FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 9:33 am

memula segan gak nak tunjuk koleksi aku.... sila la beri komen... Smile Smile Smile

nie RC tank

*model = Leopard A6
*jenama = VSP Tank
*jenis mainan = airsoft
*nama kedai = RC dreamz (kelana jaya) http://www.rcdreamz.com.my/
























clown clown clown clown clown
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 9:47 am

terbaik .......nie jika bli boleh ajak von main perang tank....bro, mana firing button dia?

dah masuk website dan didapati WW2 Tank RC rata2 harga dalam RM399 , pendek kata rm400 lah...hurmm menarik gak nie dan ianya bola angin....ade event utk ww2 RC Tank nie bro..?


Last edited by SgtKurtz on Wed Aug 11, 2010 10:06 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 9:54 am

boleh menyelam tak ni

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 9:56 am

hohohoho...terbaik punyer...kasi weathering sikit jemtech..baru realistik hahhahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:13 am

wahh...bahan bakar baru nie
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:14 am

jenis terampung je ade admin, jenis nyelam belum ada lagi...
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:18 am

ada tank yg murah rm299 dh boley dapat tapi kasar la buatan dia.... semua jenis tank tak kira murah ke mahal ke boley redah air... tapi kene modifite la sikit... model keluaran VSP tank nie button fire dia cam ala2 joystick playstation press button kat atas tulisan FIRE pas tu kene press button GUN / SEFTY...

jenama VSP nie sama Quality ngan keluaran sykt Tokyo Marui
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:19 am

kalo yg jenis ampbious tu ada jual tapi bukan jenama VSP tank....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:25 am

wooooww..best nie klu kita buat battle...hahaha..bgs2 jemtech..aku akan join x lama lagi sabar2..M1A2 ada tak jemtech ?
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:29 am

syark... cuba rujuk kat link nie... http://www.rcdreamz.com.my/webshaper/store/viewCat.asp?catID=8 (banyak gak model2 tank... samaada ww2 tank or morden tank)
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:34 am

Jemtech apa beza airsoft dan infrared ek?
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:45 am









pergh aku cukup minat yang nie..seruis..jemtech nnt teman aku beli nie
Back to top Go down
airborne_boyz
Corporal
Corporal


Posts : 278
Join date : 22/05/2010
Age : 46

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:46 am

bukan takat RC tank aje ada airsoft tapi RC warship pun ada airsoft gak....
apa2 pun jemtech82 koleksi yg mantap
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:50 am

senang cite airsoft or simbol "A" tu wat main tembak2 cicak....

manakala infrared or simbol "IR" tu kalo nak wat perang ngan member... (setiap tank jenis IR nia ada nyawa sebanyak 5 / 6, kalo dapat tembak tank member... tank tu akan pening2 lalat... tu menandakan nyawa makin surut... kalo kene tembak sampai abis nyawa... tank tadi akan disable mode... ala2 pening lalat lama sikit....)
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:54 am

Jemtech,

Berapa jauh remote dia boleh capai?
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 10:57 am

kereta2 kebal ni skala berapa semua ya??
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:09 am

ala airbone... nie je koleksi yang aku mampu....syark... nti kalo ko nak beli call la aku... aku keje kt bangunan SUK selangor... tinggal kt Puchong Permai nie no hp aku....013-3775922... kalo nak ajak aku usha2 kedai pon boley gak...

Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:09 am

skala 1:24
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:11 am

@kuk wrote:
Jemtech,

Berapa jauh remote dia boleh capai?

halamak... hahaha... aku pon tak abis khatam lagi la... lbh kurang 50 meter la kot...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:12 am

@jemtech82 wrote:
ala airbone... nie je koleksi yang aku mampu....syark... nti kalo ko nak beli call la aku... aku keje kt bangunan SUK selangor... tinggal kt Puchong Permai nie no hp aku....013-3775922... kalo nak ajak aku usha2 kedai pon boley gak...


x ada nak ushar2... beli terus je nnt..ok no hal jemtech...aku dok kat shah alam gak..blh laa pas nie kita lepak2 klu free..no hal laaa..Tuan AB, dah nk join ke tuan hehehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:15 am

@syark the ghost wrote:
@jemtech82 wrote:
ala airbone... nie je koleksi yang aku mampu....syark... nti kalo ko nak beli call la aku... aku keje kt bangunan SUK selangor... tinggal kt Puchong Permai nie no hp aku....013-3775922... kalo nak ajak aku usha2 kedai pon boley gak...


x ada nak ushar2... beli terus je nnt..ok no hal jemtech...aku dok kat shah alam gak..blh laa pas nie kita lepak2 klu free..no hal laaa..Tuan AB, dah nk join ke tuan hehehehe

aku pon nak g jugak wei...hehehe,
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:16 am

kembar aku sentiasa nk mengikut mana aku pi hahahhhaa..ye2 blh je ikut
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:18 am

@afiq flanker wrote:
@syark the ghost wrote:
@jemtech82 wrote:
ala airbone... nie je koleksi yang aku mampu....syark... nti kalo ko nak beli call la aku... aku keje kt bangunan SUK selangor... tinggal kt Puchong Permai nie no hp aku....013-3775922... kalo nak ajak aku usha2 kedai pon boley gak...


x ada nak ushar2... beli terus je nnt..ok no hal jemtech...aku dok kat shah alam gak..blh laa pas nie kita lepak2 klu free..no hal laaa..Tuan AB, dah nk join ke tuan hehehehe

aku pon nak g jugak wei...hehehe,

hmmm...... balunnn.... kalo beli tank jangan lupe beli BB bullet dia... karang tak pasal time perang boley mintak pinjam peluru dari musuh....wakakakakaka
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:25 am

kekekeke..jem tech..hang prnh battle ke ngan org lain nie?..aku rasa Tank nie klu g weathering lagi kat naza mau nampak realistik tue ada..hahah
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:28 am

paling kuat pon tank aku pernah battle ngan cicak n lipas.... pastu gelek kt atas perut anak kucin....then kene raid ngan mama kucin.... battle ngan tank lain belum lg...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Today at 6:20 am

Back to top Go down
 
koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: