FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Overseas World War 2 Military Reneactment

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 10:00 am

Assalamualaikum semua~saya x tahu di mana hendak letakkan topik ini~jika topik saya ni x bersesuaian diletakkan disini,sila mod letakkan di tempat yg sepatutnya~

Frühlingserwachen 2008 WW2 re-enactment - German Attack



WWII Battlefield 1944-Dargov-Slovakia 09-WW2 REENACTMENT-Wehrmacht vs Red Army,T34 Tank vs Pz. Tiger



REENACTMENT WWII - German Wehrmacht , WL , Waffen SS vs British , US Army & Russian Red Army CZ & SK



Reenactment: Modlin 2008 - Berlin 1945 - Before the battle

Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 10:05 am

WORLD WAR 2 REENACTMENT Eastern Front TOWN BATTLE - Břest CZ




"Feldgrau" german reenactment in Italy PICS 02





Feldgrau" german reenactment in Italy VIDEO 01




Battle of The Bulge Reenactment - 2008

Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 3:33 pm

ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 4:41 pm

@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

hu~~kalau boleh buat mcm tu mmg seronok~teringin gak nak buat mcm dlm gmbr di bawah ini~~




JAWOHL!

SAVING PRIVATE RYAN'S FAKE TIGER & HALFTRACK

OWNER: MIKE (SOUTH BEND, USA)

The Tiger is a T-34 remodelled/conversion. The sdkfz-251 Halftrack is a Czech OT810 remodelled/conversion.

-IDR WW2 MOVIES-
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 6:01 pm

@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 01, 2010 7:07 pm

harga T-34 yg diubahsuai jadi mcmrekabentuk kereta kebal Tiger tu harganya ialah antara USD20,000.00 hingga ke USD40,000.00~sumber dari encik wiki~


Surviving vehicles
Due to the large number produced, there are hundreds of surviving T-34s. Examples of this tank are in the collections of most significant military museums, and hundreds more serve as war memorials. Many are in private ownership, and demilitarised working tanks change hands for between $20,000 and $40,000 USD. Some still may serve in a second-line capacity in a number of Third World militaries, while others may find use in a civilian capacity, primarily in film making. For the movie Saving Private Ryan, two T-34 tanks were modified to resemble Tiger I tanks, due to the rarity of the latter vehicle. Several were used for the same purpose in Polish TV series "Czterej pancerni i pies. Most of them appeared in the third episode. Unlike "Ryan Tigers", as they came to be known, Tigers from the series had their road wheels covered, thus making the trick less obvious.
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 11:34 am

@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!

bila ko mention, aku tgk.....aaaa lebih kurang cam aku nye hahahaha

Oberst;

teringin nak join derang nie....aku denga derang join based pada History Channel...bermaksud jika ade documentari sejarah re-make, manalah tahu dengan muka ko sekali ade dalam tuh...Hahaha jangan terkejut sbb German sendiri ade guna khidmat org Asia dalam tentera derang gak
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 12:42 pm

@SgtKurtz wrote:
@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!

bila ko mention, aku tgk.....aaaa lebih kurang cam aku nye hahahaha

Oberst;

teringin nak join derang nie....aku denga derang join based pada History Channel...bermaksud jika ade documentari sejarah re-make, manalah tahu dengan muka ko sekali ade dalam tuh...Hahaha jangan terkejut sbb German sendiri ade guna khidmat org Asia dalam tentera derang gak

hu~mmg ada pun org2 asian,lagi2 org2 indonesia dan korea~ada pernah nampak gmbr2 mereka~~hu~bilalah dpt buat mcm ni kt malaysia~~
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 12:53 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@SgtKurtz wrote:
@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!

bila ko mention, aku tgk.....aaaa lebih kurang cam aku nye hahahaha

Oberst;

teringin nak join derang nie....aku denga derang join based pada History Channel...bermaksud jika ade documentari sejarah re-make, manalah tahu dengan muka ko sekali ade dalam tuh...Hahaha jangan terkejut sbb German sendiri ade guna khidmat org Asia dalam tentera derang gak

hu~mmg ada pun org2 asian,lagi2 org2 indonesia dan korea~ada pernah nampak gmbr2 mereka~~hu~bilalah dpt buat mcm ni kt malaysia~~

Anwar,Kurtz...dulu ada sekali masuk majalah 3, ada sorang pegawai tentera kita ada
koleksi pakain seragam Jerman, semua jahit sendiri, topi besi, cap pegawai..siap
ada satu kubelwagen lagi...sempat laa jugak beraksi dgn pengacara dlm 15 minit...
Nak tunggu mcm Indonesia ngan Korea...aku rasa lambat lg kat sini....
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 1:12 pm

aku ade satu soalan...

macamane nak gunakan link kat atas 2?

menarik sebenarnye ni...siap de jual T-72 lagi..
huhuhuuu
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 2:23 pm

@von wrote:
@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@SgtKurtz wrote:
@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!

bila ko mention, aku tgk.....aaaa lebih kurang cam aku nye hahahaha

Oberst;

teringin nak join derang nie....aku denga derang join based pada History Channel...bermaksud jika ade documentari sejarah re-make, manalah tahu dengan muka ko sekali ade dalam tuh...Hahaha jangan terkejut sbb German sendiri ade guna khidmat org Asia dalam tentera derang gak

hu~mmg ada pun org2 asian,lagi2 org2 indonesia dan korea~ada pernah nampak gmbr2 mereka~~hu~bilalah dpt buat mcm ni kt malaysia~~

Anwar,Kurtz...dulu ada sekali masuk majalah 3, ada sorang pegawai tentera kita ada
koleksi pakain seragam Jerman, semua jahit sendiri, topi besi, cap pegawai..siap
ada satu kubelwagen lagi...sempat laa jugak beraksi dgn pengacara dlm 15 minit...
Nak tunggu mcm Indonesia ngan Korea...aku rasa lambat lg kat sini....

yg dulu tuh mmg ada aku tgk masa kat majalah 3 tahun bila den x ingat....Majalah 3 buat live view tentant persatuan Volkswagen Malaysia..mula2 part ahli persatuan dengan kete bettle bug memasing, lastly barulah yg kubelwagen tuh.....perghhh mmg layan lah...

aduhhhhh.....aku semakin terdesak dengan Jerman nye Uniform....berabai duit nak sediakan
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 02, 2010 5:46 pm

@von wrote:
@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:
@SgtKurtz wrote:
@von wrote:
@SgtKurtz wrote:
ahhhhh aku terbakar dengan suasana video camnie...kalau lah dibuat camtu kat sini, pasti meriah sangat.....namun hanyalah angan2 shj sbb rakyat kita mentaliti mengecewakan...

teringin nak tgk Askar Melayu vs Tentera Imperial Japan kat Green Ridge, Kampar dan Imperial landing kat kelantan sana tuh....kemudian buatlah editing gambar dan bagi kat muzium

Tgk halftrack tu mcm ko punye je Kurtz!!

bila ko mention, aku tgk.....aaaa lebih kurang cam aku nye hahahaha

Oberst;

teringin nak join derang nie....aku denga derang join based pada History Channel...bermaksud jika ade documentari sejarah re-make, manalah tahu dengan muka ko sekali ade dalam tuh...Hahaha jangan terkejut sbb German sendiri ade guna khidmat org Asia dalam tentera derang gak

hu~mmg ada pun org2 asian,lagi2 org2 indonesia dan korea~ada pernah nampak gmbr2 mereka~~hu~bilalah dpt buat mcm ni kt malaysia~~

Anwar,Kurtz...dulu ada sekali masuk majalah 3, ada sorang pegawai tentera kita ada
koleksi pakain seragam Jerman, semua jahit sendiri, topi besi, cap pegawai..siap
ada satu kubelwagen lagi...sempat laa jugak beraksi dgn pengacara dlm 15 minit...
Nak tunggu mcm Indonesia ngan Korea...aku rasa lambat lg kat sini....

hu~encik von,saya rasa anda salah faham~maksud saya dan abang kurtz,masa zaman perang dunia kedua dahulu,mmg ada org2 asia lagi2 org2 indonesia dan juga korea yg berkhidmat dgn Wehrmarcht dan juga waffen ss~saya pernah lihat gmbr2 mereka di forum ketenteraan luar negara~~


@tomcat tiram wrote:
aku ade satu soalan...

macamane nak gunakan link kat atas 2?

menarik sebenarnye ni...siap de jual T-72 lagi..
huhuhuuu

tekan je lah link tu~ke maksud lain ni??erm~~~ Rolling Eyes
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Tue Aug 03, 2010 10:06 pm


Schlacht um Tscherkassy Teil 1



Panzergrenadier On The Western Front October 1944 ( WWII Reenactment 21st Panzer Division )


Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Tue Aug 03, 2010 11:39 pm

hu~encik von,saya rasa anda salah faham~maksud saya dan abang kurtz,masa zaman perang dunia kedua dahulu,mmg ada org2 asia lagi2 org2 indonesia dan juga korea yg berkhidmat dgn Wehrmarcht dan juga waffen ss~saya pernah lihat gmbr2 mereka di forum ketenteraan luar negara~~

Laaa...aku ingatkan pasal reenactment Embarassed Sorry aaa..
Asian waffen SS....setakat yg kita tahu laa, org India yg diketuai
Chandra Bose, asia tgh (Uzbekistan), orag Arab mmg ada division
waffen SS ni...pernah tgk gambr depa...Indonesia atau nusantara
ni mmg belum pernah dengar...menarik ni....Anwar, Kurtz....bagi info
sikit atau mana2 link....


Pssst...macamana nak buat latar biru kat cut n paste belah atas tu?

Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Wed Aug 04, 2010 12:22 am

Bro Von tekan quote tu.
Back to top Go down
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Wed Aug 04, 2010 1:12 am

@Akmal3110 wrote:
Bro Von tekan quote tu.

Mal...kalo kita nak quote sikit je statement tu...tu yg gagal tu...hehehe

kalau whole part okay...
Back to top Go down
anaklan
Corporal
Corporal


Posts : 258
Join date : 15/03/2010
Age : 26

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Wed Aug 04, 2010 1:38 am

@von wrote:
Pssst...macamana nak buat latar biru kat cut n paste belah atas tu?


unik ayat nie von.. What a Face
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Wed Aug 04, 2010 9:01 am

sebahagian ayat quote tuh boleh di deletekan wahai von....dan Von, aku ade banyak koleksi document perang pasal German shj lah....jika ko nak, aku boleh bagi pada hang bila TTS Kajang Modelling ke 2 nnt...

majalah tuh pun nak dipulangkan gak, risau nnt di makan oleh anai2 UPM
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Wed Aug 04, 2010 4:39 pm

@Oberstgruppenfuhrer Anwar wrote:


@tomcat tiram wrote:
aku ade satu soalan...

macamane nak gunakan link kat atas 2?

menarik sebenarnye ni...siap de jual T-72 lagi..
huhuhuuu

tekan je lah link tu~ke maksud lain ni??erm~~~ Rolling Eyes

ni yang aku pelik...

kalau aku log in,video x keluar...yang keluar url cam "param blablablablablablablablablabla"

kalau aku log out,leh lak nengok...
hadeyh
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Sun Aug 08, 2010 12:20 pm

@von wrote:
hu~encik von,saya rasa anda salah faham~maksud saya dan abang kurtz,masa zaman perang dunia kedua dahulu,mmg ada org2 asia lagi2 org2 indonesia dan juga korea yg berkhidmat dgn Wehrmarcht dan juga waffen ss~saya pernah lihat gmbr2 mereka di forum ketenteraan luar negara~~

Laaa...aku ingatkan pasal reenactment Embarassed Sorry aaa..
Asian waffen SS....setakat yg kita tahu laa, org India yg diketuai
Chandra Bose, asia tgh (Uzbekistan), orag Arab mmg ada division
waffen SS ni...pernah tgk gambr depa...Indonesia atau nusantara
ni mmg belum pernah dengar...menarik ni....Anwar, Kurtz....bagi info
sikit atau mana2 link....


Pssst...macamana nak buat latar biru kat cut n paste belah atas tu?


org2 indonesia dlm pasukan waffen ss
http://alifrafikkhan.blogspot.com/2009/03/orang-indonesia-dalam-tubuh-waffen-ss.html

org2 asian dlm Waffen SS dan Wehrmarcht
http://alifrafikkhan.blogspot.com/2009/05/sukarelawan-non-kulit-putih-dalam-tubuh.html

Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Mon Aug 09, 2010 6:18 pm

dah dah....aku dh tahu niat ko nie anwar....mulai skrg save duit kemudian g order kat sana...aduiii ahli PP sorang nie...lolz, jika melaka ade sewa field PB, aku turun datang dan kita main berdua cam lahanat...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Overseas World War 2 Military Reneactment   Today at 12:31 am

Back to top Go down
 
Overseas World War 2 Military Reneactment
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: