FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:29 am



Seperti yang tertera pada gambar diatas, seramai 6 orang ahli forumer PanggilanPertiwi terdiri daripada Admin@EncikKacang, Syark The Ghost, Redknot, Afiq Flanker, Dremel aka Naza dan saya sendiri, Mr. Kurien telah menghadiri hari ulangtahun tersebut. kami juga turut disertai beberapa forumer dari forum lain iaitu Atreyuangel dari Mymil dan Mr. Goh dari Gempurwira.

Walaupun dengan cuaca yang agak panas, kami seperti kanak-kanak yang disogok gula-gula berasa teruja kerana kedatangan kami disambut dengan pameran statik pesawat2 yang terdapat didalam inventori TUDM iaitu PILATUS, AERMACHI MB339, HAWK 208, MiG-29N, FA-18D HORNET dan juga inventori yang paling terkini dan merupakan tarikan utama bukan sahaja rakyat tempatan tetapi juga pelawat2 dari luar negara.

pada hari ulangtahun ini juga sambutan ini dimeriahkan lagi dengan kedatangan dan penyertaan sebuah pesawat USAF yang turut serta iaitu pesawat CHARLIE TACTICAL. pertunjukan lintas udara juga memeriahkan lagi majlis pada hari ini dengan penyertaan 3 buah HAWK 208, 3 buah MiG-29N, NURI, C-130 HERCULES (CHARLIE), FA-18D HORNET ( datang khas dari Butterworth ) dan penampilan yang amat2 dinantikan iaitu 2 buah SU-30MKM FLANKER.

lintas udara dan pertunjukan walaupun hanya pada skala biasa tetapi masih lagi mampu "menghangitkan" ruang udara dengan asap daripada ekzos yang umpama bau minyak wangi bagi kami dan menakjubkan kami terutamanya admin@encikkacang ( hehehehe ).

gambar2 dan laporan akan ditambah dari masa ke semasa oleh saya dan juga ahli forum yang turut hadir. ENJOYYYYYY...


salah sebuah SU-30MKM FLANKER yang membuat lintas udara dan dari jarak dekat.


walaupun diwar-warkan yang FOXY tiada tetapi kelibatannya yang tiba2 ada menyebabkan saya dan juga atreyuangel ( Mymil ) meninggalkan makanan kami dan lari mendapatkan beliau untuk bergambar. hehehehe

_________________


Last edited by mr. kurien on Sun Jun 20, 2010 12:43 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:33 am

nko dah kurus lah
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:35 am

airmen kat belakang 2 senyum je
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:37 am

weh! foxy....sgt2 admire beliau...encik kurien ni bikijn hot la...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:40 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
nko dah kurus lah
aku ke kurus? ke foxy yang kurus? hehehe

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
airmen kat belakang 2 senyum je
dia jeles kot. hahahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:42 am

mesta kena dera kaw kaw punya dengan budak kecik sekolah baru
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
eisya
Private First Class
Private First Class


Posts : 138
Join date : 19/05/2010
Age : 26
Location : kuala lumpur

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:44 am

wah...flanker terbang jarak dekat..best tu..msti afiq tersenyum lebar tme tu kan.buah hati intan payung terbang dekat r kan..lawak ja fiq.. Smile
.erm..huhu..ttbe tak sabar tngu pagi t..huhu..best2..cpt2 upload gmbar k..tq..huhu. Very Happy



foxy my idol..wuuu...best dpt jumpa dia..jelest2..
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:46 am

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
weh! foxy....sgt2 admire beliau...encik kurien ni bikijn hot la...
jangan jeles... hehehehe

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
mesta kena dera kaw kaw punya dengan budak kecik sekolah baru
aku kurus sebabkan foxy... hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 9:48 am

Kurien, aku rasa maunya hang seminggu tak lena tido sebab dapat bergambar dengan foxy tu Twisted Evil
Back to top Go down
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 10:42 am

well done kurien;)
Back to top Go down
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 11:14 am

mmg best wooo....sebenarnya aku pun turun ke kuantan semalam direct dari alor setar dan sampai dlm 0830 pagi. Sampai pukul 12 lebih aku kat sana(sebab cuaca terik sgt, anak2 aku dah meragam) sambil jengah2 tercari2 afiq flanker(sebab aku kenal dia ni jer) namun tiada berjumpa...frust..frust, kalau tak buleh jumpa En Tony.

p/s: try gak cari orang pakai baju PP tapi konpius sebab banyak sgt org pakai baju logo masing2.
Back to top Go down
kalkitos
Private First Class
Private First Class


Posts : 125
Join date : 24/01/2010
Age : 37
Location : 3773 mil Southwest of Vladivostok

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 11:19 am

Hari ni aku akan try pegi hari terbuka kuala lumpur lak(tapi lps tghari ler)....tungguuuu

nak tengok mana best KL atau Kuantan...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:31 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
airmen kat belakang 2 senyum je
dia jeles kot. hahahahaha

chait...wat pe die jeles...mesti de perkara pelik hang wat 2 kurien..

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
mesta kena dera kaw kaw punya dengan budak kecik sekolah baru
aku kurus sebabkan foxy... hahahaha[/quote]

chait..





Laughing
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 12:53 pm

Kurien,

Aku tau, hang kurus sebab makan hati pasal emak hang dok suruh kawin kan? Twisted Evil
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 1:57 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Kurien, aku rasa maunya hang seminggu tak lena tido sebab dapat bergambar dengan foxy tu Twisted Evil

aku tak ingat nak ambik dia punya autograf... kalut punya pasal

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
well done kurien;)

tango kilo dremel... more pics coming up

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
mmg best wooo....sebenarnya aku pun turun ke kuantan semalam direct dari alor setar dan sampai dlm 0830 pagi. Sampai pukul 12 lebih aku kat sana(sebab cuaca terik sgt, anak2 aku dah meragam) sambil jengah2 tercari2 afiq flanker(sebab aku kenal dia ni jer) namun tiada berjumpa...frust..frust, kalau tak buleh jumpa En Tony.

p/s: try gak cari orang pakai baju PP tapi konpius sebab banyak sgt org pakai baju logo masing2.

kitaorang semua pakai baju rasmi PP kecuali admin dengan redknot je. admin buat bakar dengan topi topgun beliau. adehhhh
[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
Kurien,

Aku tau, hang kurus sebab makan hati pasal emak hang dok suruh kawin kan? Twisted Evil

uuuuu... ye kot. hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
dremel
Specialist
Specialist


Posts : 187
Join date : 04/10/2009

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 2:25 pm

utk pengatahuan semua FOXY akan melangsungkan pekahwinan tak salah saya hujung minggu depan....yg pastinya bukan dgn Mr- Kurien...tetapi dgn WSO 18sqn.....callsign tak berape boleh recall.....kinte or kunte lebih kurang camtulah munyiknya....bukan gosip liar tetapi info dr sumber2 yg sgt boleh di percayai.....

Jgn ada yg terjun pokok kelapa haaaaaaa Laughing
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 2:29 pm

kinte@kunte@kurien dekat2 dah tuu Laughing
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 2:33 pm

Habis la.... Lagi kurus la si Kurien lepas ni heheheheeh geek
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 3:02 pm

aset kebanggaan negara... SU-30MKM FLANKER.







aku ok lagi... takut gundu yang patah hati... hahahaha

p/s: sori upload gmbar makan masa sikit sebab kat tempat aku ni internet macam senak perut makan cili banyak sangat. hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 3:08 pm

Cayalah Kurien. Gempak la gambar hang ni
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 3:24 pm







@kuk... biasak je ni. kalau boleh masuk dekat mungkin shoot boleh mnarik lagi. nak ambik dari banyak angle payah ckit sbb ramai sgt orang.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 3:28 pm

[You must be registered and logged in to see this link.] wrote:
utk pengatahuan semua FOXY akan melangsungkan pekahwinan tak salah saya hujung minggu depan....yg pastinya bukan dgn Mr- Kurien...tetapi dgn WSO 18sqn.....callsign tak berape boleh recall.....kinte or kunte lebih kurang camtulah munyiknya....bukan gosip liar tetapi info dr sumber2 yg sgt boleh di percayai.....

Jgn ada yg terjun pokok kelapa haaaaaaa Laughing


yup...pernah bace kat majalah wanita tntg ni. time tu cerita tntg foxy dkt bahagian wanita dan kerjaya x silap la...
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 3:59 pm

lagi SU-30MKM FLANKER








_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 4:25 pm

suka tol aku tgk idung mancung cik su tu...thx kurien for laporan...
lagi3... Smile
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Sun Jun 20, 2010 4:46 pm

FA-18D HORNET dari 18th Squadron Butterworth










_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010   Today at 2:42 am

Back to top Go down
 
LAPORAN RASMI SAMBUTAN HARI ULANGTAHUN TUDM PANGKALAN UDARA KUANTAN PADA 19/06/2010
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 8Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: