FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Military Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5
AuthorMessage
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:03 pm

Mej(B) wrote:
kalau ya pun, buka dn Pamirlah kurien...

uuuu... tak boleh bukak sebab bukan aku punya herr mayor. aku ambik gambar ni dari internet and post sini. saje nak buat bakar2. hahahahaha... nanti la aku kasi post aku punya low quality model. sesuai dgn low bajet pnye collector. nak post pn segan.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:04 pm

Pooodah Cet!!! Mati2 ingat dia punye.... Mau psycho ya....

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:05 pm

Mej(B) wrote:
siapalah punye angkara ni... Siapa puncanye?

hahaha lagi mau tanya ...tak mengaku yerrrrrrrrr

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:06 pm

@mr. kurien wrote:
Mej(B) wrote:
kalau ya pun, buka dn Pamirlah kurien...

uuuu... tak boleh bukak sebab bukan aku punya herr mayor. aku ambik gambar ni dari internet and post sini. saje nak buat bakar2. hahahahaha... nanti la aku kasi post aku punya low quality model. sesuai dgn low bajet pnye collector. nak post pn segan.

kita senasib mr kurien...segan, malu, rasa rendah diri yang keterlaluan (inferiority complex) pale ...hahaha

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:07 pm

kui kui kui Bukan saya Laughing orang lain kot? Smile

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:11 pm

Admin@encikTONY STARK wrote:
@mr. kurien wrote:
Mej(B) wrote:
kalau ya pun, buka dn Pamirlah kurien...

uuuu... tak boleh bukak sebab bukan aku punya herr mayor. aku ambik gambar ni dari internet and post sini. saje nak buat bakar2. hahahahaha... nanti la aku kasi post aku punya low quality model. sesuai dgn low bajet pnye collector. nak post pn segan.

kita senasib mr kurien...segan, malu, rasa rendah diri yang keterlaluan (inferiority complex) pale ...hahaha

ayat takleh blah betul... aku rasa koleksi die yang paling banyak... hehehe
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:11 pm

Admin@encikTONY STARK wrote:
@mr. kurien wrote:
Mej(B) wrote:
kalau ya pun, buka dn Pamirlah kurien...

uuuu... tak boleh bukak sebab bukan aku punya herr mayor. aku ambik gambar ni dari internet and post sini. saje nak buat bakar2. hahahahaha... nanti la aku kasi post aku punya low quality model. sesuai dgn low bajet pnye collector. nak post pn segan.

kita senasib mr kurien...segan, malu, rasa rendah diri yang keterlaluan (inferiority complex) pale ...hahaha


huhuhuuu

bile mse la admin punye model2 murah2 dan low quality....

huhuhuu..
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:43 pm

Cuih!! Rasa rendah diri konon. Dia punya koleksi bila susun penuh anak tangga. Langsung tak boleh jejak langsung anak tangga. Tu belum dia tunjuk koleksi dia kat tingkat atas. Dah penuh sesangat hinggakan melimpah-limpah kat tangga. Kikiki...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 7:44 pm

pehh.. powerr laaa TK!!
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Fri May 21, 2010 10:02 am

salam guys,

hari ini aku nak present pulak model 1/72 aku yang lain pulak. harap anda semua ENJOY!!

LAV-AT (Light Armored Vehicle - Anti Tank)










_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Fri May 21, 2010 11:23 am

tgk otai TK dah mula tunjuk taring...hahahah

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Fri May 21, 2010 12:06 pm

huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Fri May 21, 2010 12:22 pm

syark wrote:
huhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Awat syark?? Hang sakit cabut gigi ka??

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Fri May 21, 2010 10:34 pm

rahang dia tercabut TK. hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sat May 22, 2010 10:35 pm

Cantek...cantek TK....makin mengancam..lepas satu..satu...bravo!!! bounce
Dah banyak2 esok boleh buat diorama, pastu boleh bikin satu cerita dlm scale yg sama...
hui...angan2 aku tu.... rendeer
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sat May 22, 2010 10:37 pm

fuuuuu no komen dari aku....cam biasa jerlah aku nie, kene bakar lagi...
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sat May 22, 2010 10:40 pm

@SgtKurtz wrote:
fuuuuu no komen dari aku....cam biasa jerlah aku nie, kene bakar lagi...

Pegi cari kedai tu Sgt..jgn tak cari...tanya siBakar tu...Bakar tu tau cari tempat pembakaran tu terbakar... cat
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sat May 22, 2010 11:07 pm

@von wrote:
@wufi wrote:
aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe

Wufi..aku rasa laa...hang ni besok mau jadi mcm mejar kita ni...azam dan semangat kamu ni mmg
kuat ni.....wufi...ko kasi racun pulak kat Sgtkurtz, gunnerz kaw2 sikit... Twisted Evil

aku tak perlu diracun pun, silap tarikh wufi yg kene dengan aku karang....dapat je bli model, timbul balik skill lama terpendam aku nie....buat masa ini, melayan diri sendiri dibakar
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sat May 22, 2010 11:12 pm

@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
fuuuuu no komen dari aku....cam biasa jerlah aku nie, kene bakar lagi...

Pegi cari kedai tu Sgt..jgn tak cari...tanya siBakar tu...Bakar tu tau cari tempat pembakaran tu terbakar... cat

setakat kene bakar dan dibakar lagi oklah tuh von....you know, they know, I know too....heh takpelah masa paintball nnt, kenelah ngan aku...syark, ggk dan sapa2 lah suka duk bakar aku...aku balas balik...setakat nie ggk dh kene, tinggal syark jerlah skrg nie...

anyways thanks bagtau pasal kedai khas membakar org tuh.....
Back to top Go down
kadiax_best
Specialist
Specialist


Posts : 184
Join date : 15/09/2009
Age : 34
Location : bt caves, jalan semarak

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Mon May 24, 2010 2:11 pm

@von wrote:
Cantek...cantek TK....makin mengancam..lepas satu..satu...bravo!!! bounce
Dah banyak2 esok boleh buat diorama, pastu boleh bikin satu cerita dlm scale yg sama...
hui...angan2 aku tu.... rendeer

base tk pun dah nak melimpah dari muzium dia tu.....xleh buat apa2 dah....hhahahhahaahhaa bounce bounce
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Mon May 24, 2010 2:29 pm

Belum penuh lagi kadiax aih... Tomcat D - last tomcatter dgn thunderbirds dok tunggu nak masuk base aku. Semalam baru helos Merlin masuk base aku. Kekeke... Ada masa nanti aku upload. Oh ya, aku ada B-1B lancer yang tengah tunggu siap sebelum masuk base aku jugak. (Hehe... Hang jangan terbakaq pulak kadiaq)

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Mon May 24, 2010 2:39 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
Belum penuh lagi kadiax aih... Tomcat D - last tomcatter dgn thunderbirds dok tunggu nak masuk base aku. Semalam baru helos Merlin masuk base aku. Kekeke... Ada masa nanti aku upload. Oh ya, aku ada B-1B lancer yang tengah tunggu siap sebelum masuk base aku jugak. (Hehe... Hang jangan terbakaq pulak kadiaq)

Ooo. Patut la tengok kat pic FB bro Naza ada ja komen dari TK. Hehehe...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Mon May 24, 2010 3:22 pm

SHHHH.....

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Today at 6:06 am

Back to top Go down
 
Military Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: