FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Red Dawn 1984

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Red Dawn 1984   Tue Jun 29, 2010 1:48 pm


In our time, no foreign army has ever occupied American soil. Until now.



SINOPSIS

Cerita fiksyen perang dunia ke 3 tercetus dalam era perang dingin diantara soviet dan amerika. Dalam Red Dawn ni berlatar belakangkan di sebuah bandar kecik bernama Calumet di Colorado.

Setelah selamat dari serangan mengejut di sekolah oleh paratroop tentera gabungan soviet dan Cuba , hero dan geng2 dia dapat melarikan diri ke dalam hutan .

Setelah melihat kekejaman tentera soviet di bandar Calumet , kumpulan hero mengambil langkah menyerang konvoi2 dan pusat2 tentera penjajah soviet. Dan dengan itu mereka menamakan pejuang kebebasan dorang ni dengan nama "Wolverine" , sempena dengan maskot sekolah dorang.

link imdb :
Red Dawn IMDB page

VIDEO



SEDUT
Code:
http://rapidshare.com/files/16018907/rd.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/16023971/rd.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/16028906/rd.part3.rar.html
http://rapidshare.com/files/16034108/rd.part4.rar.html
http://rapidshare.com/files/16039584/rd.part5.rar.html
http://rapidshare.com/files/16044923/rd.part6.rar.html
http://rapidshare.com/files/16050941/rd.part7.rar.html
http://rapidshare.com/files/16052650/rd.part8.rar.html
PASSWORD: kappy145


= Laughing =

macam biasa , filem ni lebih kepada amerika la. Wink

Dan remake akan keluar pada tahun ni , tentera soviet diganti dengan tentera china.
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: Red Dawn 1984   Wed Jun 30, 2010 8:04 am

Best citer nie walaupu memanglah udah semestinya berat kepada AS. Dah namanya keluaran Hollywood hehehe... Kira propagandalah jugak. Takderlah orang Soviet Union nie kejam dan bengis cam yang dipaparkan dalam Redd Dawn.

Patrick Swayze ader berlakon dalam nie kalau tak salah..Nak juga tengok remakenya... camner agaknya deorang olah citer sebab kali ni China yang jadi occupying force. Mungkin kali nie opening filem, kebanyakan orang Amerika mati kena racun sebab guna barangan buatan China (ala-ala mainan Mattel yang penuh dengan lead) lol!
Back to top Go down
PuteraDarulTakzim
Corporal
Corporal


Posts : 232
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Red Dawn 1984   Thu Jul 01, 2010 10:49 pm

dvd film ni telah menjadi koleksi aku....heuehheueue....teringat masa sekolah rendah citer ni ditayangkan mlm hari di tv....tak sangka lak jumpa dvdnya... Cool
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Red Dawn 1984   Today at 12:00 am

Back to top Go down
 
Red Dawn 1984
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: FILEM MILITARI-
Jump to: