FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 10:50 am

@penaceloreng wrote:
he he he, haa tu pun cadangan yang bagus. Kau orang kena doa aku naik pangkat cepat. Lepas tu, training takde prob punya.

Cadangan seterusnya. Forum kita wajar melibatkan 'family' (tak paksa). Kecuali ada ahli yang tak berminat. Contohnya sesi TTS, sekali sekala bolehlah kita buat kat Kopitiam. Kalau selalu, leceh juga. Kita membayar wang dan benefitnya kurang. Kita patut fikir macam mana nak 'spend' sikit tapi dapat banyak, bukan 'spend' banyak dapat sikit. Maka saya cadangkan sesi TTS kita buat kat rumah ahli je. Katakan next sesi TTS kat kawasan Ipoh, jadi ahli yang rumah dia kat-kat situ, rumah dia jadi lokasi kita TTS. Tak payah susah-susah. Meehun goreng bodo dan air minuman sejuk panas. Ahli-ahli yang datang TTS, sebelum balik, kita pakat-pakat tong-tong la dan bagi kepada sahabat yang sediakan sajian bagi TTS kita.

Selain kita jimatkan kos, kita dapat berkenal antara ahli keluarga. Justeru saya bersedia buat next TTS kat rumah saya dulu. Apa macam?


betul gak, Idea baik ni,

Yang pasti TTS wajib melibatkan bbq
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 10:59 am

@sunlay wrote:
@jimio wrote:
@kuk wrote:
Bagi mahir dulu tembak dengan PB. Kalau dah agak terer tu baru fikir pasal nak gi gaza hehehehe

Dah lulus PB baru boleh pegi test life firing he he he he karang ada yg mengigil lagi he he he

ya betul....

nanti belum semapt samapi dah meraung nak balik... apa crita nanti.. hehehe
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 12:07 pm

Saya setuju dengan pandangan tuan pena loreng. Kalau kita nak buat TTS kat Ipoh, saya cadangkan kita buat kat lata Kinjang tapah. Pertama dekat dengan rumah mertua saya. Yang kedua, kita boleh bincang sambil berkelah kat situ. So, boleh bawak family sekali untuk mengeratkan silaturrahim. Amacam admin dan TK? Agak2 praktikal tak cadangan tu?
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 12:36 pm

itu dah kira family day dah tu, kelas beb...hehehe setahu aku TTS aka teh Tarik Session ni lepak2 kat kedai minum...hehe
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 12:44 pm

Tottis,

Kalau kita je buat TTS, nanti apa pulak kata kaum ibu kat rumah bila asyik kena tinggal je
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 12:55 pm

Bawak sekali la, baru kaum ibu leh kenal ngan sapa laki dia berkawan...dan g mana...lpas dia boring kompom dapat lampu ijau tiap kali TTS...been there done that...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 12:57 pm

HM wa pun sama, malas dia nk join wa punye aktivit tapi kalau kawan dh mai rumah, terpaksalah dia melayan...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:00 pm

hehe taktik mau betui kan mejar...

la ni bini saya tak kacau mana pun sy nak p TTS kelab saya, yang penting kita tau limit & jaga bebaik kepercayaan yang dah d beri...hehe
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:06 pm

@totttis wrote:
hehe taktik mau betui kan mejar...

la ni bini saya tak kacau mana pun sy nak p TTS kelab saya, yang penting kita tau limit & jaga bebaik kepercayaan yang dah d beri...hehe

Tu yang terbaik tot****.... dn yg tulah yg susah nk maintain

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:07 pm

@totttis wrote:
hehe taktik mau betui kan mejar...

la ni bini saya tak kacau mana pun sy nak p TTS kelab saya, yang penting kita tau limit & jaga bebaik kepercayaan yang dah d beri...hehe

tottis mcm dah ada kes je ni he he he he
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:10 pm

Tu yang terbaik tot****.... dn yg tulah yg susah nk maintain[/quote]



Tuan,

Macam ada rahsia je Razz
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:13 pm

wa memang bnyk rahsia KUK.... Laughing

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Mon Jun 14, 2010 1:20 pm

hehehehe rahsia major hanya blh diketahui jika anda menyertai MMW2 tue aje hehehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang   Today at 12:32 am

Back to top Go down
 
TTS Ahli Forum Panggilan Pertiwi Di lembah Klang
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: