FORUM PANGGILAN PERTIWI
STOP. HOME GUARD CHECK POINT.

Please Log In or Register first.
FORUM PANGGILAN PERTIWI

Forum KESELAMATAN::PENGUATKUASAAN::KETENTERAAN
 
HomeHome  RegisterRegister  Log in  

Share | 
 

 Majlis Berbuka Puasa PP II

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 12:34 am

@Laksamana Sunan wrote:
Alhamdulillah. Majlis berbuka puasa berjalan lancar. Kredit kepada saudara paskau_x kerana telah berjaya mengatur majlis ini. Seronok sebab dapat bertemu dengan warga-warga forum. Shah Paskal, on d scene, pena celoreng, lt. Kol. Basri PGB n sniper gunung adalah tetamu istimewa yang telah hadir dalam majlis ini. Terima kasih kepada semua yang terlibat.

Alhamdulillah, semua berjalan dgn baik syukur kepada Allah dpt juga kite berkumpul hari ni,terima yg tak terhingga kepada yg telah hadir..walaupun hujan (hujan rahmat), jalan jem, akhirnya smpai juga dgn selamat, lebih2 lg kepada tetamu istimewa kita kerana sudi meluangkan masa bersama dan tak lupe jgk wife Alphafox dan juga wife Tuan Pena celoreng kerana sudi hadir. Berbanyak terima kasih kepada kepada rakan2 forum yg ikhlas dtg dan kepada yg tak dpt dtg tu..takde rezeki nk jumpa kali ni takper la nk wat camane..tak lupa utk admin dan gunnerz, terima kasih kerana sudi dtg dr jauh...,susah2 jer..semoga pada masa hadapan akan ada lg aktiviti2 seperti ini lg demi mengeratkan lg silaturahim antara kita semua semoga forum kita ini akan bertambah berkah dengan sokongan dari kite semua, insya'Allah.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 12:37 am

gathering syawal?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 12:46 am

terima kasih kepada paskau x kerana berjaya menganjurkan program ini...
makan pun sedap kat balifeel..alhamdulillah..

LS> terima kasih yg tidak terhingga tumpangkan ke The Sphere dan tlg bw blik buah tgn ke air base di ipoh...tqvm bro.

seronok dpt jumpa tetamu2 istimewa dan semua rakan2 forum semua..semoga ukhwah kita akan terus terjalin dan forum kita semakin mantap dr masa ke semasa. syabas semua.
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 12:48 am

cawat aku mana?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 12:56 am

aku cukup sedih x dapat nak datang walaupun dah berada kaw. bangsar south....paling membuat aku emosional adalah sbb teksi langsung x tahu kewujudan restoran BaliFeel nie...alih2 dah sampai bangunan bangsar south, pengawal PATI bodoh pun x tahu....boleh terima lagi tapi last2 aku dapat tahu, bangunan aku g tuh salah...sbbnye lokasi lain pulak...aduhhh....sudah penat jalan kaki sepanjang ke bangsar south dari LRT Universiti...jika naik bas / teksi dari Kerinchi mmg jawabnya takkan sampai sbb Jem Mega dah area tuh...

tgh nak balik, boleh pulak minah rempit main masuk je corner, antara aku dan minah rempit mmg dekat giler, jika terlanggar memandangkan badan aku besar....mmg confirmlah minah nie masuk hospital UM 2 minggu kat wad....bukannya nak mintak maaf ke apa ke , pandang slack lagi....aduiiiii mmg terbakar betul.....aaaahhh apa lagi, ayat ******************************* mmg kuar laju giler...jika diikutkan hati Waffen - SS aku nie, mmg kene belasah kat situ gak aku bagi...mujurlah bulan posa tapi maki hamun mmg bagi kaw2 kat minah rempit ********

mmg bad luck and a bad day... maaflah, aku agak terlalu emo giler sesangat skrg nie...
Back to top Go down
gunnerz
PERKHIDMATAN AM
PERKHIDMATAN AM


Posts : 867
Join date : 29/03/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:04 am

@mr. kurien wrote:
cawat aku mana?

kurien hang punya aku akan post..dnt worry hehe..

admin dan syark dah aku bg td..ternyata diorang hepi..ngam dgn saiz hahaha. What a Face

tak sesuai nak tayang td pasal ada wife tn pena celoreng dan wife alphafoxsiera ngeheheh..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:04 am

fuuuh sedih gila sgt kurtz..anyway aku cukup22 happy tadi sbb aku dapat join discussion ngan shahpaskal dan Sniper Gunung...gilaa aaar..kitorng hbs berforum smpi pkl 11.30...Shahpaskal x nk balik lagi masa tue...aku dan yang lain2 pun sama...anyway besttttttttt gila..Thanks Shahpaskal, SG, Ondscene, Lt.Col (B) Basri, Jimio dan Pena celoreng sbb bnyk bagi informasi dan maklumat serta sejarah..tq very much...berbaloi seruis
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:05 am

@SgtKurtz wrote:
aku cukup sedih x dapat nak datang walaupun dah berada kaw. bangsar south....paling membuat aku emosional adalah sbb teksi langsung x tahu kewujudan restoran BaliFeel nie...alih2 dah sampai bangunan bangsar south, pengawal PATI bodoh pun x tahu....boleh terima lagi tapi last2 aku dapat tahu, bangunan aku g tuh salah...sbbnye lokasi lain pulak...aduhhh....sudah penat jalan kaki sepanjang ke bangsar south dari LRT Universiti...jika naik bas / teksi dari Kerinchi mmg jawabnya takkan sampai sbb Jem Mega dah area tuh...


Laa..naper ko tak call??!!! aku ingat ko OTW pastu sbb jem ko cancel nk dtg...sgt..sgt...dah dekat sgt2 tu...ggk pun dtg lmbat td..
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:08 am

Tahniah dan credit kepada paskau dan admin2 lain serta rakan2..dan tq too vvip ..vanue best, warga pp the bes.. Bravoo kawan2.. Hari yg sgt istemewa..kpd semua..clap!clap! Tahniah terrrrrrbaik!
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:10 am

ada gak si gagak datang?

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:10 am

@syark the ghost wrote:
fuuuh sedih gila sgt kurtz..anyway aku cukup22 happy tadi sbb aku dapat join discussion ngan shahpaskal dan Sniper Gunung...gilaa aaar..kitorng hbs berforum smpi pkl 11.30...Shahpaskal x nk balik lagi masa tue...aku dan yang lain2 pun sama...anyway besttttttttt gila..Thanks Shahpaskal, SG, Ondscene, Lt.Col (B) Basri, Jimio dan Pena celoreng sbb bnyk bagi informasi dan maklumat serta sejarah..tq very much...berbaloi seruis

Korang lepak kat kedai yg same ke kedai lain?aku teringin gak nk lepak lg tp apakan daya aku kena gi hospital...takper syark lainkali bole arrange lg..SG nanti blk dr Afghan byk citer tu...ehehee
Back to top Go down
mr. kurien
Warrant Officer
Warrant Officer


Posts : 5986
Join date : 20/12/2009
Age : 37
Location : in an office under the basement

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:12 am

aku nak gak weiii lepak2. tahun depan la... akhir tahun ni aku lagi sibuk utk preparation tahun depan.

_________________
Back to top Go down
http://mrkurien.blogspot.com/
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:13 am

@canteenRIFLE wrote:
Tahniah dan credit kepada paskau dan admin2 lain serta rakan2..dan tq too vvip ..vanue best, warga pp the bes.. Bravoo kawan2.. Hari yg sgt istemewa..kpd semua..clap!clap! Tahniah terrrrrrbaik!

Thanks bro kerana sudi meluangkan masa,insya'Allah akan ada lg..
Back to top Go down
canteenRIFLE
Private First Class
Private First Class


Posts : 126
Join date : 29/04/2010
Age : 38

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:19 am

Insyallah ada kelapangan mesti aku join lagik...akhirnya dapat gak jumpa warga pp yg tak penah bersemuka..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:32 am

anyway kredit to GGK..sbb dia sudi dari melaka terus g TTS nie..demam2 lagi kwan baik aku nie....anyway dpt smbg ngan gay aku Gunnerz mmg best...x smpt aku nk tgk SU 30MKM
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 1:36 am

lain kali jerlah paskau.....sayang aku miss sbb aku mmg berniat datang nak jumpa Tn. Jimio...mmg sedih T_T sangat....sampai serdang pun nak dekat kul 11 malam....aku on9 skrg sbb nak ubatkan api kemarahan yg menguap sangat...

bulan 11 dah dekat dah....misi TTS ke 2 aku ke Utara....special clas ngan Tn. Mej (B)...3 hari 2 malam...
Back to top Go down
jimio
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA
PINGAT PERKHIDMATAN SETIA


Posts : 880
Join date : 09/04/2010
Age : 45
Location : Talipendek

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 3:31 am

Ok tahniah buat semua yang menjayakan majlis tersebut, buat paskau selaku ground commander tahniah!!! saya tak dapat stay lama kerana ada discussion di Oldtown Bangsar South Court, dekat je dengan The Sphere, abis jam 12.30 lebih gak then sambung ke Bangi abis jam 2.00, sekarang baru sampai PD..

Kurtz, nak buat camaner, tapi kenapa tak call kawan2, dah dekat sangat tu, saya pun 2 3 kali dok tanya Syark mana u x sampai2....

Back to top Go down
http://www.gariswaktu.net
HelangRimba
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2817
Join date : 30/04/2010
Age : 33
Location : Cheras, Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 7:48 am

Tahniah pada sesiapa yang terlibat.. Rugi benar xdapat nak join.. aku ada keje kat opis plak.. ada hal yang xdapat dielakkan.. sedih..
Back to top Go down
http://bertiwi.blogspot.com
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 9:06 am

apa yg menyebabkan saya gagal nak call sbb kan guard PATI haram dan insiden hampir nak kene langgar ngan minah rempit....telah 'cloud'kan mood saya waktu tuh....mmg tak terfikir nak call pun waktu tuh....alahai, x sangka dah dekat.....lain kali jerlah saya nak jumpa ngan Tn. JImio
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 9:17 am

@SgtKurtz wrote:
apa yg menyebabkan saya gagal nak call sbb kan guard PATI haram dan insiden hampir nak kene langgar ngan minah rempit....telah 'cloud'kan mood saya waktu tuh....mmg tak terfikir nak call pun waktu tuh....alahai, x sangka dah dekat.....lain kali jerlah saya nak jumpa ngan Tn. JImio

kurtz.. aku pun sesat kat tempat ko pegi tu.. aku tanya jugak guard tu.. rupa2 nyer nepal.. aduh, pening skejap..

takpelah kurtz, lenkali ada lagik..
Back to top Go down
alphafoxsierra
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1927
Join date : 10/08/2010
Age : 34
Location : Bangi/Putrajaya/Lumut

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 9:19 am

@syark the ghost wrote:
fuuuh sedih gila sgt kurtz..anyway aku cukup22 happy tadi sbb aku dapat join discussion ngan shahpaskal dan Sniper Gunung...gilaa aaar..kitorng hbs berforum smpi pkl 11.30...Shahpaskal x nk balik lagi masa tue...aku dan yang lain2 pun sama...anyway besttttttttt gila..Thanks Shahpaskal, SG, Ondscene, Lt.Col (B) Basri, Jimio dan Pena celoreng sbb bnyk bagi informasi dan maklumat serta sejarah..tq very much...berbaloi seruis

giler ah syark.. sampai pukul11 korang bantai.. nasib baik laa aku balik awal.. kalo x.. muncung panjang la bini aku.. hehehehe...
Back to top Go down
paskau_x
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 1990
Join date : 13/01/2010
Age : 41
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 10:43 am

aplhafox...bagus la hang bawak miss bini hang..nanti lenkali kalo ade PP nyer TTS..sure die tamo ikut lg...akakakaa...at least die tahu la ape tu PP..
Back to top Go down
syark the ghost
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 3678
Join date : 29/12/2009
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 11:10 am

heheheheh betul Paskau X...normal alpha...aku khusyuk dengar cite Sniper Gunung..Nk jmp dia bukan nya senang..sayang lupa nk tangkap gmbr dengan dia..cissss...mana2 gambar nie..kasi bakar nie punyer tread
Back to top Go down
payid430
Sergeant Major
Sergeant Major


Posts : 831
Join date : 28/12/2009
Age : 35
Location : Anywhere & everywhere

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 11:13 am

@syark the ghost wrote:
heheheheh betul Paskau X...normal alpha...aku khusyuk dengar cite Sniper Gunung..Nk jmp dia bukan nya senang..sayang lupa nk tangkap gmbr dengan dia..cissss...mana2 gambar nie..kasi bakar nie punyer tread

"Burn,Burn!!!"
Back to top Go down
SgtKurtz
Sergeant Major of the Army
Sergeant Major of the Army


Posts : 2394
Join date : 05/05/2010
Age : 35

PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Tue Sep 07, 2010 2:20 pm

@alphafoxsierra wrote:
@SgtKurtz wrote:
apa yg menyebabkan saya gagal nak call sbb kan guard PATI haram dan insiden hampir nak kene langgar ngan minah rempit....telah 'cloud'kan mood saya waktu tuh....mmg tak terfikir nak call pun waktu tuh....alahai, x sangka dah dekat.....lain kali jerlah saya nak jumpa ngan Tn. JImio

kurtz.. aku pun sesat kat tempat ko pegi tu.. aku tanya jugak guard tu.. rupa2 nyer nepal.. aduh, pening skejap..

takpelah kurtz, lenkali ada lagik..

ko pun sama gak rupanya....aku x perasan dia Nepal...aku cuma tahu dia PATI shj...mmmm xperlah lenkali mungkin ade peluang...nak jumpa ahli PP yg lain....
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Majlis Berbuka Puasa PP II   Today at 6:05 am

Back to top Go down
 
Majlis Berbuka Puasa PP II
View previous topic View next topic Back to top 
Page 10 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... , 9, 10, 11  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
FORUM PANGGILAN PERTIWI :: RANCANGAN AKTIVITI AHLI FORUM-
Jump to: