FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:36 am

@jemtech82 wrote:
paling kuat pon tank aku pernah battle ngan cicak n lipas.... pastu gelek kt atas perut anak kucin....then kene raid ngan mama kucin.... battle ngan tank lain belum lg...

hahaha...lepas nie bolehla battle dengan tank lain plak..
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:38 am

hahaha... betul tu... kita wat RC lain dari yg lain... sbb org dh jemu tgk RC keta kontrol...
Back to top Go down
kuk
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2938
Join date : 17/09/2009
Age : 39
Location : Kelantan

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:46 am

Ini dah dikira masuk hobi baru dah ni? Syark, kalau ko dah nak tukar hobi, jangan lupa koleksi lama tolak kat aku pulak hehehehe
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:53 am

@kuk wrote:
Ini dah dikira masuk hobi baru dah ni? Syark, kalau ko dah nak tukar hobi, jangan lupa koleksi lama tolak kat aku pulak hehehehe

uiks3... kene lalu kastam nie dulu...kekeke
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:57 am

hahahah x ada lalu kat kastam dah..sbb kastam cukai dan duti import pun x settle lagi kakaka...aku rasa hobi lama still on lagi...tue hobi kesayangan aku sangat2 hahahaha....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 11:59 am

@jemtech82 wrote:
hahaha... betul tu... kita wat RC lain dari yg lain... sbb org dh jemu tgk RC keta kontrol...

boleh gak jemtech...insyaallah ada rezeki ada laa RC tank tue..aku ingt nk beli 2 bijik..M1A1 dan T72..baru gempur hahahahaha
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:03 pm

@syark the ghost wrote:
@jemtech82 wrote:
hahaha... betul tu... kita wat RC lain dari yg lain... sbb org dh jemu tgk RC keta kontrol...

boleh gak jemtech...insyaallah ada rezeki ada laa RC tank tue..aku ingt nk beli 2 bijik..M1A1 dan T72..baru gempur hahahahaha

sebijik aku bawak la...hehehe
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:09 pm

mak... yai... aku yg beli just sebijik nie pon dah tunggang tebalik port anak kucin aku tido... kalo dua bijik... hui... mau pakistan kt sebelah umah aku pakai helmat tentera balik sbb ingat tentera india datang raid depa.....
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:11 pm

@afiq flanker wrote:
@syark the ghost wrote:
@jemtech82 wrote:
hahaha... betul tu... kita wat RC lain dari yg lain... sbb org dh jemu tgk RC keta kontrol...

boleh gak jemtech...insyaallah ada rezeki ada laa RC tank tue..aku ingt nk beli 2 bijik..M1A1 dan T72..baru gempur hahahahaha

sebijik aku bawak la...hehehe

bayar sewa aaaar hahahahahah

tak tau lagi jemtech baru perancangan...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:13 pm

@syark the ghost wrote:
@afiq flanker wrote:
@syark the ghost wrote:
@jemtech82 wrote:
hahaha... betul tu... kita wat RC lain dari yg lain... sbb org dh jemu tgk RC keta kontrol...

boleh gak jemtech...insyaallah ada rezeki ada laa RC tank tue..aku ingt nk beli 2 bijik..M1A1 dan T72..baru gempur hahahahaha

sebijik aku bawak la...hehehe

bayar sewa aaaar hahahahahah

tak tau lagi jemtech baru perancangan...

kekeke...
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:20 pm

@jemtech82 wrote:
senang cite airsoft or simbol "A" tu wat main tembak2 cicak....

manakala infrared or simbol "IR" tu kalo nak wat perang ngan member... (setiap tank jenis IR nia ada nyawa sebanyak 5 / 6, kalo dapat tembak tank member... tank tu akan pening2 lalat... tu menandakan nyawa makin surut... kalo kene tembak sampai abis nyawa... tank tadi akan disable mode... ala2 pening lalat lama sikit....)

waduhhh sungguh menarik perhatian....hohoho ada gak camnie...lolz, ok gua pun nak amik satu...aku nak team ngan syark....
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 12:31 pm

@SgtKurtz wrote:
@jemtech82 wrote:
senang cite airsoft or simbol "A" tu wat main tembak2 cicak....

manakala infrared or simbol "IR" tu kalo nak wat perang ngan member... (setiap tank jenis IR nia ada nyawa sebanyak 5 / 6, kalo dapat tembak tank member... tank tu akan pening2 lalat... tu menandakan nyawa makin surut... kalo kene tembak sampai abis nyawa... tank tadi akan disable mode... ala2 pening lalat lama sikit....)

waduhhh sungguh menarik perhatian....hohoho ada gak camnie...lolz, ok gua pun nak amik satu...aku nak team ngan syark....

hahaha...Sgt.. kamu nak amik yg mane.... WW2 tank ke morden tank....
Back to top Go down
Oberstgruppenfuhrer Anwar
Master Sergeant
Master Sergeant


Posts : 642
Join date : 16/05/2010
Age : 26
Location : Salam Families's PMC,Waffen SS HQ,Malacca Detachment,Malacca,Malaysia

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 1:08 pm

@jemtech82 wrote:
@SgtKurtz wrote:
@jemtech82 wrote:
senang cite airsoft or simbol "A" tu wat main tembak2 cicak....

manakala infrared or simbol "IR" tu kalo nak wat perang ngan member... (setiap tank jenis IR nia ada nyawa sebanyak 5 / 6, kalo dapat tembak tank member... tank tu akan pening2 lalat... tu menandakan nyawa makin surut... kalo kene tembak sampai abis nyawa... tank tadi akan disable mode... ala2 pening lalat lama sikit....)

waduhhh sungguh menarik perhatian....hohoho ada gak camnie...lolz, ok gua pun nak amik satu...aku nak team ngan syark....

hahaha...Sgt.. kamu nak amik yg mane.... WW2 tank ke morden tank....

sudah semestinya abang kurtz beli Tiger tank~~Tiger Attack~
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 1:49 pm

yup tepat sekali....Tiger 1 Desert Camo....umppphhh...elok amik infra red atau airsoft...? mana satu sesuai jika nak lawan 1 vs 1?
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Wed Aug 11, 2010 2:37 pm

kalo setakat nak tembak2 cicak... beli yg jenis airsoft... kalo nak battle ngan member beli je jenis infra....

o0oyea.. utk pengetahuan semua... cristal mhz utk pon ada jual... gunanye.. takde la cross signle ngan org lain time main...
Back to top Go down
wufi
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1123
Join date : 11/03/2010
Age : 36

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 12:34 am

owh, korang nak berperang2 yeee.. nah amik nih.. air to ground attack.... aku bom air je, lepas kat tank korang bertiga.. hahaah

walkera airwolf.. champion gak nih..

Back to top Go down
http://majapatih.blogspot.com/
von
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1341
Join date : 20/02/2010
Age : 50
Location : car junk

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 7:32 am


Bravo jemtech.....ingatkan kat oversea je ada remote militeri vehicle...kat sini pun ada!!!!
teruskan dan selalu update berita terkini......syark dgn sgtkurtz tu tak lama lagi tu ada le tuuu Laughing
Back to top Go down
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 8:28 am

so rege infra tu lebeh kurang dengan air soft ke?
Back to top Go down
boyarque
Private
Private


Posts : 71
Join date : 05/03/2010
Age : 41

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 8:37 am

Wah, hobi menarik nih! Nice bro Jemtech!

Berminat lak yg IR tu, kalu ader ramai, boleh buat satu battalion, heheheeh...

Hmm, ada nampak satu kat Amcorp Mall, M1A1 Abrams rasanya...ni yg gatal nak pi tanya reger nih!

Agak2 ada tak AA Tank? Heehehehe...kot la bro Wufi ambush kiter pakai air-cav, lol!
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 10:44 am

hhahahahaha Air cav dia nie kena pki RC SU30MKM nie kekekeke
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 10:54 am

@syark the ghost wrote:
hhahahahaha Air cav dia nie kena pki RC SU30MKM nie kekekeke

dah ade... M52-19...tp yang nie base kat no 18 sqn..hehehe
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 12:20 pm

@boyarque wrote:
Wah, hobi menarik nih! Nice bro Jemtech!

Berminat lak yg IR tu, kalu ader ramai, boleh buat satu battalion, heheheeh...

Hmm, ada nampak satu kat Amcorp Mall, M1A1 Abrams rasanya...ni yg gatal nak pi tanya reger nih!

Agak2 ada tak AA Tank? Heehehehe...kot la bro Wufi ambush kiter pakai air-cav, lol!

setau aku... brand TAMIYA je yg ada kuarkan model RC tank berkaitan AA tank.... German Gepard Tank Kit - RA230

contohnya:

tapi harga toksah cite la......boley urut dada banyak kali.....
Back to top Go down
boyarque
Private
Private


Posts : 71
Join date : 05/03/2010
Age : 41

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 12:24 pm

Haaa, thanks bro, Gepard tu pon mmg sempoi...and agree on the pricing, heheeh, tapi kena la dgn kualiti nye, ye tak?

U ada mention pasal IR tank kan, so yg ni price range biasanya dalam baper yer? Dan apa brand u recommend?
Back to top Go down
jemtech82
Corporal
Corporal


Posts : 257
Join date : 23/12/2009
Age : 34

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 12:36 pm

wehh... kalo cam gambo tu aku pikir just ada brand TAMIYA je kot....(tu pon tak tau la ada jenis pe samaada airsoft or infra....

kalo tank jenama lain.... kalo setakat nak main sampai hancur brand dari jenama Heng Long dah memadai... (rata2 kedai jual pon tak sampai rm300)

kalo yg bagos (ada kualiti) brand yg rase mampu milik yg aku kenal pasti ada dua, brand VS Tank atau brand Tokyo Marui

tapi mane2 brand tank pon kene ada sikit modifite sikit kalo nak bagi hardcore... contohnya... tutup ruang yg boley masuk air or habuk time tank redah air or habuk....

kalo brand tamiya korang sendiri paham la kan.... kalo rosak sbb main takpe tapi kalo rosak sbb jarang guna hmm mau berlinang air mata...
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Thu Aug 12, 2010 1:29 pm

Tamiya mau berpinau mata aku memiliki nya...klu awek aku tau aku nk beli nie,,mengamuk2 lagi laa dia hehehehe Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....   Today at 10:24 am

Back to top Go down
 
koleksi barang "rojak" saya yang tak seberapa....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: COLLECTOR'S ITEM-
Jump to: