FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Military Model (Kits and Diecast)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 1:46 am

TROOPER_KNIFE wrote:
@mr. kurien wrote:
kasi buat real weathering la general... buat kotor2 ckit. hehehehe

tak reti lah mr kurien. lagi pun aku tak de air compressor mcm mejarB tu. hehe... beli yang dah ready made pun dah kira ok pada aku. lagipun skala 1/72 tu agak comel dan agak susah untuk dibuat detail weathering sebegitu. kalau skala 1/35 tu, memang saiz dia pun. banyak model dalam range skala 1/35 boleh dihasilkan dengan baik sekali.

aku dok berangan-angan nak beli model ni.

http://www.hlj.com/product/ACMK119

http://www.hlj.com/product/ACMLR007

kalau dapat beli model-model kat atas tu, aku akan lantik subcon untuk kerja-kerja pemasanan n mengecat. complete buat weathering sekali. hehe...

Adumak!!! Accurate Armour dr UK!!! 100% resin tu!!! harge pun *&&*^&*(^&%$%$# MAHAL YA AMaT!!!!

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 5:42 am

aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 1:21 pm

At last...comrade TrooperKnife melampiaskan api naganya selepas lama berhibernasi... Laughing
lawalah TK...cute tp detailsnya...itu yg aku suka skala kecik ni...itu hari aku dah pegang2 dah
tiger ni kat MH tu...last2 aku beli benda lain...Bila masa hang pi sana ni?...time aku pergi selalu aku
sorang je kat sana....last2 borak dgn siChong tu...

Itu hari tgk accurate armour punya harga kat dlm magazine Military in Scale....banyak model...harga
dlm pound...tgk dlm pound pun dah banyak....naik takut plak nak tgk dlm ringgit malaysia..pehhhh rendeer


Last edited by von on Sun May 16, 2010 2:31 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 1:26 pm

@wufi wrote:
aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe

Wufi..aku rasa laa...hang ni besok mau jadi mcm mejar kita ni...azam dan semangat kamu ni mmg
kuat ni.....wufi...ko kasi racun pulak kat Sgtkurtz, gunnerz kaw2 sikit... Twisted Evil
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 1:43 pm

@von wrote:
@wufi wrote:
aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe

Wufi..aku rasa laa...hang ni besok mau jadi mcm mejar kita ni...azam dan semangat kamu ni mmg
kuat ni.....wufi...ko kasi racun pulak kat Sgtkurtz, gunnerz kaw2 sikit... Twisted Evil

hehe tak baik tau racun2 ni hehehe.. Evil or Very Mad tunggu thread wa launch nanti...yg nyatanya wa pun memang sudah mabuk paraquat sekarang ni drunken ...dan pandangan mata wa sudah beralih ke negeri di utara tu.....
i love pelih soo much...hehehehe Twisted Evil
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 1:59 pm

hehe tak baik tau racun2 ni hehehe.. Evil or Very Mad tunggu thread wa launch nanti...yg nyatanya wa pun memang sudah mabuk paraquat sekarang ni drunken ...dan pandangan mata wa sudah beralih ke negeri di utara tu.....
i love pelih soo much...hehehehe Twisted Evil[/quote]


Wufi, lain macam je ayat love hang Razz
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 2:07 pm

@gunnerz wrote:
@von wrote:
@wufi wrote:
aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe

Wufi..aku rasa laa...hang ni besok mau jadi mcm mejar kita ni...azam dan semangat kamu ni mmg
kuat ni.....wufi...ko kasi racun pulak kat Sgtkurtz, gunnerz kaw2 sikit... Twisted Evil

hehe tak baik tau racun2 ni hehehe.. Evil or Very Mad tunggu thread wa launch nanti...yg nyatanya wa pun memang sudah mabuk paraquat sekarang ni drunken ...dan pandangan mata wa sudah beralih ke negeri di utara tu.....
i love pelih soo much...hehehehe Twisted Evil

Aku tau kat mana tu..dlm lagu navy ada sebut negeri tu..dan penduduknya begitu aman damai sekali,
salah seorang penduduknya amat mahir sekali selok belok pertukangan dan dia suka makan tebu sbb
tebu banyak di sana. Segerombolan perwira2 dari wilayah selatan akan mengadap sifu ini untuk mendptkan
ilmu pendekar dan juga keris2 yg dinamakan " BAKAR ABU " untuk dipamerkan ke dlm sebuah kitab dan
seterusnya akan membakar kita semua. Arakian se......bla bla bla.................
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 4:58 pm

von, hang kalo p perlis.. amik gambo banyak2 cket... leh buat panduan kami kat sini... hehe, Sgtkurtz dan gunnerz tgg masa je meletop... abih terbako skrin korang nnt.. haha

kuk, wa sudah jatoh hati sama itu hobi... bertambah plak hobi aku sejak meningkat remaja nih... hhahaah
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 5:57 pm

haha...siap2 kan alat pemadam kebakaran....nnt hangus...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 6:14 pm

@wufi wrote:
von, hang kalo p perlis.. amik gambo banyak2 cket... leh buat panduan kami kat sini... hehe, Sgtkurtz dan gunnerz tgg masa je meletop... abih terbako skrin korang nnt.. haha

kuk, wa sudah jatoh hati sama itu hobi... bertambah plak hobi aku sejak meningkat remaja nih... hhahaah

wufi,

tungggguuuuuuuuuuu.....hehehe sambil tersenyum mengunyah sepotong harum manis.... pirat
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 6:40 pm

@wufi wrote:
aku rasa nak coti pahtu lepak umah trooper sehari.. next week plak p coti p lepak plak umah tuan mejar... pahtu rumah von, pahtu umah korang yg ada koleksi.. kalo hari2 lagi aku syok, pasang khemah luar rumah pon wa layan.. hehe

kedatangan anda tidak diundang. jika ragu-ragu, sila pulang. hahaha...
datang sini jangan tak datang pulak comrade. tak payah pasang khemah kat luar rumah. tidur saja kat rumah aku. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 6:44 pm

@von wrote:
At last...comrade TrooperKnife melampiaskan api naganya selepas lama berhibernasi... Laughing
lawalah TK...cute tp detailsnya...itu yg aku suka skala kecik ni...itu hari aku dah pegang2 dah
tiger ni kat MH tu...last2 aku beli benda lain...Bila masa hang pi sana ni?...time aku pergi selalu aku
sorang je kat sana....last2 borak dgn siChong tu...

Itu hari tgk accurate armour punya harga kat dlm magazine Military in Scale....banyak model...harga
dlm pound...tgk dlm pound pun dah banyak....naik takut plak nak tgk dlm ringgit malaysia..pehhhh rendeer

comrade von, bukan nak keluarkan api naga ganaz, tapi saja nak panaskan kari kepala ikan (thread ni) ni yang dah agak sejuk. hehehe....

aku pegi sana dengan syark dah dekat 2 bulan dulu. kalau ikutkan hati, time tu nak sapu semua model tiger tu. tapi budget takde. hehehe...

accurate amour tu ok tak? kalau ok, ingat nak cari modal jugak lah. ada feret kit tak?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 6:57 pm

sebagai memanaskan lagi thread ni, aku persembahkan pulak model military vehicle 1/72 aku yang lain pulak. kit daripada academy. subcon adalah daripada teluk intan mari. hehehe....

M977 8x8 Cargo Truck
















_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 8:06 pm

aaaaaaaaaaaaar knife sy terbakar
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 8:19 pm

Jangan terbakaq syark. Bila kita pegi perlis nanti lagi terbakaq. Aku dok tunggu 1/72 kit missile launcher pulak ni. Tapi nak yang modern era. Russian punya lagi best. Tak pun patriot pun ok jugak..

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 8:35 pm

TROOPER_KNIFE wrote:
Jangan terbakaq syark. Bila kita pegi perlis nanti lagi terbakaq. Aku dok tunggu 1/72 kit missile launcher pulak ni. Tapi nak yang modern era. Russian punya lagi best. Tak pun patriot pun ok jugak..

aaaaaaaaaaarrrrrr missile launcher.....huhuhu (sambil air liur meleleh di tepi mulut.........) Sad
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 9:03 pm

adeehhhhhhhhhhhhhhhhhhh bakar hangus
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 9:06 pm

Tapi sayang, banyak kit daripada skala 1/35. Aku lebih suka skala 1/72.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 9:09 pm

emm2 knife..betoi ckp hang..mgkn pas hang jd datuk br hang minat nk amik scale 1/35 hehhehe
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 11:22 pm

o mak aii!!! hari2 dok bakar orang je...hari aku yg terbakar...soba yo laahh....
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Sun May 16, 2010 11:58 pm

@von wrote:
o mak aii!!! hari2 dok bakar orang je...hari aku yg terbakar...soba yo laahh....

alamak, hari ni banyak orang yang dah terbakar ke?? hehe... aku ingat cuma nak perangat thread ni saja. almaklumlah... dah sejuk bedi thread ni sejak dua menjak ni akibat pembakaran terbuka secara skala besar dalam thread syifu tu. sampai kat sini terkena kesan jerebunya. kikiki....

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 5:45 pm



nah... hambik!

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 5:55 pm

kalau ya pun, buka dn Pamirlah kurien...

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:00 pm



ahli2 PP yang sedang terbakar

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Mejarbee
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA
AHLI FORUM KEHORMAT - AHLI MANGKU NEGARA


Posts : 3254
Join date : 28/04/2010
Age : 53
Location : Kangaq, Perghelih Indra Kayangan

PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Wed May 19, 2010 6:02 pm

siapalah punye angkara ni... Siapa puncanye?

_________________

Panggilan Pertiwi - Teratak Sang Gagah. Garisan Terakhir Pertahanan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Military Model (Kits and Diecast)   Today at 4:34 am

Back to top Go down
 
Military Model (Kits and Diecast)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: