FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Lawatan ke Muzium Von

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 1:35 am

insyallah selepas saya pulang dari perlis nnt..klu kurtz dah bwk..sya kena bwk gak hahahahah..
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 10:47 am


Ado laiee!!!


Apalah agaknya yg dipikir Wufi ni......teruk sangat battle damage
halftrack Von akibat friendly fire dari panzer II Sgtkurtz kut....



Wajah kepuasan komander afrika korps setelah ditauliahkan oleh Rommel
mengetuai unit elit di kajang battlefield.



Masing2 memegang scale model, Sgtkurtz pegang sambil memicit
2 askar africa korpsnya (ni kalau Woodie tau mau dia kerah Andy punya
toys bertindak ni,,,kikiki), Wufi pegang tiger cacat aku tu dan aku pegang
kubelwagen Sgtkurtz yg cute miut tu...


Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 10:59 am

gilaaar WW2 hang pa ni suma..gilaar aaar
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 11:22 am

Lagiii!!!


unit artileri afrika korps dan German European theatre...import
mari punya dari Sg.Sekamat...Sgtkurtz...done by his own bare hand.



kubelwagen dan BMW wz sidecar juga dibikin oleh Sgtkurtz sepenuhnya


Cuba tengok perbandingan skala antar 2 tiger kat belakang tu dgn
tiger kecik kat depan tu...Perbezaan antara 1:72 dan 1:35 scale



Halftrack favourite aku masa remaja..ini pun 1985 mari punya. kunun2
kopak kapik la akibat battle damage..sebenarnya pernah jatuh, kena hempap la..
anak aku buat main perang2 bagai,,tu yg jadi camtu rupenye tu



Aaaa yg mana macam cacat2 sikit tu..aku punyalaa tu, tiger takde turret,
kingtiger meriam sekerat, halftrack B/Damage tu dgn Churchill..y\tu aku punya.
Maklumlaa dah 25 tahun dah.. Selebihnya adalah dari anak buah Rommel, Sgtkurtz
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 12:48 pm

Von;

kuat sangat ke impak Panzer 2 aku ke half track Twin AA gun ko tuh? Armament PZ II baru 20 MM je....mana cukup impak sangat....kalau Tiger tuh, aku boleh percaya gak...

teringin nak buat diorama dan aku sudi berikan sebahagian skala aku utk jayakan diorama gabungan Von nye dan aku nye...

aku x dapat nak belah tgk wufi pada model half track tuh....agaknya kagum kut sbb yerlah half track tuh pun besar, plus battle damage pun nampak real lah sket....takpe wufi, belajarlah dari yg ada pengalaman...aku sudi meluangkan masa utk beri panduan...


Last edited by SgtKurtz on Tue Jul 06, 2010 1:07 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 12:54 pm

Projek akan dtg utk menambahkan detachment Afrika Korps;

1. perlukan lagi 3 Panzer IV
2. anti tank 75MM x2
3. mortar team x2
4. bahan2 yg diperlukan utk buat diorama
5. German assault . German Panzergrenadier

dan Von; mana link tuh? lama giler menunggu....
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 1:05 pm


Wahh..besar projek ko nih.....aku punya 1:35 yg ko tgk tu jelah..
aku pulak skang tgh syok ngan 1:72...takpa2 ko buat diorama tu
aa..nih dia panduan ko...

[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 1:20 pm

lama tak ngk gambar sendiri, asyik snap gambo org.. haha, sekali ngk kacak gak.. (dari tepi je laa.. haahhaha) ... aku mmg kagum btol penglibatan anggota pp dalam arena scalemodel.. amat2 kagum, bab scalemodel dari aku, mgkn makan masa cket, disebabkan beberapa benda yg perlu diperbaiki, supaya.. bila dah siap nnt aku ble letak atas tv.. bila ngk bola sambil layan scalemodel.. ehh.. woooopsss... hehe

bab aku ngk halftarck kegemaran von, mmg tak diragui.. btol2 aku kagum lah.. simpan 25 thn, dia punya effect macam weathering semula jadi.. di tambah pula kesan2 peperangan sblom nih.. hehe..

terkejut gak, sgtkurtz punya scalemodel.. banyak gak mamat nih punya.. nak je aku selit dalam poket.. haha, uih, nanti tak pasal2 di serangnya aku guna senjata di rajanya itu.. haha... takpe, wa nnt slow2 buat yee..

oh ye.. lain2 gambo aku tak upload lagi, ada masa aku full upload...
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 2:20 pm

cantik dan terbaikkkkk sekali....budget nak kene ade dulu....lolz...nnt kamera pinjam ye...ko nye kamera byk membantu dalam menghidupkan suasana diorama
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 2:27 pm

Von...thanks for the links....mmg terbaik lah.....dan dalam forum link nie majoriti ade yg melayu ke?....apa2 pun trimaslah....Von jika ada apa2 bantuan yg diperlukan, sya sudi bantu apa yg boleh lah...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Tue Jul 06, 2010 7:13 pm

ow...
kurtz punyer rupenye...
hahahaa

sori kurtz...lawo model 2...


huhuuu...von siap de display kat luar umah...

Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Thu Jul 15, 2010 2:57 pm

Misi Lawatan Ke Muzium Von akan dibuat lagi....buat masa Mejar Von masih tgh berkabung atas kematian ayahnya yg sudah pergi mengadap Yang Maha Esa. Semoga roh ayahnya ditempatkan dikalangan org. yg beriman.....Al-Fatihah utk ayah Von..

akan di umumkan bila dibuat setelah Mej. Von bagi Green Light....juga akan dijemput mana2 kalangan PP yg berminat utk datang...

p/s; Al-Fatihah dari Skuad Elit Afrika Korps Sg. Sekamat Kajang....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Lawatan ke Muzium Von   Today at 11:52 am

Back to top Go down
 
Misi Lawatan ke Muzium Von
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: LAPORAN AKTIVITI - 2016 :: LAPORAN KHAS 2009-2011-
Jump to: