FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 5:22 pm

What a Face atas permintaan ramai (ramai ke? haha) saya dengan rendah diri ingin menjemput warga2 PP sekitar kota kinabalu supaya kita dapat berjumpa dan beramah mesra.

setakat ini yang dikenalpasti berada di sini ialah cikgu dale, gunnerz dan tajau. marilah kita berbincang mengenai tarikh, tempat dan aktiviti yg sesuai.

antara agenda yg ada dlm takwim PP ialah :

1) melawat muzium militari terbesar di KK (rumah tuan airborne_boyz)

so kalau ada apa2 cadangan lain sila kemukakan.

_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 5:23 pm

waaa...good2...
Back to top Go down
airborne_boyz
Corporal
Corporal


Posts : 278
Join date : 22/05/2010
Age : 46

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 5:32 pm

bila tu admin?
sebab saya masih berlayar lagi.....FTX dgn Ops
apa2 hal bgtau awal2 ye....
leh kemas umah sbb masih berselerak
Back to top Go down
MR. STARK
Forum Administrator


Posts : 1798
Join date : 19/12/2008
Location : Tatooine

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 5:42 pm

bila tuan abis berlayar?..takpe tak payah2 kemas hehe..kami bukan eric leong nk buat renovation rumah hehe..just nk jumpa otai military toys dan saksikan sendiri koleksi2 tuan yg hebat belaka tu hahaha.


_________________
"if you are not with me, then you are my enemy"

Back to top Go down
http://www.encikkacangtoys.blogspot.com
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 5:49 pm

TONY STARK wrote:
bila tuan abis berlayar?..takpe tak payah2 kemas hehe..kami bukan eric leong nk buat renovation rumah hehe..just nk jumpa otai military toys dan saksikan sendiri koleksi2 tuan yg hebat belaka tu hahaha.


totis boleh jadi eric leong kot...sebab...hihihi
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 6:06 pm

yaa setuju benar...kita rapatkan ukhwah kita dan sy dah berbincang dgn admin destinasi utama yg harus dilawati adalah muzium tn komander Airborne boyz kita..
betul tu tn, tak payah kemas2, we all layan je...hehehe What a Face

lepas tu kita TTS kat mana2 hehehe... cheers
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 7:10 pm

aaaaaaaar brapa tiket g sabah ek...klu g balik 700 aku nk g laa kakakaka
Back to top Go down
Laksamana Sunan
General
General


Posts : 2044
Join date : 13/09/2009
Age : 42
Location : Ipoh, Perak.

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 7:23 pm

hulaaa..... jelesnya akuuuu..... mau rasanya booking tiket ni. hahaha... taknak ketinggalan melawat muzium miniature yang terbesar dirantau asia tenggara ni.

_________________


"This nation will remain the land of the free
only so long as it is the home of the brave..."
"FREEDOM IS NOT FREE"
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 7:28 pm

aku wakil kat korang jelah ye... hehehe

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
asm@m
Sergeant First Class
Sergeant First Class


Posts : 539
Join date : 01/05/2010
Age : 59
Location : not in MY

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 7:51 pm

kita pergi sana dgn kapal tentera laut la... kata ada kabel...
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 11:07 pm

kawalan keselamatan di muzium toys terbesar di Borneo harus dipertingkatkan...

hehehee

Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 11:24 pm

@syark the ghost wrote:
aaaaaaaar brapa tiket g sabah ek...klu g balik 700 aku nk g laa kakakaka

airasia lagi murah rasanya
Back to top Go down
tomcat tiram
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3195
Join date : 14/12/2009
Age : 26

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 11:26 pm

aku rasa x kurang RM500...
hahaa

tido,makan,merambu-ramba....
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Thu Aug 12, 2010 11:38 pm

pegi balik dalam 900 lebih... MAS. sekali dengan makan. air asia murah lagi tapi makan tarak. bayar sendiri. air mineral bodo kalau tak salah dalam 5rm 1.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 12:22 am

jom kurien...aku tau kurien x mau pi sbb nie jawapan dlm otak dia (buat apa aku nak pi, hbs duit je..lbh baik aku guna duit beli marker S.O) kakakakaa
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 12:58 am

RAP4 la... muahahahahahahahahahahahaha

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gafaro
Command Sergeant Major
Command Sergeant Major


Posts : 1196
Join date : 07/05/2010
Age : 33
Location : KLANG

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 8:00 am

aku takot syark pegi dia takmo balik.....
Back to top Go down
Akmal3110
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3101
Join date : 25/11/2009
Age : 27
Location : Bravo, Tango and Bravo, Kilo

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 8:29 am

Pegi bawak beg kosong balik beg penuh je. Hehehe... Pemeriksaan all-trough harus dilaksanakan sebelum kuar dari muzium AB. Hehehe...
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 8:32 am

wahhhh Terima kasih Admin kerana nak organize Teh tarik dengan tour ke Muzium Military tersohor kat Borneo Very Happy nie memang kena join nie
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 8:37 am

@Tajau wrote:
wahhhh Terima kasih Admin kerana nak organize Teh tarik dengan tour ke Muzium Military tersohor kat Borneo Very Happy nie memang kena join nie

ya, baru nampak bro tajau ni respon hehehe..bila lg nak TTS ni?
utk LS dan syark...silalah book tiket dtg boleh la dtg kita sama2 melawat muzium tn AB boyz kat sepanggar naval base..
tak jauh pun dgn rumah sewa admin kat taman kuala menggatal tu..hehe..
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 8:46 am

@gunnerz wrote:
@Tajau wrote:
wahhhh Terima kasih Admin kerana nak organize Teh tarik dengan tour ke Muzium Military tersohor kat Borneo Very Happy nie memang kena join nie

ya, baru nampak bro tajau ni respon hehehe..bila lg nak TTS ni?
utk LS dan syark...silalah book tiket dtg boleh la dtg kita sama2 melawat muzium tn AB boyz kat sepanggar naval base..
tak jauh pun dgn rumah sewa admin kat taman kuala menggatal tu..hehe..

Taman Kuala Menggatal & Sepanggar? ooo taklah jauh Very Happy

hehehe baru ternampak thread pagi nie ...
Back to top Go down
afiq flanker
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3371
Join date : 09/11/2009
Age : 28
Location : atas udara

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 9:09 am

@Akmal3110 wrote:
Pegi bawak beg kosong balik beg penuh je. Hehehe... Pemeriksaan all-trough harus dilaksanakan sebelum kuar dari muzium AB. Hehehe...

Tn AB aku rasa die dh standbykn KD Panglima Hitam untuk tugas2 nie...hehehe
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 9:17 am

bro tajau..gi umah admin pun best tgk uzium dia hehehe..sy dah pegi.. cheers
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 9:28 am

@gunnerz wrote:
bro tajau..gi umah admin pun best tgk uzium dia hehehe..sy dah pegi.. cheers

Ada 2 muzium lah gamaknya nak kena gie Very Happy
Back to top Go down
Tajau
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 938
Join date : 19/05/2010
Age : 41
Location : Kota Kinabalu

PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Fri Aug 13, 2010 10:16 am

@Gunnerz

TTS bila-bila masa pun rasanya saya okay kalau area KK dan sekitarnya ..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu   Today at 2:26 am

Back to top Go down
 
TEH TARIK/MINI TOUR SESSION@Kota Kinabalu
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: