FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Tom Clancy's HAWX 2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 5:53 pm

Assalamualaikum semua~saya pasti ramai peminat2 game Tom Clancy's HAWX yg sudah tahu mengenai berita ini~jadi apa pendapat kamu semua mengenai game terbaru ini yg akan keluar pada hujung tahun 2010??apa yg kamu harapkan pd game ini yg x de dalam game Tom Clancy's HAWX???

http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Clancy%27s_H.A.W.X_2
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 7:25 pm

waooo terbaik
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 8:36 pm

saya harap Tom Clancy's HAWX 2 ni kita boleh gunakan semua pesawat2 yg terdpt dlm game tu~x kisah lah pesawat2 MRCA k,pesawat2 penyerang pengebom k,pesawat2 tempur pengebom k,pesawat2 pengebom k~dan juga berharap grafiknya lebih cantik dari Ace Combat 6 Fires of Liberation~kalau boleh game Tom Clancy's HAWX 2 tu lebih baik dari Ae Combat 6:Fires of Liberation~
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:14 pm

Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:35 pm

@Akmal3110 wrote:
Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...

tp kalau jumlah peluru meriam dan peluru berpandu adalah realisitik,kalau peluru meriam dan peluru berpandu dah habis,bagaimana hendak isi semula???~adakah kita perlu mendarat kembali di lapangan terbang atau kapal pengangkut pesawat???~~
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Wed Jun 02, 2010 9:45 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@Akmal3110 wrote:
Mahukan pesawat-pesawat yang tak pernah lagi saya lihat dalam game simulator contohnya Su-30. Bahagian dalaman kokpit kena lagi realistik sebab kalau game Hawx dulu HUD dia kosong je. Lagi mencabar kalau bilangan misil dan peluru tu mengikut jumlah sebenar. Muahahaha. Kalau tengok dalam Wiki tu dia kata ada kebolehan untuk berlepas sendiri dan mendarat pada waktu siang dan malam. Perkara yang sama untuk kapal pengangkut pesawat. Best ni. Siri AC memang ada mod ni. Hehehe...

tp kalau jumlah peluru meriam dan peluru berpandu adalah realisitik,kalau peluru meriam dan peluru berpandu dah habis,bagaimana hendak isi semula???~adakah kita perlu mendarat kembali di lapangan terbang atau kapal pengangkut pesawat???~~

Yup kita kena balik semula ke base macam dalam satu game tu saya tak ingat namanya tapi platform PS2 la. Semuanya agak realistik dan bilangan musuh tu tak melampau sangat.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 15, 2010 7:19 pm



Pesawat baru. Hehehe...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 15, 2010 10:27 pm

ku dh jumpa game nie rapidshare world dan size agak besar sungguh...hohoho, tgh download skrg nie...game ni mengingatkan aku pada game femes dan favorite aku yakni ACE COMBAT dlm psp dan ps2
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Sat Jun 19, 2010 9:25 pm

@SgtKurtz wrote:
ku dh jumpa game nie rapidshare world dan size agak besar sungguh...hohoho, tgh download skrg nie...game ni mengingatkan aku pada game femes dan favorite aku yakni ACE COMBAT dlm psp dan ps2

burnkan please~~~ Smile Very Happy
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Sat Jun 19, 2010 10:37 pm

aku dah jumpe gak game ni...
tapi beso sangat...
bukan pe,nanti kalau download,tibe2 xleh men...

so,aku tangguhkan je la niat 2 dan tunggu la bile2 kalau rezeki lebih beli dvd terus...
kalau dvd rosak,leh tukar...


What a Face
Back to top Go down
Kamri
Private
Private


Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 28
Location : KL

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jun 29, 2010 12:05 pm

H.A.W.X mmg mengancam...
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Mon Jul 05, 2010 11:27 pm

Terbakaqqq betul lihat video2 kt bawah ni~

ATI Eyefinity Debut | 3D Gaming at 5760x2400


ATI HD5870 Eyefinity Test - Tom Clancy's HAWX


ATI Eyefinity 6 Edition - H.A.W.X
Back to top Go down
Pelayar Di Ufuk
Private First Class
Private First Class


Posts : 128
Join date : 28/12/2009
Age : 32
Location : Kuala Kangsar-Bagan Serai-Kinrara

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Mon Jul 05, 2010 11:57 pm

Ohhhh....tidak...Laptop ku baru saje terbakar minggu lepas....kene start menabung semula la jwpnye utk beli yg baru.....
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jul 06, 2010 10:51 am

@Pelayar Di Ufuk wrote:
Ohhhh....tidak...Laptop ku baru saje terbakar minggu lepas....kene start menabung semula la jwpnye utk beli yg baru.....

knp leh jadi smpai terbakar tu??overheating ka??? lol! mula menabung utk membeli laptop yg terbaru ataupun mula menabung utk membeli komputer jenis gaming yg gempak mcm dlm video2 kt atas tu??hu6~
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Jul 09, 2010 6:48 pm


Tom Clancy's H.A.W.X. 2 Trailer HD [ORIGINAL SOUND]

Back to top Go down
Kamri
Private
Private


Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 28
Location : KL

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Jul 09, 2010 11:31 pm

Perghh!!! Shocked

6 LCD skaligus...MANTAP!!!
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Jul 09, 2010 11:36 pm

@Kamri wrote:
Perghh!!! Shocked

6 LCD skaligus...MANTAP!!!

mmg mantap~tp menganggu sikit juga tepi monitor LCD yg warna hitam tu smasa main game tersebut~~
Back to top Go down
hero_kmb
Civilian
Civilian


Posts : 14
Join date : 12/07/2010
Age : 28
Location : Toronto, Canada - Sg. Udang, Melaka

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jul 13, 2010 3:18 pm

wowww, tak sabar la nak tggu HAWX 2! dah jenuh dh main HAWX (ranking aku dah Brig Gen kalau x silap Cool ). hehe.. korang main dekat PC ke PS3? the best thing about HAWX is the online game experience, hopefully for HAWX 2 Ubisoft will improve the multiplayer mode. Tak fair betul kalau asyik2 pakai all aspect missile. Model accuracy pun patut diorang improve sebab bnyk yang tak tepat dalam HAWX 1.
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jul 13, 2010 4:27 pm

mungkin game ni takde lesen atau tak dapat lesen untuk jadikan realistik kot....
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jul 13, 2010 4:45 pm

@gafaro wrote:
mungkin game ni takde lesen atau tak dapat lesen untuk jadikan realistik kot....

maksud kamu???
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Tue Jul 13, 2010 6:27 pm

kalau tak dapat kebenaran dari pihak pengeluar pesawat,pihak pengeluar tak boleh guna nama betul dan rekaan pesawat nanti kena saman woo...

sama jugak cam game bola PES2010 kan ada nama player yang tak wujud
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Aug 27, 2010 2:26 pm


Tom Clancy's H.A.W.X. 2 - GamesCom 2010: Story Gameplay Trailer | HD

Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Sep 03, 2010 11:02 pm

Trailer terbaru

Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Sep 03, 2010 11:09 pm

PARAMMMMMM!!! hahahahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Fri Sep 03, 2010 11:10 pm

sama....

kena log out dulu..then baru boleh tengok...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Tom Clancy's HAWX 2   Today at 6:09 am

Back to top Go down
 
Tom Clancy's HAWX 2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: