FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Nov 12, 2010 3:51 pm

@Akmal3110 wrote:
Kampung Serom 6, Fiq?

yup kenape? ade member ke kat sane?
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sat Nov 13, 2010 12:12 am

Ada apa kat kampung tu ek?
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sat Nov 13, 2010 1:06 am

@syark the ghost wrote:
weh22 dah OT weh..anyway 25 -27 hb mmmmmmmmmm..25hb aku kena join member aku..dia bertunang kat Jasin, Melaka....so x leh nk join hangpa hari tue ..ahad baru boleh huuhuhuhu

Kawan bertunang or abg Syark yg bertunang ni?hehehe
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Thu Dec 02, 2010 10:32 pm

Utk misi ni aku tak dpt join bcoz ada kerja hujung minggu,cuma aku minta buat satu senarai nama geng2 forum yg hadir dlm misi ini..Aku difahamkan pengantin baru (Admin) pun ada nanti..Senarai nama tu just buat kat thread ini je
Back to top Go down
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 8:46 am

aku maybe ikut sama tengok keadaan wife aku la.. kalu p muar boleh la jumpa tok wife aku. dier bekas PPH, driver kerata perisai untuk PPH.
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 8:54 am

aku tengah berkira kira sama ada nak pegi ke tak....
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 9:06 am

@afiq flanker wrote:
aku tengah berkira kira sama ada nak pegi ke tak....

nak pergi pun berkire ker fiq..pergi saje la...ehehee...mana jadual lawatan tu?sape yg arrange mana tampat pergi?
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 10:43 am

Sabtu:-
1. Kunjungan ke rumah Pena Celoreng di Seremban (bergantung kepada jadual beliau)
2. Kunjungan ke rumah Abah di Melaka. (Mohon bantuan daripada warga yang ada no hp beliau, tolong pm kepada saya untuk buat appointment)
3. Lawatan ke Muzium TLDM di Melaka.

Ahad:-
1. Lawatan ke Bukit Kepong
2. Lawatan ke Battle Site di Gemencih (sessi penerangan oleh comrade jimio)

** ini adalah perancangan asal untuk MMW 3. Namun yang demikian, mungkin akan terdapat perubahan yang akan bergantung kepada keadaan dan kesesuaian masa.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 11:09 am

knp ari sabtu bnyk aktiviti aaaaaaaaar...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 11:14 am

Sebab bukit kepong dgn battle site kat gemencih tu ibarat timur dgn barat.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 11:27 am

aku cuma bole join utk hari ahad sahaja...Insya'Allah..kebetulan 25hb tu ada saudara kahwin laa...
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 11:51 am

Laksamana Sunan @ TK wrote:
Sabtu:-
1. Kunjungan ke rumah Pena Celoreng di Seremban (bergantung kepada jadual beliau)
2. Kunjungan ke rumah Abah di Melaka. (Mohon bantuan daripada warga yang ada no hp beliau, tolong pm kepada saya untuk buat appointment)
3. Lawatan ke Muzium TLDM di Melaka.

Ahad:-
1. Lawatan ke Bukit Kepong
2. Lawatan ke Battle Site di Gemencih (sessi penerangan oleh comrade jimio)

** ini adalah perancangan asal untuk MMW 3. Namun yang demikian, mungkin akan terdapat perubahan yang akan bergantung kepada keadaan dan kesesuaian masa.

Sdra Admiral Sunan@Knife

No Tel saya telah saya PM kan pada Sdra Akmal. da kesempatana atau tidak kalau sdra semua berkunjung ke Rumah Pak Yaakob atau Hj Hussien yang telah kehilangan sebahagian anggota badan semasa operasi Gubir tsb? Kalau berhajat saya akan maklum kepada mereka berdua.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 11:54 am

Cadangan sebegini amat2 kami hargai. Kalau tuan boleh buat appointment, apa salahnya kita menziarahi mereka. Lawatan ke Muzium TLDM tu akan digantikan dengan lawatan ke rumah Pak Yaakop.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 12:02 pm

woo best nyer sape yg turun hari sabtu tu.... pale
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 12:22 pm

saya baru terima maklumat mengenai muzium balai polis bukit kepong.

menurut maklumat dari seorang rakan, muzium dan kawasan sekitar balai tersebut kini sedang dalam kerja2 pembaikan akibat banjir tempoh hari ..

apa pun saya akan update sekali lagi secepat mungkin selepas menghubungi balai polis yang berdekatan untuk mengesahkan perkara ini

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 12:28 pm

satu lg perkhabaran yg tak berape best utk hari ahad....kalo mcm tu apa kata 2 ari tu kite habeskan kat melaka saje....dan MMW ke muar..kite tunda utk tahun depan ajer la..takder la tekejar2...sekadar pandangan...
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 1:10 pm

LS... penginapan camne ye...
Back to top Go down
msy_300177
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 1041
Join date : 21/08/2010
Age : 39
Location : Kuantan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 2:06 pm

Laksamana Sunan @ TK wrote:
salam semua dan salam 1 malaysia.

adalah dijangkakan misi merentas waktu 3 (MMW3) akan dijalankan pada cuti sekolah bulan disember 2010 yang akan datang. penyertaan adalah terbuka kepada semua warga forum yang berminat dengan misi ini.

** tapak jambatan gemencheh (http://www.230battalion.org.au/Gallery/thumbnails.php?album=50)
.



tapak jambatan sungai kelamah (dulu dikenali jambatan gemencheh)
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 2:25 pm

@sunlay wrote:
LS... penginapan camne ye...

Penginapan ni agak masalah sikit. Well, kita akan minta bantuan dpd comrade reza. Sebab hotel kat area melaka dah fully booked. Kalau home stay macam mana? Ok tak?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 2:27 pm

Hadiah cenderahati untuk tetamu panggilan pertiwi macam mana? Ada cadangan? Atau kita guna format yang sama macam MMW 2?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 2:37 pm

mmm better buat mcm MMW2 tue LS..klu ada perubahan ok gak...gantikan sesuatu yang boleh jadi kan sebagai kenangan Very Happy
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 3:21 pm

LS... home stay budget brape RM?? ... utk cenderahati brape rm budgetnye?
bg tentatif program..
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 3:32 pm

Chalet banyak kat area saya. Budget below 100 satu hari/malam. Kena tempah awal-awal sikit.
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 4:37 pm

@m1ng1e3 wrote:
Chalet banyak kat area saya. Budget below 100 satu hari/malam. Kena tempah awal-awal sikit.

Menarik jugak tu. Chalet kat depan pantai. Boleh menikmati panorama indah. Hehe..

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Dec 03, 2010 5:40 pm

http://damarsuriaresort.wordpress.com/

cam bagus tempat ni....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Today at 12:06 pm

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 15Go to page : Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: