FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Dec 26, 2010 9:26 am

aktiviti rasmi MMW3 telahpun berjaya diselesaikan malam tadi dimana lokasi terakhir team adalah menghadiri jamuan makan malam yang telah disediakan oleh comrade Reza kita dirumah beliau. Terima kasih diucapkan buat Tuan Abah, yang telah bersusah payah mengaturkan pertemuan kami dengan rakan-rakan seperjuangan beliau. Tanpa usaha beliau, pasti MM3 tidak akan berjaya terlaksana. Sesungguhnya, MMW3 telah menyaksikan kami, tentang HADIAH-HADIAH ISTIMEWA yang telah ditinggalkan buat perwira-perwira tanahair kita yang akan dibawa hingga akhir hayat mereka.

Bertapa berat mata memandang, berat lagi bahu memikul... Semoga paparan laporan MMW3 kelak didalam thread laporan khas akan dapat memberikan penghayatan tentang bertapa besarnya nilai pengorbanan para PERWIRA-PERWIRA kita buat bumi Malaysia ini...

*** buat saudara Reza, terima kasih daun keladi. Kalau sudi, jemputlah kami lagi...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Dec 26, 2010 1:54 pm

Dikesempatan ini juga saya mengambil kesempatan untuk menzahirkan rasa terharu saya diatas kesudian Sdra LS dan rombongan diatas kesudian bertemu muka dan bertandang ke Teratak saya dan rakan -rakan perjuangan saya (PWII B HJ Hussin dan KPL B Yaakob) didalam siri MMW3. Pertemuan itu telah memberi kesan yang mendalam didalam sanubari kami. Semoga titik pertemuan itu akan membawa pertemuan seterusnya. Isyaallah. Saya juga mengharapkankan MMW3 dapat mencapai matlamatnya didalam melaksanakan misinya didalam MMW3 tersebut.

Disini saya juga menuntut maaf sekiranya terdapat sebarang cacat cela atau kekurangan semasa misi tersebut dilaksanakan.

Tidak lupa juga saya mengucapkan terima kasih kepad Sdra Reza SU, Isteri dan keluarganya kerana sudi menjamu selera di Kediaman beliau. Sesungguhnya jamuan makan malam tersebut amat meninggalkan kenangan manis disanubari saya. Bab kata Sdra Laksamana Sunan. TK Daun Keladi.......
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Dec 26, 2010 8:12 pm

terima kasih buat saudara sunlay yang telah bertungkus lumus menyediakan cenderahati dan juga banner untuk misi ini. tidak lupa juga terima kasih diatas komitmen yang telah diberikan oleh saudara admin kita dan juga saudara kuk apabila dapat menyertai MMW3 ini walaupun terpaksa datang daripada muar dan juga kelantan. tanpa mereka semua, MMW3 akan hilang seri nya...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Sun Dec 26, 2010 9:29 pm

alhamdulillah ... selepas dua misi terlepas sebelum ni akhirnye sy berjaya juga sertai misi kali ni ... buat pakcik mingle , pakcik hussin & pakcik yaakob terima kasih atas layanan ... kami hanya tau tadah je pengalaman , sedangkan perit gentir sebagai PERWIRA.. tuan-tuan yg tempuhi ...
saudara rezza yg sambut kami siap dgn khemah kenduri & makanan pelbagai tak larat nak kunyah ... badan letih kalu tak byk lg nak belasah... terima kasih bro
saudara LS ... santai-santai je handle benda ni sambil buat keje kat kedai ...



jika pakcik hussin bole akses forum ni ... kata-kata atas kasi berdiri bulu roma pakcik hussin ..

Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 12:41 am

@sunlay wrote:
alhamdulillah ... selepas dua misi terlepas sebelum ni akhirnye sy berjaya juga sertai misi kali ni ... buat pakcik mingle , pakcik hussin & pakcik yaakob terima kasih atas layanan ... kami hanya tau tadah je pengalaman , sedangkan perit gentir sebagai PERWIRA.. tuan-tuan yg tempuhi ...
saudara rezza yg sambut kami siap dgn khemah kenduri & makanan pelbagai tak larat nak kunyah ... badan letih kalu tak byk lg nak belasah... terima kasih bro
saudara LS ... santai-santai je handle benda ni sambil buat keje kat kedai ...



jika pakcik hussin bole akses forum ni ... kata-kata atas kasi berdiri bulu roma pakcik hussin ..



Terima kasih sdra Sunlay, semoga kita dapat berjumpa lagi dilain masa dan ketika. Maaf sekiranya terdapat sebarang apa-apa yang kureng dari saya.
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 1:20 am

uhhuuhuhhuhuh sedih hati aku nie..sbb hal family..aku kena balik KL uhuhhuhu..terkilan x dapat join MMW3 ni...uhuhhhuh..maaf kan aku suma yang terlibat MMW3
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 1:21 am

err...gambo MMW ade tak?

bagi terubat jiwa kami..
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 8:09 am

sekalung tahniah la buat yg terlibat dan merealisasikannya..
Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 9:14 am

Tahniah kepada rakan2 yg telah menjayakan MMW3 2010..kita hanya mampu merancang tetapi Tuhan yg menentukan.. semoga dpt bersama pada MMW4 pula.
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 10:06 am

@syark the ghost wrote:
uhhuuhuhhuhuh sedih hati aku nie..sbb hal family..aku kena balik KL uhuhhuhu..terkilan x dapat join MMW3 ni...uhuhhhuh..maaf kan aku suma yang terlibat MMW3

Jangan sedih dan pilu shark....Hal keluarga mesti diiutamakan. Insyaallah jika diizinkan Allah,kita akan ketemu dilain masa dan ketika.
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 11:49 am

Masih belum berkesempatan untuk join mana2 MMW. Takdak rezeki lagi. Tahniah buat yang terlibat dalam MMW3. Harapan nak jumpa Abah tak kesampaian. InsyaAllah lain kali.
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 12:45 pm

@Akmal3110 wrote:
Masih belum berkesempatan untuk join mana2 MMW. Takdak rezeki lagi. Tahniah buat yang terlibat dalam MMW3. Harapan nak jumpa Abah tak kesampaian. InsyaAllah lain kali.

Insyaallah, Jika diizin Allah kita akan bertemu dilain masa dan ketika. MMW3 tidak kesempatan berjumpa dengan seorang lagi mangsa BT peristiwa Gubir. Program yang begitu padat dan juga tambatan program-program yang saya sendiri terlibat dengan aktiviti kemasyaratan serta jiran tetangga, maka saya juga tersekat. Ini cuma membolehkan MMW3 berkesempatan dengan 3 orang shj (termasuk saya)dapat dikunjungi didalam kembara tersebut. Jika diizinkan dan berkesempatan, MMW seterusnyake selatan (jika ada) saya akan aturkan pula perjumpaan dengan SSJn Ahmad Jantan, LT Kol Aziz (komd ketika 'THE GREAT ESCAPE').
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Mon Dec 27, 2010 12:47 pm

@gafaro wrote:
err...gambo MMW ade tak?

bagi terubat jiwa kami..

Ada kot?
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 28, 2010 6:58 pm

@m1ng1e3 wrote:
@Akmal3110 wrote:
Masih belum berkesempatan untuk join mana2 MMW. Takdak rezeki lagi. Tahniah buat yang terlibat dalam MMW3. Harapan nak jumpa Abah tak kesampaian. InsyaAllah lain kali.

Insyaallah, Jika diizin Allah kita akan bertemu dilain masa dan ketika. MMW3 tidak kesempatan berjumpa dengan seorang lagi mangsa BT peristiwa Gubir. Program yang begitu padat dan juga tambatan program-program yang saya sendiri terlibat dengan aktiviti kemasyaratan serta jiran tetangga, maka saya juga tersekat. Ini cuma membolehkan MMW3 berkesempatan dengan 3 orang shj (termasuk saya)dapat dikunjungi didalam kembara tersebut. Jika diizinkan dan berkesempatan, MMW seterusnyake selatan (jika ada) saya akan aturkan pula perjumpaan dengan SSJn Ahmad Jantan, LT Kol Aziz (komd ketika 'THE GREAT ESCAPE').

ni cadangan yang amat menarik. kalau boleh, mungkin Tuan Abah boleh aturkan sekali pertemuan dengan PW2 Maamor sekali nanti.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Tue Dec 28, 2010 6:59 pm

@m1ng1e3 wrote:
@gafaro wrote:
err...gambo MMW ade tak?

bagi terubat jiwa kami..

Ada kot?

pasti ada. cuma agak sibuk dalam tempoh ni. nanti kami akan upload dalam thread laporan khas. maaf kalau tertunggu-tunggu.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 1:55 am

Laksamana Sunan @ TK wrote:
@m1ng1e3 wrote:
@Akmal3110 wrote:
Masih belum berkesempatan untuk join mana2 MMW. Takdak rezeki lagi. Tahniah buat yang terlibat dalam MMW3. Harapan nak jumpa Abah tak kesampaian. InsyaAllah lain kali.

Insyaallah, Jika diizin Allah kita akan bertemu dilain masa dan ketika. MMW3 tidak kesempatan berjumpa dengan seorang lagi mangsa BT peristiwa Gubir. Program yang begitu padat dan juga tambatan program-program yang saya sendiri terlibat dengan aktiviti kemasyaratan serta jiran tetangga, maka saya juga tersekat. Ini cuma membolehkan MMW3 berkesempatan dengan 3 orang shj (termasuk saya)dapat dikunjungi didalam kembara tersebut. Jika diizinkan dan berkesempatan, MMW seterusnyake selatan (jika ada) saya akan aturkan pula perjumpaan dengan SSJn Ahmad Jantan, LT Kol Aziz (komd ketika 'THE GREAT ESCAPE').

ni cadangan yang amat menarik. kalau boleh, mungkin Tuan Abah boleh aturkan sekali pertemuan dengan PW2 Maamor sekali nanti.

No prob....bila-bila masa boleh saya aturkan.
Back to top Go down
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 8:01 am

@m1ng1e3 wrote:
Laksamana Sunan @ TK wrote:
@m1ng1e3 wrote:
@Akmal3110 wrote:
Masih belum berkesempatan untuk join mana2 MMW. Takdak rezeki lagi. Tahniah buat yang terlibat dalam MMW3. Harapan nak jumpa Abah tak kesampaian. InsyaAllah lain kali.

Insyaallah, Jika diizin Allah kita akan bertemu dilain masa dan ketika. MMW3 tidak kesempatan berjumpa dengan seorang lagi mangsa BT peristiwa Gubir. Program yang begitu padat dan juga tambatan program-program yang saya sendiri terlibat dengan aktiviti kemasyaratan serta jiran tetangga, maka saya juga tersekat. Ini cuma membolehkan MMW3 berkesempatan dengan 3 orang shj (termasuk saya)dapat dikunjungi didalam kembara tersebut. Jika diizinkan dan berkesempatan, MMW seterusnyake selatan (jika ada) saya akan aturkan pula perjumpaan dengan SSJn Ahmad Jantan, LT Kol Aziz (komd ketika 'THE GREAT ESCAPE').

ni cadangan yang amat menarik. kalau boleh, mungkin Tuan Abah boleh aturkan sekali pertemuan dengan PW2 Maamor sekali nanti.

No prob....bila-bila masa boleh saya aturkan.

menarik ni ... harap lepas ni ade kesempatan masa & kemampuan kewangan utk jejak perwira-perwira ... INsyaAllah
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 10:56 am

Aku lagi la sedih berbanding korang yang tak dapat pegi. dapat jumpa pak m1g je. Malam tu aku demam teruk. Lepak kat bilik hotel je. Mana tak sedihnya. Sad
Back to top Go down
kerianiers
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 569
Join date : 20/08/2010
Age : 35
Location : Bandar Warisan, From Taiping With Love

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 11:16 am


masa makan kat umah bro.reza ada asam pedas ikan pari tak.?....Smile
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 11:17 am

@kuk wrote:
Aku lagi la sedih berbanding korang yang tak dapat pegi. dapat jumpa pak m1g je. Malam tu aku demam teruk. Lepak kat bilik hotel je. Mana tak sedihnya. Sad



sorilah ye..jumpa yg edisi kanak2 je..dewasa dah sold out huhu

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
sunlay
First Sergeant
First Sergeant


Posts : 711
Join date : 22/12/2009
Age : 42
Location : jugra

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 12:12 pm

@kuk wrote:
Aku lagi la sedih berbanding korang yang tak dapat pegi. dapat jumpa pak m1g je. Malam tu aku demam teruk. Lepak kat bilik hotel je. Mana tak sedihnya. Sad

kuk .. demam dah ok ke .... bile sampai kb?

kat sana ade tak perwira-perwira yg bole di ziarahi ... nanti bulan mac cuti sekolah kite buat..
Back to top Go down
m1ng1e3
Sergeant
Sergeant


Posts : 322
Join date : 24/12/2009
Age : 65

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 1:13 pm

@sunlay wrote:
@kuk wrote:
Aku lagi la sedih berbanding korang yang tak dapat pegi. dapat jumpa pak m1g je. Malam tu aku demam teruk. Lepak kat bilik hotel je. Mana tak sedihnya. Sad

kuk .. demam dah ok ke .... bile sampai kb?

kat sana ade tak perwira-perwira yg bole di ziarahi ... nanti bulan mac cuti sekolah kite buat..

Sdra KUK,

Suspect Viral fever atau demam lain?

Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 1:23 pm

@m1ng1e3 wrote:
@sunlay wrote:
@kuk wrote:
Aku lagi la sedih berbanding korang yang tak dapat pegi. dapat jumpa pak m1g je. Malam tu aku demam teruk. Lepak kat bilik hotel je. Mana tak sedihnya. Sad

kuk .. demam dah ok ke .... bile sampai kb?

kat sana ade tak perwira-perwira yg bole di ziarahi ... nanti bulan mac cuti sekolah kite buat..

Sdra KUK,

Suspect Viral fever atau demam lain?


Dia rindu kat seseorang kat KB kot ni?? Hehehe...

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 2:11 pm

demam kura2...tp isnin tu ari dah dgr dah dpt obat dahh..pastu terus blk KB...
Back to top Go down
Reza Su-30MKM
Staff Sergeant
Staff Sergeant


Posts : 468
Join date : 01/02/2010
Age : 40
Location : Selatan Malaysia

PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Wed Dec 29, 2010 2:46 pm

@kerianiers wrote:

masa makan kat umah bro.reza ada asam pedas ikan pari tak.?....Smile

Menu mlm tu asam pedas daging n mee kari serta ikan keli goreng
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)   Today at 11:56 am

Back to top Go down
 
Misi Merentas Waktu 3 (Wilayah Selatan)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 14 of 15Go to page : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: