FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 5:20 pm

Laporan Misi Merentas Waktu 2 (Sambungan Pertama)

Misi : Melawat dan Menziarah Teratak Major (b) Wan Hashim

Tarikh Misi : 06.06.2010 jam 1100

Objektif Misi : Khas untuk melaksanakan seisi pembakaran secara live ke atas ahli-ahli forum PP yang hadir ketika itu

Kandungan Misi :

Major memperkenalkan Model2 hasil dari tangan seni beliau kepada kami.

Major dan Isteri menyediakan Aneka makanan dan juadah yang menyelerakan terutamanya laksa dan harum manis (huhuhu x dpt bwk balik huhuhuuh)

Perdebatan Sihat Antara Major (b) dan Tropper Knife sambil warga forum yang lain sedang enak di bakar sambil makan juadah yang di sediakan

Major (b) menceritakan sejarah penglibatan beliau dalam Kor Ordans dan serba sedikit pengalaman beliau di Bosnia

Antara Gambar yang Sempat dirakam ketika di teratak Major (b) Wan Hashim



Major menceritakan pengalaman beliau mengkhatam kitab-kitab Model Jet ini.



Admin tengah melihat blueprint sambil dirinya di pandu baca oleh Major (b)



Aku memerhati kitab tomcat smbl dalam hati terbakar2 menahannya



Tropper Knife tengah melakukan pemeriksaan rapi. Berlaku Perdebatan Sihat Antara Major (b) dan TK sambil Major (b) memegang kitab tomcat dia



Aku dan Mig 29 ( kali terakhir MIG 29 A German Beraksi skrg Ia sudah jadi MIG 29 N)







Kitab2 major (sayang x ada kitab tomcat yang digunakan sebagai pertahanan major menangkis serangan bertali arus dari Tropper Knife)




1/35 Stryker dan leopard 2 A6



1/48 Hawkeye Golden Eagle (MoU Major (b) ngan ???) maklumat dirahsiakan atas dasar keselamatan



1/48 F-16 SUFA (MoU Major (b) dan Syark)




1/48 Apache longbow (MoU Major (b) dan Gunnerz)




1/72 German U-Boat Atlantic Fleet





1/72 F-14 D Bomb Cat (MoU Major (b) dan Tropper Knife)




1/48 F-14 A Vietnam Action



1/6 Pelancar Roket Milik Anak Major (b) antara nya RPG 7, Javelin Missile, Stinger dan lain2
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 5:35 pm

Depa hanya ambik gambaq model aje, tang laksa, harumanis, kueh mueh semua lupa nk tangkap gambaq... makan pun x lalu....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 5:41 pm

ada tuan tempias sikit dalam gmbr model jet tue..anyway tuan..tq for the services tuan..kami menghargai dan mengucapkan ribuan terima kasih tuan sebab sudi menjamu kami dengan masakan negeri Perlis.
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 5:41 pm

depa dah teracun teruk mejar...
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 5:47 pm

Syark> Terima Kasih Kembali. Tu yg termampu kami buat. Next event, kita kena gulai kawah dgn rebung, Ikan sembilang goreng sambal, Mentarang dn Pulut Durian atau emping nyok...

Totis> Tu belum kena lagi racun Paraquat.... baru Round-Up...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 6:12 pm

Mejar, as usual...slow & steady racun...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 11:19 pm

Antara Gmbr Misi Melawat Teratak Major (b) Wan Hashim





penerangan x putus2 diberikan kepada Major (b)



Latar belakang Model yang Mengaysikkan



TK tgh cuba nk khatam kitab tomcat tapi x leh hahaha





Model2 yang tersergam indah





Uniform Major ketika berkhidmat di Bosnia



Gmbr kenang2 an di teratak Major (b)
Back to top Go down
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 11:25 pm

Quote :

Ehem2.... Admin pegang ape tu heh? Laughing

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 11:29 pm

Mou dah termeterai ke major hehehhee
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 11:42 pm

ah mana ada pegang2 je tu...saja puji2 hasil kerja tangan mejar

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Mon Jun 14, 2010 11:48 pm

yolah tu.... Laughing

Syok tengok TK belek2 buku.... Entah apa lah dalm hati dia berkata

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:25 am

1st time aku dapat tengok rupa sebenar admin. hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:33 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
1st time aku dapat tengok rupa sebenar admin. hehehehe

itu topeng je tu kurien..ada 7 lapisan lagi tu..ala2 mask citer mission impossible gak tu haha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:38 am

tu nasib baik topeng berbentuk manusia, kalau topeng ironman... letusan gunung berapi la kat rumah major(b)

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:41 am

uhuhu kurien itu bakal menggemparkan tu hahaha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:44 am

wait and see when its glow in the dark... hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:47 am

Selingan MMW2

Selepas puas menjamu selera di rumah Major (b)..Kami di bawa ke Hotel Penginapan Kami di Putra Palace

Berlaku kekeliruan dengan pengurusan hotel dan membuat kami menunggu lama di lobi hotel dan akhirnya kami mengadakan mesyuarat meja bulat di restoran dalam putra palace..

dalam mesyuarat terbabit, isi kandungan mesyuarat dirahsiakan khas kepada ahli PP yang terlibat sahaja.huhuhuhu terharu mendengara nya huhuhuhu



Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:53 am

macam menanggung amarah je syark

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 12:55 am

hehehehe nk bunuh sbb pelayan perempuan yang cun tue x bwk mai sky juice kakakaka
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 1:49 am

Bravo Syark n the gang,
Laporan part 1 dan 2 mantap... wa tak pegi pun dpt rasa
suasananya, dpat jugak tgk wajah2 perwira kita, Mej(b) Nor Ibrahim,
Lt.Kol.(b) Basri Omar PGB dan tak lupa juga Mej(b) Wan Hashim.
Mesra nampak suasana part 1 tu..Ada masa Syark, kasi ceritalah
pengalaman ketiga2 wira tu, rugi tak cerita kisah diorang tu dan saya
secara peribadi mengucapkan berbanyak terimakasih kepada wira2 kita
ini kerana sudi meluangkan masa untuk forum kita ni.

Yg part 2....huiiii...banyaknya model dan makanan. Gerrrammm aku...
Wonder..macamana packing model2 tu, banyak pulak tu..Cayalah Mej(b)
Mesti hiruk pikuk suasana masa tu....mesti seronok punyalah...

Tahniah wa ucapkan kpd peserta MMW2...1st class division 1 cheers
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 11:46 am

Mej(B) wrote:
yolah tu.... Laughing

Syok tengok TK belek2 buku.... Entah apa lah dalm hati dia berkata

tengah dok cari idea macam mana nak rembat buku mejar tu. hehehe... tak boleh tahan tengok koleksi buku-buku mejar. memang bagus untuk peminat aircraft.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 11:54 am

buat warga-warga forum yang lain, kami sangat mengalu-alukan penyertaan anda didalam siri MMW3 nanti yang dijangkakan akan menjelajah negeri melaka dan juga bahagian utara johor. didalam perjalanan itu juga, kita merancang untuk melawat pejabat urusan majalah PERAJURIT sebagai pit stop yang pertama. bagi pit stop yang kedua pula, kita akan menziarah Lt Kol Mohd Razi dirumah beliau untuk aktiviti TTS sebelum meneruskan misi penjelajahan kita.

mulai sekarang, kita bolehlah mula mengumpul maklumat-maklumat berkenaan tempat-tempat yang mesti kita lawati nanti. sumbangan idea dan juga maklumat daripada warga-warga lain amat dialu-alukan.

tidak ketinggalan juga, pujian kepada comrade syark diatas usaha beliau yang penuh komited untuk persembahkan laporan lengkap MMW 2 didalam thread ini. cheers

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 2:24 pm

Ishhh Knife jgn puji sangat2 kembang perut aku nnt...heheheh x pe..dh jadi tanggungjawab sebagai ahli forum..aku sayang kan forum ngan ahli2 dia (bukan gay ek hahaha)..kerana forum ini aku bangkit dari zaman gelap aku..ok insyaallah malam nie aku attach report terakhir Misi Bertemu Cikgu Alwi dan Seorang Pesara Tentera Bristish..tgh stdy nie mengorek maklumat mengenai pesara tentera bristish ni dan sejarah Unit beliau dalam pertahanan tanah melayu selepas perang dunia ke 2..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 4:42 pm

agak2 apa perasaan dua orang veteran ni bila masih ada orang macam forumer kita yang sudi mendengar cerita mereka?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Tue Jun 15, 2010 5:04 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Ishhh Knife jgn puji sangat2 kembang perut aku nnt...heheheh x pe..dh jadi tanggungjawab sebagai ahli forum..aku sayang kan forum ngan ahli2 dia (bukan gay ek hahaha)..kerana forum ini aku bangkit dari zaman gelap aku..ok insyaallah malam nie aku attach report terakhir Misi Bertemu Cikgu Alwi dan Seorang Pesara Tentera Bristish..tgh stdy nie mengorek maklumat mengenai pesara tentera bristish ni dan sejarah Unit beliau dalam pertahanan tanah melayu selepas perang dunia ke 2..

i love u toooooo
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2   Today at 4:39 am

Back to top Go down
 
LAPORAN MISI MERENTAS WAKTU 2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: