FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 The Elite Squad

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 11:54 am

errr..... filem ni agak terkeluar sikit la daripada kategori

The Elite Squad (Portugese: Tropa de Elite)



This film tells about the struggle of BOPE (Portuguese: Batalhão de Operações Policiais Especiais), the Special Police Operations Battalion of the Rio de Janeiro Military Police to fight Brazilian drug cartels through the narrow alleys of favelas in Rio de Janeiro.

Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 12:38 pm

macam best je citer ni
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 12:57 pm

@ggk wrote:
macam best je citer ni
rating dia 8/10 kat IMDb Shocked
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 1:07 pm

betul la...trailer die pun cam bes...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 1:26 pm

kali nampak kelainan sket...tiba masa polis lak utk ke layar perak, dh kerap sangat tentera masuk filem...

Anti Drug War
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 22, 2010 1:34 pm

@SgtKurtz wrote:
kali nampak kelainan sket...tiba masa polis lak utk ke layar perak, dh kerap sangat tentera masuk filem...

Anti Drug War
BOPE ni sebenarnya "polis tentera". bkn setakat "polis" je


soundtrack filem ini ialah "Rap das Armas" (Rap of Weapons). lagu ni mengisahkan tentang serbuan BOPE terhadap favela dan senjata api macam AK-47, AR-15, 12-gauge shotgun, Uzi, 50 cal MG. korus dia berbunyi "parapapapa" yg meniru bunyi senjata api automatik. mmg top dan popular lagu ni. pada masa yg sama, lagu ni diharamkan daripada dimainkan di stesen radio Brazil.

Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: The Elite Squad   Wed Jun 23, 2010 8:29 am

best gile crita ni.. mmg terbaik la team ni.. mmg layak jadi antara pasukan khas terbaik di dunia
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: The Elite Squad   Wed Jun 23, 2010 9:22 am

Yup, memamg best citer nie.... tgk versi pirated dvd ... terpaksa tengok 2-3 kali sebab subtitle ntah apa2 entah.... masa surfing2 ada nampak yang B.O.P.E nie ada senjata yang digunakan dah boleh kira antik tapi takder masalah sebab memang deorang nie kira elit

Tak heran kenapa citer nie popular kat Brazil, memang betul2 tunjuk yang dalam polis pun banyak yang korup. Kekadang susah nak bezakan sapa polis sapa penjenayah.

Antara adegan saya paling suka adalah apabila mayat2 penjenayah dipindah polis atas arahan Cif Polis area itu ke kawasan yang lain supaya kadar jenayah kat areanya rendah... dasat-dasat.

Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Wed Jun 23, 2010 10:30 am

@Tajau wrote:
Yup, memamg best citer nie.... tgk versi pirated dvd ... terpaksa tengok 2-3 kali sebab subtitle ntah apa2 entah.... masa surfing2 ada nampak yang B.O.P.E nie ada senjata yang digunakan dah boleh kira antik tapi takder masalah sebab memang deorang nie kira elit
ko beli ke? aku dah puas cari satu melaka tapi sampai sekarang pun tak jumpa lagi
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: The Elite Squad   Wed Jun 23, 2010 10:35 am

Ya, beli dvd, memang minat kisah-kisah militari/polis yang bukan daripada Hollywood. Satu lagi DVD yang ader pasal Great Patriotic War masa perang dunia ke-2 antara Finland dan Soviet Union.. tak ingat nama, yang nie pun best..
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: The Elite Squad   Wed Jun 23, 2010 12:34 pm

aku paling suka bila time training 2.. bila start latihan kena pukul dlu suruh rayu masuk balik unit asall.. cara diorg halau orang.. best sangat.. hehehe...
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 5:00 am

Quote :
http://www.megaupload.com/?d=GLVI22C6

http://www.megaupload.com/?d=6E59Z2QG

http://www.megaupload.com/?d=XO8AIR83

http://www.megaupload.com/?d=XNTR8BSL

http://www.megaupload.com/?d=RK4HEN62

http://www.megaupload.com/?d=N224KCJ4

http://www.megaupload.com/?d=FRZWG2DT

http://www.megaupload.com/?d=FSP01GKT
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 6:05 am

Ni ada kat astro, memang best.. Dia soal on the spot gak member geng penjual dadah kat favela tuh... Geng2 ni tak takut dengan polis pasal rasuah, kelakar la jugak awal2 masa hero jadi polis biasa, last2 gi join BOPE...training dia memang best dia gambarkan....

Cari pasal dengan geng2 BOPE ni terus menyorok. TQ ingatkan aku cerita ni. nak cari buat koleksi . Very Happy
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 9:00 am

@nasiru wrote:
Ni ada kat astro
channel ape?
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 9:34 am

tak sure mana satu pasal dah lama jugak la tengok astro. Antara yang 3 channel movie tu la kot , HBO , cinemax atau star movies. Mula2 tengok nak dekat habis (time dia nak cari pembunuh kawan dia ), tambah pulak bukan bahasa inggeris, tapi pasal rasa rugi lak tak tengok dari awal, aku pun tunggu la ulangan dia.

edit: bukan baru2 ni aku tengok cerita ni.. tak tau la astro ulang balik ke tak. :?:

edit: spoiler tag tak boleh ke pakai ? huhu
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 9:38 am

@nasiru wrote:
tak sure mana satu pasal dah lama jugak la tengok astro. Antara yang 3 channel movie tu la kot , HBO , cinemax atau star movies. Mula2 tengok tengah2 movie slow je, tambah pulak bukan bahasa inggeris, tapi pasal rasa rugi lak tak tengok dari awal, aku pun tunggu la ulangan dia.

Yup, memang dah keluar kat Astro. Astro punya subtitle memang 1st class tak payah balik2 nengok tapi yang sayangnya memang ada adegan-adegan yang dipotong banding ngan DVD pirate.

Saya tengok DVD dah tue tengok Astro sebab banyak subtitle dalam DVD merapu tahap dewa... Tengok yang Astro punya barulah paham..
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Thu Jun 24, 2010 10:13 am

@Tajau wrote:
Yup, memang dah keluar kat Astro. Astro punya subtitle memang 1st class tak payah balik2 nengok tapi yang sayangnya memang ada adegan-adegan yang dipotong banding ngan DVD pirate.

Saya tengok DVD dah tue tengok Astro sebab banyak subtitle dalam DVD merapu tahap dewa... Tengok yang Astro punya barulah paham..
ALAMAK!!!! mcm mana aku boleh tak perasan ade kat astro?

aku download yg english dubbed punya.

aku ingatkan diorg pegi favela naik tangga. rupa-rupanya kena panjat cenuram jugak

@HelangRimba wrote:
aku paling suka bila time training 2.. bila start latihan kena pukul dlu suruh rayu masuk balik unit asall.. cara diorg halau orang.. best sangat.. hehehe...
datang mu TIDAK diundang, jika ragu.... HARAP PULANG
Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: The Elite Squad   Mon Jun 28, 2010 11:39 am

xsabar nak tunggu sambungan ke 2 crita ni yang dijangka keluar dalam bulan 8 ato 9 tahun ni
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jun 29, 2010 1:31 pm

uih, ada pulak sambungan. best2...
Back to top Go down
tactician
Private
Private


Posts : 58
Join date : 15/04/2010
Age : 24
Location : "Kem Terendak" :-0

PostSubject: Re: The Elite Squad   Tue Jul 06, 2010 10:19 pm

hamlau mane la yg buat mod filem ini untuk gta. haha Laughing









Back to top Go down
http://www.facebook.com/forzatigre
Sponsored content




PostSubject: Re: The Elite Squad   Today at 4:35 am

Back to top Go down
 
The Elite Squad
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: