FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TTS FORUM PP ke 2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 12:15 am

Kita berkumpul diputrajaya pastue kita decide ke mana hala tuju kita..aku rs kita akn berkumpul di dataran masjid
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 8:01 am

@syark the ghost wrote:
Kita berkumpul diputrajaya pastue kita decide ke mana hala tuju kita..aku rs kita akn berkumpul di dataran masjid

tapi aku tengok macam xde hala tuju je....

wakakakaka
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 9:54 am

Since dah nak buat tts ni, aku rasa adalah baik kalau korang adakan perbincangan untuk menyusun atau menubuhkan 1 organisasi yang berkonsepkan platun. Kita mulakan dengan wilayah tengah dahulu memandangkan banyak warga yang aktif disana.

Buat minit setiap butiran yang dibincangkan. Then, upload kan dalam forum. Agenda dalam perbincangan mestilah meliputi bagaimana nak memperkasakan platun wilayah, aktiviti platun, logo platun, perlantikan ketua platun, perlantikan penolong platun dan apa-apa perkara lain yang berkaitan.

Apabila semuanya selesai, mod akan mengistiharkan status platun adalah operational. Sila pm mejarB untuk mendapatkan pandangan dan nasihat. Projek ini adalah perintis kepada platun-platun lain.

** sekadar cadangan.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 10:11 am

huhuhuhu mmg tough LS..tetapi tidak mustahil..insyaallah kami akan lakukan Smile
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 10:39 am

@syark the ghost wrote:
huhuhuhu mmg tough LS..tetapi tidak mustahil..insyaallah kami akan lakukan Smile

Warga pp adalah seorang yang berani menyahut cabaran syark.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
FaR-EiQ
Private
Private


Posts : 55
Join date : 27/06/2010
Age : 31
Location : Klang

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 11:01 am

hehe nak join!!
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 11:16 am

Join, jangan tak join.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
FaR-EiQ
Private
Private


Posts : 55
Join date : 27/06/2010
Age : 31
Location : Klang

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 11:25 am

detail sila update yg tuan2.. Smile
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 2:18 pm

insyaallah akan ku sampai..
Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 3:45 pm

Harap2 aku dapat join
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 5:09 pm

Kalau tak cukup ahli untuk tubuhkan platun, korang tubuhkan dulu seksyen.

Kuk, hang cuba buat tts untuk tubuhkan seksyen wilayah timur.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 5:33 pm

rasanya cadangan untuk menubuhkan platun di setiap sektor nie ade dibincangkan aritu semasa nak wat baju yang first, cadangan LS tu elok tp diharapkan setiap forumer mestilah bersikap positif dalam hal nie...jangan berpuak puak sudah la..

aku ada pengalaman dalam hal nie...aritu aku ada join kelab kereta n utk memudahkan kerja, diorang pon wat macam kita gak iaitu dengan membahagikan sektor...mula2 semua bjalan lancar la..tp last2 jadi lain... ko dengan sektor ko, aku dengan sektor aku.... walaupon ade kumpul, tp semua macam xserasi...

tu just pengalaman aku je, aku percaya yang ada kat dalam nie semuanya profesional n harap perkara2 macam nie tak jadi kat sini la...

walaubagaimana pon cadangan nie elok kerana dapat memudahkan kerja.... so aku sokong je cadangan nie...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 6:15 pm

Sebenarnya, ini bukan lah cadangan aku sepenuhnya. Usul ini telah dibangkitkan oleh comrade pena celoreng dan juga comrade jimio. Jadi, pada aku, pasti ada kebaikan diatas usul ini. Namun, kita mesti ingat, section ataupun platun hanyalah memudahkan kita menguruskan forum ini. Bukan untuk memecah belahkan keakraban sesama kita.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 6:36 pm

harap2 macam tu la bang... saya just kongsi pengalaman...tp saya percaya, semua forumer kat dalam nie adalah profesional
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 6:42 pm

Betul tu afiq. Kita harapkan semua warga forum mempunyai fikiran matang. Sedangkan dalam brigade tentera darat sendiri pun mempunyai batalion, regiment, company, platun, section. Ini sebenarnya mengukuhkan bahawa ia adalah usul yang baik. Namun begitu, setiap perkara yang baik, pasti ada juga kelemahannya. Adalah diharapkan kita semua bersedia untuk menghadapi dan membaiki kelamahan yang ada bersama-sama. Semangat berpasukan adalah teras kepada kejayaan projek perintis ini.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 6:53 pm

@Laksamana Sunan wrote:
Betul tu afiq. Kita harapkan semua warga forum mempunyai fikiran matang. Sedangkan dalam brigade tentera darat sendiri pun mempunyai batalion, regiment, company, platun, section. Ini sebenarnya mengukuhkan bahawa ia adalah usul yang baik. Namun begitu, setiap perkara yang baik, pasti ada juga kelemahannya. Adalah diharapkan kita semua bersedia untuk menghadapi dan membaiki kelamahan yang ada bersama-sama. Semangat berpasukan adalah teras kepada kejayaan projek perintis ini.

saya setuju bang...insyaallah perkara nie akan berjaya
Back to top Go down
FaR-EiQ
Private
Private


Posts : 55
Join date : 27/06/2010
Age : 31
Location : Klang

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Sun Jul 25, 2010 8:14 pm

setuju tuan...!!
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Mon Jul 26, 2010 8:01 am

saya pun setuju cuma jangan kerana pangkat nanti ada yang akan sombong dan mengarah plak.. apa2 pun aku ikut jer..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
totttis
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2393
Join date : 17/12/2009
Age : 42
Location : Lepak-Lepak Bersama Sang Saka Biru iaitu Encik Kucing

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Mon Jul 26, 2010 8:39 am

pasal puak ni afiq aku rasa banyak kelab-kelab kereta (termasuk kelab kereta yang aku presiden nya) terjadi isu berpuak-puak ni, memang tak leh buat pape pun kecuali berjumpa dengan si pencetus idea, tapi bab TTS (Teh Tarik Session) atau NOS (Nes-O Session) aku rasa takde masalah...

Kita bleh menubuhkan TTS Chapter memasing contoh Chapter Putrajaya, Puchong, Bangi, dan yang terdekat under tetapi chapter memana yang nak join dipersilakan & juga bleh TTS combine chapter...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Mon Jul 26, 2010 8:50 am

Kita dalam PP ni tak perlu memikirkan tentang pangkat kerana apa yang paling penting adalah ikatan silaturrahim diantara kita. Tak perlu kita kejar pangkat atau apa2 Cool
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Mon Jul 26, 2010 8:58 am

adalah pelik bunyinya jika ada coupe de' tat dalam forum... hehehehe.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
faizal_bulat
Private First Class
Private First Class


Posts : 147
Join date : 21/07/2010
Age : 59
Location : putrajaya, cyberjaya

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Tue Jul 27, 2010 8:45 am

jadi ke idak program suci murni ni? hehehehe
Back to top Go down
http://nogold.com
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Tue Jul 27, 2010 8:58 am

@kuk wrote:
Kita dalam PP ni tak perlu memikirkan tentang pangkat kerana apa yang paling penting adalah ikatan silaturrahim diantara kita. Tak perlu kita kejar pangkat atau apa2 Cool

betul tu kuk....aper lah ade pada pngkat.....
Back to top Go down
skyline
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 444
Join date : 15/09/2009
Age : 36

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Tue Jul 27, 2010 10:01 am

oo yeah,
so near with my home heheheh
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Tue Jul 27, 2010 10:53 am

Ok kawan, aku nk confrimation sekarang nie.. list yang nak datang ke putrajaya ini..cari kedai kopitiam kat sana ke..skyline ke sesapa tolong carikan..aku nk jawapan hari nie gak..cewaaaah dah start gila kuasa hahahahah...x ada laa..klu blh hari ini, sbb nk tgk brapa orang blh confrim


TTS Forum PP ke 2

Tarikh : 31/7/2010
Masa : 6.00 petang
Rancangan aktiviti :

1) Bersembang2 sambil minum air dan makan2 klu lapar..
2) Berbincang penubuhan platun tengah ( Platun Lima ) ceh dah bg nama dah hahaha..
3) Perlantikkan jawatan kuasa (sapa ketua ke sapa...kita semua ada laa ketua dalam platun)
4) Rancang aktiviti platun tengah antaranya ada lah :
i) Majlis berbuka Puasa
ii) Majlis Rumah Terbuka Hari Raya
iii) Paintball
iv) futsal (cadangan am)
v) lawatan sambil belajar
5) bersurai


Senarai kedatangan Ahli forum PP

1. Syark The Ghost ( bukan ketua yer)
2. Afiq Flanker
3. Paskau X
4. Faizal bulat (pas dia hbs UWL laaa hehhehe)
5. Skyline
6.
7.
8.
9.
10.

sila confrimkan kedatangan bagi menguruskan urusan penyampaian hadiah dan watikah perlantikkan hehhehhehee

sekian terima kasih



Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TTS FORUM PP ke 2   Today at 6:22 am

Back to top Go down
 
TTS FORUM PP ke 2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 9Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: