FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Call of Duty: Black Ops (2010)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Sun Jun 13, 2010 11:04 pm

Admin@encikTONY STARK wrote:
@jimio wrote:
ok sama2 kita tunggu kemunculannya pada bulan Sep nanti, koleksi COD mmg terbaik so far...

yeahh betul tu tuan..COD mmg terbaik..salah satu misi kali ni misi ialah di vietnam..mmg tertunggu2 nak bwk heli huey tu sambil tembak vietcong dengan mini-gun...hahaha

teringat lak salah satu misi dlm game PS2 dan PC Conflict Vietnam yg kita dan anggota2 pasukan kita naik helikopter Huey guna heavy machine-gun tembak sistem SAM US Hawk yg dirampas oleh NVA dan digunakan utk menentang kita balik~
Back to top Go down
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Mon Jun 14, 2010 9:04 am

Yup...mobo tu actual bukan twin tapi tripple cuma aku je pakai dual SLI ....nanti aku uploadkan speed dia semuala...


Last edited by azlan on Mon Jun 14, 2010 9:08 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
azlan
Private
Private


Posts : 62
Join date : 11/06/2010
Age : 36
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Mon Jun 14, 2010 9:06 am

@skyline wrote:
@azlan wrote:
Nasib baik PC aku dah upgrade tukar jadi SLI, DDR 3, 5TB Disk Space, Asus Maximus 111 motherboard.... he he he

azlan,
ko nyer SLI mobo tu memang dh pakai twin GC ke?kalau btl dh pakai twin GC, share la screenshot/speed/etc compare dgn single GC

Yup...mobo tu actual bukan twin tapi tripple cuma aku je pakai dual SLI ....nanti aku uploadkan speed dia semuala...
Back to top Go down
http://azlaanshah.blogspot.com/
kuman
Civilian
Civilian


Posts : 15
Join date : 05/07/2010
Age : 41
Location : Northern

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Jul 06, 2010 6:35 pm

Rasa lambat betul Black Ops nih nak release.. Very Happy
Back to top Go down
Kamri
Private
Private


Posts : 70
Join date : 23/06/2010
Age : 28
Location : KL

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Jul 06, 2010 7:30 pm

Pergh!!! Shocked

Bebuih mulut tgk trailer dia Razz
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Fri Sep 03, 2010 11:19 pm

*bump*
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Mon Oct 18, 2010 11:17 am

Release date 9 November 2010

sumber : DISINI

lol!
Back to top Go down
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Mon Oct 18, 2010 11:18 am

nak beli!!!1
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Mon Oct 18, 2010 11:34 am

...prepare to download...hehe Razz
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 9:55 am

ok...
aku dah ada Medal Of Honor baru!
hahahaa!

baru je mula main...
rasanya game ni x perlu spec kuat sangat sebab desktop aku main OK je...
boleh la...

suasana di Afghan kot...

yang xbesnya,dari install sampai main,semua pakai bahasa ape tah..ala2 Russian/Ukraine gitu agaknya...
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:00 am

@tomcat tiram wrote:
ok...
aku dah ada Medal Of Honor baru!
hahahaa!

baru je mula main...
rasanya game ni x perlu spec kuat sangat sebab desktop aku main OK je...
boleh la...

suasana di Afghan kot...

yang xbesnya,dari install sampai main,semua pakai bahasa ape tah..ala2 Russian/Ukraine gitu agaknya...
apa tajuk penuh game tu? tak sedar plak ada baru...leka main GTA4...hehe Laughing
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:42 am

@generalkiva wrote:
@tomcat tiram wrote:
ok...
aku dah ada Medal Of Honor baru!
hahahaa!

baru je mula main...
rasanya game ni x perlu spec kuat sangat sebab desktop aku main OK je...
boleh la...

suasana di Afghan kot...

yang xbesnya,dari install sampai main,semua pakai bahasa ape tah..ala2 Russian/Ukraine gitu agaknya...
apa tajuk penuh game tu? tak sedar plak ada baru...leka main GTA4...hehe Laughing

kiva...
dia tulis Medal of Honor je

hahahaa
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 10:51 am

@tomcat tiram wrote:
@generalkiva wrote:
@tomcat tiram wrote:
ok...
aku dah ada Medal Of Honor baru!
hahahaa!

baru je mula main...
rasanya game ni x perlu spec kuat sangat sebab desktop aku main OK je...
boleh la...

suasana di Afghan kot...

yang xbesnya,dari install sampai main,semua pakai bahasa ape tah..ala2 Russian/Ukraine gitu agaknya...
apa tajuk penuh game tu? tak sedar plak ada baru...leka main GTA4...hehe Laughing

kiva...
dia tulis Medal of Honor je

hahahaa
Dasat....

Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 11:01 am

aku dah bukak thread Medal of honor baru tu kat : SINI

lol!
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 5:50 pm

haa..Call of Duty: Black Ops (2010)..sapa2 yg dah download tu..burn la dlm dvd..aku bayar+pos..

*dari aku mengkayakan kedai..baik aku kayakan kawan2 PP dulu..

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Oct 19, 2010 6:13 pm

Belum ada lagi untuk PC... launch november ni...

Xbox ada la... Smile
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Sun Nov 07, 2010 2:32 pm



nice Laughing
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Nov 09, 2010 1:14 pm

aku dah habis main COD black ops..anyway game nie lagi best dari medal of honor...game nie mengisahkan kehidupan agent CIA - John Mason..dia banyak terlibat dalam misi khas CIA ketika perang dingin..game nie mmg panjang..John Mason memburu General Soviet Dragovich dan Stiener..yang plan nk serang US ms perang dingin..scene combat berlaku dimana2 seluruh dunia dan tmpt bertempur banyak berlaku di kawasan yang pernah menjadi pertembungan antara US dan Soviet mcm cuba ( bays of pig), siberia, mostly the best of the best kita bertempur dgn vietnam dengan VC di khe sanh dan laos..most epic battle Tet offensive di bandar Hue..aku x leh nk terang mcm ner anyway mmg best..

antara bnda2 yang korang akan rasa best gilaer

1. Presiden US john kennedy akan berckp ngan kita di pentagon
2. M16 dengan Acog scope diperkenalkan (hanya operator CIA yang mula2 pakai scope nie pada 1961!!)
3. Commando rilfe (M4 zaman Vietnam) hanya digunakan oleh operator SOG sahaja
4. banyak aksi2 memanjat bukit dan terjun dari bangunan yang realistik
5. Gaya Melee attack yang pelbagai
6. Mostly yang terbaik sekali, memandu Pesawat SR-71 Black Bird

Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Nov 09, 2010 1:25 pm

tunggu pc version ...nanti download Very Happy
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Nov 09, 2010 1:28 pm

download GK..aku jamin..hang x menyesal tnggu lama2 download..game nie mmg best Very Happy
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Tue Nov 09, 2010 1:36 pm

@syark the ghost wrote:
download GK..aku jamin..hang x menyesal tnggu lama2 download..game nie mmg best Very Happy
orait bro..dah lama tunggu ni...hehe Very Happy
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Fri Nov 12, 2010 7:24 pm

sapa nak copy versi ps3 Black Ops kekekekkekleeee
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Fri Nov 12, 2010 7:55 pm

versi pc xde ke?
Back to top Go down
generalkiva
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1656
Join date : 30/04/2010
Age : 36
Location : Penang

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Fri Nov 12, 2010 8:21 pm

@SgtKurtz wrote:
versi pc xde ke?
versi PC ada masalah sekarang ni...banyak fake

yang aku tengah download pun link kena delete ...huhu Sad
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Fri Nov 12, 2010 8:29 pm

hu~~~~~kene sabar lagi lah nie
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Call of Duty: Black Ops (2010)   Today at 12:06 pm

Back to top Go down
 
Call of Duty: Black Ops (2010)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: ULASAN PERMAINAN VIDEO MILITARI-
Jump to: