FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
AuthorMessage
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 6:27 am

kepada warga-warga baru, selamat datang dan selamat menyertai kami. tak kiralah samada bekas rotu, bekas anggota keselamatan, yang masih berkhidmat, mahupun civilian sekalipun, kami sentiasa mengalu-alukan penyertaan anda semua.

sebenarnya, pencapaian forum panggilan pertiwi hingga ke saat ini adalah amat membanggakan saya dan juga tuan admin. masih ingat lagi ketika bulan puasa last year, forum kita cuma mempunyai keahlian tak sampai pun 20 orang. dan kini, pada kedatangan bulan puasa tahun ini pula, keahlian ahli warga forum telah pun mencecah sehingga 631 orang.

mungkin ramai warga forum yang tidak sedar bahawa usia "officially operation status" forum kita kian hampir menjangkau usia 1 tahun. (minta persetujuan admin untuk mengisytiharkan 13hb. September 2009 sebagai "officially operation status" forum ini).

terima kasih kepada seluruh warga senior forum diatas kepercayaan dan sokongan padu anda semua kepada forum ini. tanpa usaha keras dan gigih anda semua, forum panggilan pertiwi tidak akan dapat berada dilandasan yang kukuh seperti sekarang. terima kasih juga kepada warga-warga forum yang baru diatas sokongan yang tidak berbelah bagi kepada forum dan juga pilihan anda sebagai laman informasi militari utama anda semua.cheers cheers

**p/s admin, kita tak ada plan nak buat sambutan sempena menyambut hari jadi forum ni tak? maybe buat tshirt ke, atau apa-apa souvenir? lepas tu, kita buat sambutan tu secara official masa aktiviti MMW 3 tu nanti. sekadar memberi cadangan. Very Happy

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 7:58 am

@Laksamana Sunan wrote:


**p/s admin, kita tak ada plan nak buat sambutan sempena menyambut hari jadi forum ni tak? maybe buat tshirt ke, atau apa-apa souvenir? lepas tu, kita buat sambutan tu secara official masa aktiviti MMW 3 tu nanti. sekadar memberi cadangan. Very Happy

sya bab2 souvenirs ni sokong sgt2. buat tshir roundneck la pulak kan?
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 8:40 am

salam..

ermm hari tu (12/08/10) saya ada post kat shout box " hari ni genap lagi sebulan forum PP berumur satu tahun"..tapi mcm xde respon so saya abaikan jer..hehe..mungkin org x berapa nampak kat situ. sorry, my bad.

alhamdulillah, pejam celik dah hampir setahun dah sejak forum ni ditubuhkan (masa tu bulan puasa jugak). officially dibuka keahlian pada 12/08/09..tapi first reply diterima pada Sun 13 Sep 2009 - 12:22 am.

terima kasih kepada anda semua yang telah menyertai dan menghidupkan laman forum ni.

bak kata LS, saya setuju dengan cadangannya. patches sempena 1 tahun x nk buat jugak ke? hehehe..t-shirt..cap.. ok gak

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 8:53 am

Chantek bebeno tu yeop! Teman follow aje. Mike design le patch tu. Atau pun, kite bukak saje cadangan design logo sempena 1 tahun forum tu kat semua?

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 9:30 am

Agreed.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 9:44 am

@Laksamana Sunan wrote:
kepada warga-warga baru, selamat datang dan selamat menyertai kami. tak kiralah samada bekas rotu, bekas anggota keselamatan, yang masih berkhidmat, mahupun civilian sekalipun, kami sentiasa mengalu-alukan penyertaan anda semua.

sebenarnya, pencapaian forum panggilan pertiwi hingga ke saat ini adalah amat membanggakan saya dan juga tuan admin. masih ingat lagi ketika bulan puasa last year, forum kita cuma mempunyai keahlian tak sampai pun 20 orang. dan kini, pada kedatangan bulan puasa tahun ini pula, keahlian ahli warga forum telah pun mencecah sehingga 631 orang.

mungkin ramai warga forum yang tidak sedar bahawa usia "officially operation status" forum kita kian hampir menjangkau usia 1 tahun. (minta persetujuan admin untuk mengisytiharkan 13hb. September 2009 sebagai "officially operation status" forum ini).

terima kasih kepada seluruh warga senior forum diatas kepercayaan dan sokongan padu anda semua kepada forum ini. tanpa usaha keras dan gigih anda semua, forum panggilan pertiwi tidak akan dapat berada dilandasan yang kukuh seperti sekarang. terima kasih juga kepada warga-warga forum yang baru diatas sokongan yang tidak berbelah bagi kepada forum dan juga pilihan anda sebagai laman informasi militari utama anda semua.cheers cheers

**p/s admin, kita tak ada plan nak buat sambutan sempena menyambut hari jadi forum ni tak? maybe buat tshirt ke, atau apa-apa souvenir? lepas tu, kita buat sambutan tu secara official masa aktiviti MMW 3 tu nanti. sekadar memberi cadangan. Very Happy

boleh cuti sehari tak?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 9:51 am

Teman ngikut mike saje yeop!

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 11:26 am

admin buat thread baru lah.. ni dah hijack thread orang nih....
Back to top Go down
ggk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2053
Join date : 22/12/2009
Age : 37

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 11:28 am

viewers banyak tapi yang masuk kurang dari viewers.. camano nak sedut diorang ni masuk?
Back to top Go down
http://malaysiamilitarypower.blogspot.com/
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 11:31 am

pakei vaccum. hahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
Capt. Price
Specialist
Specialist


Posts : 162
Join date : 13/08/2010
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:01 pm

Salam untuk semua forumers Panggilan Pertiwi:

Izinkan saya memperkenalkan diri saya sebagai nickname "Capt. Price". Actually saya dah lama ikut forum nih tetapi hanya sebagai guest sahaja. Baru-baru ini sahaja tergerak dihati saya untuk mendaftar sebagai ahli forum. Adalah menjadi kebanggaan saya kerana terdapat juga blog military yang bergerak aktif seperti ini. Diharap blog ini dapat berkembang dengan maju dan pesat dimasa-masa yang akan datang. Sebagai anak watan dan juga rakyat malaysia adalah menjadi keutamaan kita untuk menjadi "mata dan telinga" kepada pasukan keselamatan kita. Saya masih baru disini diharap kehadiran saya dapat diterima oleh semua forumers didalam ini. Saya akan mengutarakan pendapat saya jika ianya bernas bagi saya dan maybe boleh juga dijadikan idea untuk meningkatkan tahap pasukan keselamatan kita. By the way saya dapat nick Capt. Price nih sebab saya terlalu meminati game pc Call Of Duty: Modern Warfare. Maybe saya rasa ada forumers kat sini yang meminati game yang saya sebutkan ini.

Terima Kasih...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:07 pm

yup bro...saya Ghost Smile..welcome to the party..tmpg tny..capt price yg selalu bg komen dlm blog shah paskal kan?
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:26 pm

Welcome aboard capt price. Kami sentiasa mengalu-alukan penyertaan warga-warga seperti anda. Terima kasih kerana telah menjadi pengikut setia forum ini selama ini.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"


Last edited by Laksamana Sunan on Sat Aug 14, 2010 10:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:30 pm

salam sejahtera dan selamat datang zakuan,Lt(M) Bedi,wangedandotcom2 dan Captain Price..

terima kasih kerana memilih forum ini untuk berkongsi segala pengalaman,pendapat dan apa jua....


**saya memang minat game 2...tapi spec game tu untuk pc memang masalah untuk saya...hehee
Back to top Go down
Capt. Price
Specialist
Specialist


Posts : 162
Join date : 13/08/2010
Age : 37
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:30 pm

@syark the ghost wrote:
yup bro...saya Ghost Smile..welcome to the party..tmpg tny..capt price yg selalu bg komen dlm blog shah paskal kan?

Yup that's right mate. We share the same interest. Welcome to the Modern Warfare world. Capt. Price in that game are potrayed as the true heroes. He is potrayed as a commando in SAS Regiment on episode 1 and an Ex-SAS Regiment in the episode 2. Can't wait to see the 3rd episode in the game Call Of Duty: Modern Warfare. The end of all stories alongside with Capt. "Soap" McTavish (SAS & Task Force 141) and Nikolai.
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sat Aug 14, 2010 10:37 pm

@Capt. Price wrote:
Salam untuk semua forumers Panggilan Pertiwi:

Izinkan saya memperkenalkan diri saya sebagai nickname "Capt. Price". Actually saya dah lama ikut forum nih tetapi hanya sebagai guest sahaja. Baru-baru ini sahaja tergerak dihati saya untuk mendaftar sebagai ahli forum. Adalah menjadi kebanggaan saya kerana terdapat juga blog military yang bergerak aktif seperti ini. Diharap blog ini dapat berkembang dengan maju dan pesat dimasa-masa yang akan datang. Sebagai anak watan dan juga rakyat malaysia adalah menjadi keutamaan kita untuk menjadi "mata dan telinga" kepada pasukan keselamatan kita. Saya masih baru disini diharap kehadiran saya dapat diterima oleh semua forumers didalam ini. Saya akan mengutarakan pendapat saya jika ianya bernas bagi saya dan maybe boleh juga dijadikan idea untuk meningkatkan tahap pasukan keselamatan kita. By the way saya dapat nick Capt. Price nih sebab saya terlalu meminati game pc Call Of Duty: Modern Warfare. Maybe saya rasa ada forumers kat sini yang meminati game yang saya sebutkan ini.

Terima Kasih...

selamat datang Capt Price ke teratak kebanggaan kami nie... selamat berforum cheers
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:01 pm

Salam untuk semua warga PP...nickmname sy izwan90....sy still g student....sbnarnya lama da ikot forum ni tp malas nk dftar jdi ahli...nk xnk kna daftar gak la sbb thread pasal atm ngn polis dihadkan pda ahl je...minat punya pasal. Mmg minat pasal benda2 military n sgt3 berminat pasal airsoft. Sy minat gak main gme FPS(First person shooter) cam call of duty(semua penah main,tggu black ops kuar je),battlefield 2,medal of honour(ngah tgu yg baru) dll. Sy minat gak baca majalah tempur(tp da 2 keluaran miss sbb da 2 bulan elaun mara lambat masuk Evil or Very Mad ) jd nk mintak tolong spe2 yg majalah tempur keluaran jun ngn julai leh bgtau sy x(plzz pm sy)....sggup beli huhu...faveret 2...1 g sy minat gak main futsal. So klo ada spe2 rse nk try lwan ngn student2 unikl leh la pm sy ek...main kt area segambut atau gombak...harap2 forumers lain leh bimbing sy...peace cheers
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:09 pm

welcome bro...oh ye...saye ade tempur jun 2010...hehehhe
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:14 pm

leh jual kt sy x?? t xlengkap lak koleksi..huhu sjak form 3 g kumpul majalah 2...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:27 pm

@izwan90 wrote:
Salam untuk semua warga PP...nickmname sy izwan90....sy still g student....sbnarnya lama da ikot forum ni tp malas nk dftar jdi ahli...nk xnk kna daftar gak la sbb thread pasal atm ngn polis dihadkan pda ahl je...minat punya pasal. Mmg minat pasal benda2 military n sgt3 berminat pasal airsoft. Sy minat gak main gme FPS(First person shooter) cam call of duty(semua penah main,tggu black ops kuar je),battlefield 2,medal of honour(ngah tgu yg baru) dll. Sy minat gak baca majalah tempur(tp da 2 keluaran miss sbb da 2 bulan elaun mara lambat masuk Evil or Very Mad ) jd nk mintak tolong spe2 yg majalah tempur keluaran jun ngn julai leh bgtau sy x(plzz pm sy)....sggup beli huhu...faveret 2...1 g sy minat gak main futsal. So klo ada spe2 rse nk try lwan ngn student2 unikl leh la pm sy ek...main kt area segambut atau gombak...harap2 forumers lain leh bimbing sy...peace cheers

selamat datang ke teratak kami..hehehe

@leyha wrote:
welcome bro...oh ye...saye ade tempur jun 2010...hehehhe

haha...sejak bile hang jadi dealer tempur nie leyha....wakakaka
Back to top Go down
leyha
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 603
Join date : 20/01/2010
Age : 27
Location : cheras, KL

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:44 pm

bukan dealer beb...tapi sebb memg aku beli sebb dlm tu isu sniper...

oh...incik izwan...cannot sell la...sebb tu je seketul yg saye ade...haha
Back to top Go down
nasiru
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 690
Join date : 11/01/2010
Age : 30

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 3:46 pm

Makin maju forum ni , Very Happy selamat datang ke forum ni kepada semua yang baru cheers
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 4:03 pm

aduh kcewa jp..huhu clown
Back to top Go down
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 4:25 pm

cuba la kontek dia punya printing company or distributor, tanya ada x lagi
Back to top Go down
izwan90
Private
Private


Posts : 78
Join date : 29/06/2010
Age : 26
Location : Gombak

PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Sun Aug 15, 2010 4:27 pm

k thnks bro bgtaw...xterpikir lak..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: :: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::   Today at 2:41 am

Back to top Go down
 
:: 1OGOS 2010 : NEW FORUMER - SILA KENALKAN DIRI DI SINI ::
View previous topic View next topic Back to top 
Page 6 of 12Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: LAMAN UTAMA & MAKLUMBALAS :: SELAMAT DATANG - 2016 :: ROLL CALL 2009-2011-
Jump to: