MILITARY FORUM
 
HomeRegisterLog in


Share | 
 

 Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 2:29 pm

Sekitar Hari terbuka Armada TLDM di pangkalan TLDM Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu semalam 5/06/10.



Skuadron Serang Laju. dari kiri KD Serang, KD Ganas dan KD Paus FAC (Fast Attck Craft)
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts: 867
Join date: 29/03/2010
Age: 33

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 3:44 pm

thx for sharing c.dale..satu je ke.. Smile
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 6:07 pm

mana leh lenjan sekaligus..hilang daya tarikan..hehehehehe...
Back to top Go down
anaklan
Corporal
Corporal


Posts: 258
Join date: 15/03/2010
Age: 24

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 9:52 pm

kedekot...wahaahaa Razz
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 10:59 pm

malas nak edit kasi kecil molek sikit..hehehhe..

apa pun laporan seperti berikut:

Hari terbuka Armada 2010 ini adalah julung kali diadakan di dalam pangkalan TLDM teluk Sepanggar Kota Kinabalu. Ia dibuat sempena ulangtahun TLDM dan secara kebetulan ulang tahun ke-4 KD Kedah PV. Hari terbuka ini akan menjadi acara tahunan dan dijangka menggantikan sambutan Parade of Freedom yang saban tahun diadakan di Kota Kinabalu sebelum ini (tapi aku lagi suka Parade od Freedom ni dikekalkan..sebab depa panggil navy luar berarak..cam tahun lepas Indonesia, USA pun ada..silap-silap leh nak kapal navy luar) malahan sambutan sebelum ini diadakan di pelabuhan kota kinabalu sekaligus menyukarkan orang awam untuk mengunjungi pameran terbuka yang diadakan di dua lokasi yang berbeza berbanding sekiranya diadakan di dalam pangkalan sendiri. Utk hari terbuka ini hanya 3 gerai sahaja yang berkaitan TLDM iaitu PPUTLDM, PSSTLDM dan Unit selam TLDM manakala selebihnya adalah gerai agensi kerajaan seperti Agensi anti dadah seerta gerai swasta seperti Boustead,Celcom (sebab celcom broadband hantar sms ler aku tau ada hari terbuka ni..kalau tak haram tak tau) Proton, bank-bank tempatan dan ASTRO. Untuk pameran aset pula terdiri daripada KD Kedah (sepatutnya ada KD pahang sekali tapi kena keluar pula), 3 buah FAC-KD Paus, KD Serang dan KD Ganas, 2 buah FTV -KD Sri Gaya dan KD Sri Tiga, 1 buah kapal tunda KTD Kepah dan 2 buah CB-90 yang kemudiannya dibuka untuk joy ride (dapat tgk KD Tun Abdul Rahman). antara acara yang terdapat sepanjang hari terbuka ialah pertunjukan kemampuan CB-90, demonstrasi rakit keselamatan, lawatan ke kapal-kapal perang (semua yang dinyatakan) dan joyride bersama CB-90. secara amnya walaupun tanpa promosi yang kuat namun kehadiran dijangkakan sekitar 1000 orang. namun masih banyak yang perlu diperbaiki di masa depan seperti menyediakan lebih banyak gerai yang berkaitan dengan ketenteraan malahan gerai PPUTLDM sendiri terpaksa berkongsi dengan gerai PSSTLDM sekaligus menyebabkan kesesakan.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 11:44 pm

takde kelibat kapal selam?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts: 867
Join date: 29/03/2010
Age: 33

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Sun Jun 06, 2010 11:52 pm

mr. kurien wrote:
takde kelibat kapal selam?

cikgu dale nak buat pembakaran gambar secara perlahan lahan..
kelibat kapal selam maybe bulan depan bru dia post hahaha.. Sleep
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Mon Jun 07, 2010 12:53 am

simpan lama2 nanti berkulat. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Mon Jun 07, 2010 1:19 am

ada...yang tu lassssssssssssssssssst sekali....
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2386
Join date: 17/12/2009
Age: 40
Location: Lepak-Lepak Bersama Aria...

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Mon Jun 07, 2010 11:24 am

hampeh...
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Mon Jun 07, 2010 7:02 pm

barang baik mana leh tunjuk awal...hilang klimaks...
Back to top Go down
CikguDale
Corporal
Corporal


Posts: 251
Join date: 27/02/2010
Age: 36
Location: Pedalaman 1

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Mon Jun 07, 2010 9:26 pm

nak kasi hilang panas sikit..kang kata tuan tanah kedaung..hehehe



PV 171 KD Kedah. Birthday girl pada hari tersebut. patut ada satu lagi temankan dia. PV 172 KD Pahang. tapi kelaur operasi plak. KD Kedah tu pun sok dia 6/6/2010 belayar ke Kuching bawa budak MTD.



FTV (Fast Troop Vessel) KD Sri Gaya dan KD Sri Tiga (kiri)
Back to top Go down
anaklan
Corporal
Corporal


Posts: 258
Join date: 15/03/2010
Age: 24

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Tue Jun 08, 2010 12:19 am

chantekkk....

FTV tu ntok pe ha???
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts: 5986
Join date: 20/12/2009
Age: 34
Location: in an office under the basement

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Tue Jun 08, 2010 1:17 am

FTV untuk angkut orang... FAST TROOP VESSEL

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts: 2053
Join date: 22/12/2009
Age: 35

PostSubject: Re: Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.   Tue Jun 08, 2010 11:42 am

lagi gambo
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
 

Hari Terbuka Armada TLDM - Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu.

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
HOME OF THE BRAVE :: LAPORAN KHAS-