FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 1:53 pm

@jimio wrote:
Boleh juga taruk nama penerima kat atas supaya kalau dia dislay pun bangga juga dgn pengiktirafan, satu lagi kata nama BUAT TUAN itu lebih piutis kalau tukar pada wira, contoh kira bunyinya..

Laksamana Sunan

"Di tanah ini, kami dedikasikan setulus ikhlas penghargaan dan terima kasih buat PERWIRA kami yang telah banyak menabur jasa dan bakti demi kedaulatan dan keamanan tanah ini terpelihara. Sesungguhnya pengorbanan dan keringat PERWIRA akan kami sanjungi dan dikenang sepanjang zaman.

Ni contoh paragraf atas la yg lain dah cantik dah tu..

Sekadar memberi pandangan la..

memang terbaik Tuan Jimio. sangat-sangat setuju dengan cadangan ni.

cuma mungkin boleh ditambahkan PERWIRA semua pada ayat akhir tu.
"Sesungguhnya pengorbanan dan keringat PERWIRA semua akan kami sanjungi dan dikenang sepanjang zaman."

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 1:59 pm

@sunlay wrote:
@paskau_x wrote:
cup cup..utk MMW3 ni kiter perlukan dana jgk ker?

semestinye ... ape-ape program dana amat-amat diperlukan ...

betul tu sunlay. dah finalize amount yang diperlukan ke sunlay?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 3:20 pm

Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 5:27 pm

ringkas, tepat, isi yang mantap dan direct menusuk ke jiwa.

11/10 bintang!

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 5:35 pm

Dah bincang dengan Tuan Jimio tadi. Lebih sempurna bila kita letakkan nama individu tersebut dalam ucapan penghargaan ni. Nanti aku akan hubungi Tuan Roslan untuk dapatkan nama-nama penuh individu terbabit.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 6:09 pm

setuju letak nama, rank, nama unit kalo sesuai la..
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 15, 2010 9:24 pm

cantik....welldone Sunlay..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 20, 2010 3:42 pm

salam ...

semua kawan-kawan yg di hormati minta update list utk MMWIII ni:-

1. LS- Confirm
2. Admin-TBA
3. KUK-Confirm
4. sunlay-Confirm
5.
6.
7.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 9:59 am

salam ...

semua kawan-kawan yg di hormati minta update list utk MMWIII ni:-

1. LS- Confirm
2. Admin-TBA
3. KUK-Confirm
4. sunlay-Confirm
5.syark-confirm
6.
7.
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 10:14 am

@syark the ghost wrote:
salam ...

semua kawan-kawan yg di hormati minta update list utk MMWIII ni:-

1. LS- Confirm
2. Admin-TBA
3. KUK-Confirm
4. sunlay-Confirm
5.syark-confirm
6.
7.

Sila nyatakan juga samada membawa keluarga bersama atau seorang contoh seperti di bawah..

1. Syark- 1
2. Kuk- wife + 3 kanak2

*Senang LS kire bajet nk blanje nanti eheheee
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 10:38 am

Tq paskau_x. Betul cadangan tu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:02 am

sedey plak aku tak dpt bersama sama dgn korang Crying or Very sad
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:07 am

Sunlay dah book 5 bilik. Nampak gayanya, 1 bilik kena tolak sebab tak ramai yang dapat join kali ni. Aku akan datang dengan family aku. 2 + 1.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:12 am

sunlay dgn family gak ker?
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:20 am

Laksamana Sunan @ TK wrote:
Sunlay dah book 5 bilik. Nampak gayanya, 1 bilik kena tolak sebab tak ramai yang dapat join kali ni. Aku akan datang dengan family aku. 2 + 1.

tuan grk dari Ipoh ke sana kurang lebih bila...??
saya masih lagi 50-50....sbb family dari Johor nak dtg Lumut...possibilities utk x follow mission ni adalah amat tinggi...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:29 am

aduh yaiiiii ikansadin Very Happy
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 2:24 pm

tak dapek la syark nk mkn ikan sadin eheheee
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 3:26 pm

salam ...

semua kawan-kawan yg di hormati minta update list utk MMWIII ni:-

1. LS- Confirm 2+1
2. Admin-TBA
3. KUK-Confirm
4. sunlay-Confirm = 3 org
5.syark-confirm
6.
7.
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 9:53 pm



banner baru sempena MMWIII....
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 21, 2010 11:02 pm

@ikansadinmknorang wrote:
Laksamana Sunan @ TK wrote:
Sunlay dah book 5 bilik. Nampak gayanya, 1 bilik kena tolak sebab tak ramai yang dapat join kali ni. Aku akan datang dengan family aku. 2 + 1.

tuan grk dari Ipoh ke sana kurang lebih bila...??
saya masih lagi 50-50....sbb family dari Johor nak dtg Lumut...possibilities utk x follow mission ni adalah amat tinggi...

sardin, aku akan gerak dari ipoh hari khamis malam. sebab hari jumaat petang aku ada appointment dengan iwk kat seremban. so, aku bawak family aku sekali khamis tu. taknak patah balik ipoh semata-mata untuk pickup family aku.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 22, 2010 6:41 am

@paskau_x wrote:
sunlay dgn family gak ker?
yup dgn keluarga sekali
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 22, 2010 10:35 am

kawan2 aku ada berita yang paling aku x suka tul nk cakap tension sungguh nie...aku x dapat nk join misi nie..sbb sabtu nie, pak2 sedara aku nk buat kenduri arwah tok wan aku yang genap setahun dia meninggal..so aku x dapat nk join laa misi nie huhuhuhuhuu..aku pas majlis pertunangan member karib aku..terus shooot balik KL sbb kenduri tue di adakan di kampung baru.. maaf kan aku kawan2 Sad...aku x boleh nk elak..klu kenduri kawin gagah lagi nak lari huuuhuhuhu
Back to top Go down
ikansadinmknorang
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1780
Join date : 15/09/2009
Location : lumut navy town

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 22, 2010 10:48 am

tuan Laksamana : ok noted tuan...sy masih lg arrange pergerakan...in case kalau dapat clearance...

syark : waah...ang x jadi gi lak....aiseh...
Back to top Go down
http://www.navigate2deviate.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 22, 2010 10:49 am

syark join hari sabtu laa...
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 22, 2010 10:52 am

salam aku join cuma aku lepak rumah adik aku
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Today at 6:18 am

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 12 of 15Go to page : Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: