FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next
AuthorMessage
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:20 am

ko mmg nk kita buat rombongan cik kiah tul wan..hehehehe..sapa nk jd driver bus tue..afiq nk bwk?...SU blh laa dia bwk hehehe
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:23 am

sewa bus skali dgn driver la syark..lame dah aku tak merase rombongan sambil belajar nih..ehehee...
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:30 am

cadangan yang baik juga kalau nak sewa bas. cuma kena pastikan ia adalah cadangan yang menjimatkan kos. kita start misi naik bas dari kl atau dari mana? nak sewa 1 hari atau 2 hari? can somebody check dulu harga sewa bas?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:50 am

aku bole cek..tp kena bg detail la dari mane..kemane berape lame..kite dptkan cost dulu pastu baru buat comparison..pastu dptkan name siapa yg nk pergi..bwk family pun bole lah kut..pastu kite kire la sorang berape...waahh mcm PP nye trip family day la pulak...ahahaa
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 5:16 pm

yang penting kali nie..kita kena buat banner LS...baru nmpk program kita nie LS Smile
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 5:40 pm

rumah Pegawai Waran Gerakhas Makmor kat Batu Pahat kan?

termasuk utara Johor gak 2...
hehehee
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 5:42 pm

insyallah aku follow.....
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 7:29 pm

@paskau_x wrote:
aku bole cek..tp kena bg detail la dari mane..kemane berape lame..kite dptkan cost dulu pastu baru buat comparison..pastu dptkan name siapa yg nk pergi..bwk family pun bole lah kut..pastu kite kire la sorang berape...waahh mcm PP nye trip family day la pulak...ahahaa

sesiapa saja warga forum yang berminat adalah dijemput untuk menyertai aktiviti ini. kalau nak bawak keluarga pun amat dialu-alukan. cuma time tu aku tak pasti samada wife aku akan turut serta atau pun tak. sebab maybe dia dah kena kuarantin kat usm penang time tu. kalau macam tu, aku akan hanya bawak anak aku saja.

paskau, apa kata hang aku lantik sebagai setiausaha. manakala afiq adalah pengerusi. syark pulak adalah bendahari. jangan takut, aku dengan admin akan bantu daripada belakang.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 7:30 pm

@tomcat tiram wrote:
rumah Pegawai Waran Gerakhas Makmor kat Batu Pahat kan?

termasuk utara Johor gak 2...
hehehee

ex gerakhas operator yang menerima PGB?? boleh saja. cuba dapatkan maklumat seperti alamat dan nombor telefon. bila dah dapat, boleh pm kat aku.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 7:56 pm

@Laksamana Sunan wrote:
@paskau_x wrote:
aku bole cek..tp kena bg detail la dari mane..kemane berape lame..kite dptkan cost dulu pastu baru buat comparison..pastu dptkan name siapa yg nk pergi..bwk family pun bole lah kut..pastu kite kire la sorang berape...waahh mcm PP nye trip family day la pulak...ahahaa

sesiapa saja warga forum yang berminat adalah dijemput untuk menyertai aktiviti ini. kalau nak bawak keluarga pun amat dialu-alukan. cuma time tu aku tak pasti samada wife aku akan turut serta atau pun tak. sebab maybe dia dah kena kuarantin kat usm penang time tu. kalau macam tu, aku akan hanya bawak anak aku saja.

paskau, apa kata hang aku lantik sebagai setiausaha. manakala afiq adalah pengerusi. syark pulak adalah bendahari. jangan takut, aku dengan admin akan bantu daripada belakang.

aikkk knife, aku tetap ada jawatan dlam MMW hahahaha..ok I accept..Smile
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:04 pm

LS..aku takde xperience jd secretary lah eheheee..tgk la ape2 yg aku bole aku bantu...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:09 pm

@paskau_x wrote:
LS..aku takde xperience jd secretary lah eheheee..tgk la ape2 yg aku bole aku bantu...


secretary wat report la...hehehe, catit note time temubual...kekeke
Back to top Go down
zilfa87
Civilian
Civilian


Posts : 21
Join date : 21/07/2010
Age : 29

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:10 pm

bile tarikh yang sebenar ek....dh tau ke..
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:12 pm

@zilfa87 wrote:
bile tarikh yang sebenar ek....dh tau ke..

anak bulan blom nmpak lg....wakakaka
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:18 pm

@afiq flanker wrote:
@paskau_x wrote:
LS..aku takde xperience jd secretary lah eheheee..tgk la ape2 yg aku bole aku bantu...


secretary wat report la...hehehe, catit note time temubual...kekeke

ahahaa...aku tak bagus buat report2 nih takut aku sorang je yg faham org lain nanti nganga ahahaa..biar betul korang bg aku jd secretary..korang syok dgr citer aku lak kena tulis2 ehehee tak patut tak patut...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:22 pm

@paskau_x wrote:
@afiq flanker wrote:
@paskau_x wrote:
LS..aku takde xperience jd secretary lah eheheee..tgk la ape2 yg aku bole aku bantu...


secretary wat report la...hehehe, catit note time temubual...kekeke

ahahaa...aku tak bagus buat report2 nih takut aku sorang je yg faham org lain nanti nganga ahahaa..biar betul korang bg aku jd secretary..korang syok dgr citer aku lak kena tulis2 ehehee tak patut tak patut...

hahaha...ambik point jela...kalo ko xnak tulis...ko bawak recorder...hehehe
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:26 pm

takder ke awek2 yg sudi jadi secretary aku lak..aku kire cif secretary la kirenye..ade tak yg sudi??ehehee
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Fri Jul 23, 2010 11:37 pm

Belum ditetapkan lagi tarikh tu. Kita kena pilih yang sesuai dengan tetamu yang handak kita kunjungi. Jugak sesuai dengan kita semua. Jadi, langkah pertama ialah kita kena hubungi mereka terlebih dahulu. Secara kasarnya, tarikh yang dirancangkan adalah antara 11/12 (sabtu) hingga 25/12 (sabtu).

Misi kita akan bermula pada pagi sabtu dan dijangka berakhir pada ahad petang. Ini adalah perancangan. Sebanrang cadangan pembaikan amat dialu-alukan.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sat Jul 24, 2010 8:37 am

@paskau_x wrote:
takder ke awek2 yg sudi jadi secretary aku lak..aku kire cif secretary la kirenye..ade tak yg sudi??ehehee

si leyha ade, adik leyha ade... arah je
Back to top Go down
FaR-EiQ
Private
Private


Posts : 55
Join date : 27/06/2010
Age : 31
Location : Klang

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 11:23 am

insya Allah.. saya pun nk ikut..
hehe..MMW terbaik dari ladang
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 11:49 am

@FaR-EiQ wrote:
insya Allah.. saya pun nk ikut..
hehe..MMW terbaik dari ladang

boleh je.. mari meriahkan suasana Smile
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 3:12 pm

Aku pun insyaallah akan join. Aku nak bawak family sekali. Kalau naik bas pun tak apa. Janji dapat pegi dengan korang Very Happy
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 3:40 pm

@kuk wrote:
Aku pun insyaallah akan join. Aku nak bawak family sekali. Kalau naik bas pun tak apa. Janji dapat pegi dengan korang Very Happy

aiiii... takkan BAS kot? HARAPAN tak dapat lagi ke? hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 3:49 pm

Anak aku excited nak naik bas la. Tak pernah dapat naik bas lagi tu. Harapan dah dapat pun hehehe
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Jul 25, 2010 3:54 pm

naik HARAPAN je... tiket bas mahal wooo... hehehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Today at 6:20 am

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 15Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 8 ... 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: