cadangan model yang akan dipamerkan akan diputuskan oleh saudara dremel sendiri.

10. sebarang maklumat terbaru akan dimaklumkan kelak.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sat May 29, 2010 8:45 pm

setuju benar dan menyokong 100% usaha ini...syabas dan all the best utk semua! cheers
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sat May 29, 2010 9:02 pm

sokong sangat2....secara tak langsung dapat mempromosikan forum kesayangan kita nie...
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sat May 29, 2010 10:53 pm

tu la mohon kerjasama warga forum lah utk merealisasikannya, mana2 model yg agak FE utk diaturgerak dan tidak menimbulkan kekangan logistik pula,

saya akan berbincang secara lanjut semasa misi utara nanti bersama TK nanti,
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sat May 29, 2010 11:06 pm

aku takde model gempak2 tp insyaallah aku akan ada kat situ utk program ni... hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sun May 30, 2010 12:58 am

Terima kasih kepada TK kerana membuat pengumuman ini....

Dalam perbincangan singkat dgn Mej. Sabastian aka Arrow....kita akan diberi percuma khemah bersaiz 20x20 kaki...meja akan sediakan...wlau bagaimana pon mereka tidak dpt memberi maklukat detail tentang kedudukan dan saiz meja...menurut beliau setiap khemah di beri camao neting....xtau utk tujuan apa barangkali utk decoration shj....saya cuba finalizekan tentang kemudahan2 lain yg mungkin di sediakan...tetapi dlm pengalaman saya lah....kita x boleh harapkan lebih dr itu,...sebab ini adalah percuma....

Bagi pihak saya....Buat masa skrg Naza Model Art akan bergabung dgn seorang rakan dr GW iaitu saudara Gohkart....kerana kerja2 saya yg bersangkut paut dgn TUDM ada dlm simpanan beliua..saudara gohkart akan mejual koleksi beliau yg masih belum di pasang...dan beberapa koleksi lain..... saya akan meminta izin dr saudara kuk utk membawa bersama 2 model beliau 1/32 scale RF-5E dan F-5E flat nose....insyaallah jika siap dan mendapat restu dr saudara kuk...
Saya dlm perancangan utk membawa beberapa cenderahati ingkas yg bersangkut paut dgn milltary khususnya TUDM saya akan umumkan nati....

Selebihnya saya akan tunggu kawan2 dr PP untuk memberi input2 dan di harap kita tidak bazirkan spac yg di beri.......kawan2 boleh promote PP, membawakoleksi utk di pamerkan..
..saya juga mencadangkan kpd Admin utk menjual t-shirt PP disana...di samping mempromosi tujuan dan hala tuju PP....barang2 yg berkaitan dgn airforce pon boleh di jual , klu boleh kita senaraikan semua barang2 yg bakal di bawa 3-4 hari sebelum event...

Buat masa ini itu shj komen dan cadangan saya...saya akan update jika ada apa2 mengenai cadangan ini. Saya harap kita boleh berganding bahu dan menjayakan projek ini.

Terima kasih

Dremel
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sun May 30, 2010 1:08 am

camou netting tu biasanya buat macam dinding pasang keliling khemah mr. dremel... preventing angin dari menerjah masuk dan jugak deco. tmpat pameran tu dikawasan lapang sebelah landasan ke atau kat dalam?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sun May 30, 2010 1:30 am

terima kasih EnKurien kerana maklumat tu;)

Dremel
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sun May 30, 2010 7:45 am

naza, kitaorang perlu tau saiz atau allocation untuk warga pp display item kami. so, senang nak propose kat naza berapa buah dan jenis apa model tersebut. bab t-shirt, akan bincang dengan lebih lanjut dengan admin nanti.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Sun May 30, 2010 1:26 pm

saya inform ari selasa nti....tq
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Mon May 31, 2010 3:44 pm

salam kepad kawan2 PP

Saya baru sahaja dpt bercakap dg Maj.Sabastian William aka Arrow....saya khuatir dgn rancangan ini....kerana Arrow tidak lagi dlm group organizer....dia x dpt kerana ada kursus di hari tersebut. Sya di arahkan berusan dn seorang lagi personal. Saya rasa hold dulu rancangan sehingga saya dpt jawapan dr pihak yg lagi 1. Saya akan update dlm masa 2-3 ari nih.

Apa2 pon jika kita dikenakan bayaran sewa atau apa2 bayaran sekali pon, saya akan menarik diri. Kerana kita di sana bukan utk berniaga tetapi lebih kepada mengujudkan akiviti yg ada kene mengena dgn Millitary Hobby khususnya yg berkaitan dgn TUDM.

Harap maklum, Terima kasih
Dremel
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Mon May 31, 2010 3:59 pm

Bro Naza,

Saya tak ada masalah untuk bro bawak F-5 dan RF-5 saya tu kerana itu je yang dapat saya sumbangkan untuk menaikkan nama forum PP. Insyaallah, jika saya berkesempatan untuk sertai pameran tu, saya akan maklumkan balik. Cadangan saya adalah untuk bawak MKM dan Nuri saya tu. Ini dalam peringkat perancangan lagi Surprised
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 8:49 am

Asalamualaikum dan selamat sejahtera kpd semua sahabat PP,

Saya ingin memaklumkan dgn dukacitanya cadangan utk mengadakan pameran kerja sama antara Pangilan Pertiwi dan Naza Mode Art terpaksa dibatalkan. Saya mendapat text dari Mej. Sebastian smlm yg memaklumkan perkara ini di atas sbab limited space. Saya agak terperanjat tetapi terpaksa menerima dgn tenang, tiada rezeki kita nak bersantai kat sana. Apepon terima kasih kpd TK dan warga PP yg lan kerana membuka thread ini walaupun ianya tidak dpt saya laksanaakan.

Terima Kasih
Dremel
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 8:53 am

@dremel wrote:
Asalamualaikum dan selamat sejahtera kpd semua sahabat PP,

Saya ingin memaklumkan dgn dukacitanya cadangan utk mengadakan pameran kerja sama antara Pangilan Pertiwi dan Naza Mode Art terpaksa dibatalkan. Saya mendapat text dari Mej. Sebastian smlm yg memaklumkan perkara ini di atas sbab limited space. Saya agak terperanjat tetapi terpaksa menerima dgn tenang, tiada rezeki kita nak bersantai kat sana. Apepon terima kasih kpd TK dan warga PP yg lan kerana membuka thread ini walaupun ianya tidak dpt saya laksanaakan.

Terima Kasih
Dremel

Thanks for updates...
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 9:02 am

roger that dremel. terima kasih atas jemputan. mungkin lain kali rezeki kita What a Face

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 9:34 am

Tak apa bro dremel. Banyak lagi masa untuk kita berkumpul
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 2:34 pm

terima kasih kpd semua...nak diikutkan segan gak kat warga PP....ni sbnarnya dh kali kedua...dulu masa 50thn TUDM kat subang....SMM forum nak booth utk xpose psl modelmaking...sama gak...tempat x dpt last minute....apepon terima kasih yg tak terhingga utk Mej. Sebastian William aka Arrow yg invite saya ......dia dh lakukan semua yg terbaek,...tetapi keputusan terletak kpd base commander...yg bg priority kpd penyewa....x mustahil peniaga jambu potong akan dibri keutamaan.....yg betulnya rezeki kita blum ada utk menunjukan sesuatu kpd merka....cinta dan kasih kita kpd AF.....minat yg dalam dan sanjungan kita kpd mereka...

Dremel
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 2:48 pm

Nanti kalau siap-siap ahli forum yang ada event kat tempat diaorang, bagitau la. Mana tau kita boleh kumpul ramai2 dan buat pameran untuk model yang kita ada Smile
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 4:34 pm

Syabas buat Bro dremel, dan rakan2 yg lain atas usaha untuk mempromosikan forum kite ini..jgn risau dah bukan rezeki kita dan mesti ade hikmah di sebaliknya so jgn putus asa teruskan usaha murni ini di masa akan dtg...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 11:04 pm

takde rezeki... nampak gayanya aku keseorangan la kat sana nanti...

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 11:21 pm

jgn sedih kurien...mcm tak biase lak...ahahaa..
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 11:22 pm

@dremel wrote:
terima kasih kpd semua...nak diikutkan segan gak kat warga PP....ni sbnarnya dh kali kedua...dulu masa 50thn TUDM kat subang....SMM forum nak booth utk xpose psl modelmaking...sama gak...tempat x dpt last minute....apepon terima kasih yg tak terhingga utk Mej. Sebastian William aka Arrow yg invite saya ......dia dh lakukan semua yg terbaek,...tetapi keputusan terletak kpd base commander...yg bg priority kpd penyewa....x mustahil peniaga jambu potong akan dibri keutamaan.....yg betulnya rezeki kita blum ada utk menunjukan sesuatu kpd merka....cinta dan kasih kita kpd AF.....minat yg dalam dan sanjungan kita kpd mereka...

Dremel

terima kasih pada bro dremel jugak sbb sudi invite forum PP untuk ke sana walau tak kesampaian..apa yang nk disegankan..kita ni kan sebumbung..walaupun forumer2 dtg dari pelbagai latar belakang berbeza, namun matlamat dan minat tetap sama..dimana ada perjuangan, di situ ada pengorbanan..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Thu Jun 03, 2010 11:26 pm

@paskau_x wrote:
jgn sedih kurien...mcm tak biase lak...ahahaa..

takpo... FOXY ado buat teman koi nanti. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Fri Jun 04, 2010 12:21 am

Thanks kpd semua sahabat PP.....manalah tau 1 ari kita mampu membayar utk kita boleh xpose n perkenalkan diri dgn lbh rapat kpd publik.....
bukan apa...saya baru jer dpt semangat baru utk dekatkan diri semula dgn kawan forum..lama juga saya x mcm ni.....saya cuma berhasrat adanya xtvt sebegini boleh dijadikan booster/kickstart.....selama ini pon dremel bnyk belajar, mengenali, dikenali melalui forum2 yg berbentuk millitary....wlpn jauh ketingalan dlm ilmu2 ketenteraan
ni.....dan jarang membuat posting ilmiyah....tetapi dgn mengview posting rakan2...sikit sebanyak boleh ada juga ilmu blh di ceduk.....
Apepon insyaallah klu semua dh mcm dulu....saya teringin menyertai xtvt2 danperjumpaan2 warga PP yg laen.....

Terima Kasih
Dremel
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Fri Jun 04, 2010 12:24 am

THATS THE SPIRIT!!!

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
KUANTAN AIR BASE OPEN DAY ON 19TH JUNE 2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: